You are here

Vodafone médiabox

11 posts / 0 new
Last post
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

Elsősorban azon fórumtársak tapaszatalára vagyok kíváncsi, akik korábban UPC kábeltévé előfizetők voltak, és az UPC-Vodafone váltás során a Vodafone új médiaboxot adott nekik.
Nekem még régi UPC-s PACE 7111 médiaboxom van, egyelőre működik. Ha rajtam múlna, nem is cserélném le.
De pár napja a Vodafone kiküldte az új médaboxot, hogy cseréljem le a régit. Nekem még régi tévém van, amin csak SCART csatlakozó van, nincs rajta HDMI. A Vodafone ügyfélszolgálata azt mondta, hogy van másik, a KAON KCF900 típusú, amin van mindkettő csatlakozó. De az szerintük nem tudja a műsorvisszajátszó funkciót, amivel 1 hétig vissza lehet nézni bizonyos műsorokat.

A következő kérdéseim lennének:

Mi lesz, ha továbbra is használom a jelenlegi Pace médiaboxot? Inaktiválják egy idő után?

Vodafone médiabox (Sagemcom DCI362-UHD): szükség van-e kábeles internet kapcsolatra is, vagy elegendő a koax?

KAON KCF900 (vagy KCF-SA900PCO): Működik rajta a műsorvisszajátszás vagy nem?

Azért kérdezem, mert itt azt írják, hogy (idézem):

"A Műsorvisszajátszó funkció elérhetősége és használata a VodafoneTV és Horizon Go alkalmazások hozzáférési felületein, továbbá Sagemcom DCI362 UHD, KAON KCF-900, Pace 7111, Cisco 8684, Cisco 8485, Philips DCR8111A médiaeszközökön lehetséges. A Műsorvisszajátszó elérése Mediacard és/vagy SD Mediabox (Pace SD 2 DC621, Thomson SD DVR DCI6221, Thomson SD DVR DCI62), illetve egyéb médiaeszköz alkalmazásával nem lehetséges."

Elsősorban olyanoktól várom a választ, akiknek KAON KCF900 médiaboxuk van.

Üdv, lcsaszar

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Kissé off a dolog, ezért így halványan: Sok-sok éve javítgatom a saját boxomat (Philips) mert még egy ilyen jólsikerült ketyerét tuti nem kapok a szolgáltatótól. Baromi egyszerű a kezelése és ami nálam sokszor fontos, akár három különböző csatornáról tud felvenni. Unokaöcsém ott dolgozik, de sajnos már Ő is csak irigykedve lesi, hogy mim van. 
Üdv, Z.

0

Inhouse
Inhouse picture
*

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Hát nem tudom... Pillanatnyilag nem akarok 114251 hozzászólást elolvasni, mert az utolsó oldal pl. nem is a tévé szolgáltatással foglalkozik. Reméltem, hogy valaki leírja a saját tapasztalatait, mert a Google kereső nálam is telepítve van cheeky Mindegy, megkérdezem abban a fórumban is.

Üdv, lcsaszar

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Mindegy, megkérdezem abban a fórumban is.
Erre gondoltam. Valószínűleg hamarabb kapsz megnyugtató választ, mert csak ezzel a szolgáltatóval foglalkozik ez a fórum. Mindennel is foglalkozik viszont ezen szolgáltatón belül.

 

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

Végül is rákényszerített a Vodafone a média box cserére, a régit vissza kellett adni. Mivel ezen csak 1 db HDMI csatlakozó van, egyúttal tévé csere is lett angry
Az új dobozzal egyelőre az alábbi problémáim vannak:

  • A távirányító jelére nagyon érzéketlen. Sokszor csak egészen közelről tudom bekapcsolni a boxot. Máskor a csatornaváltás és egyéb gombokra alig reagál. De néha még a hátsó fal felé fordítva is veszi a távirányító jelét. Természetesen volt elemcsere. A mobiltelefon kamerájával nézve, a távirányító hasán elől jön ki az infra jele, nem egészen szemben. Tehát 45°-os szögben tartva a legjobb, ami amúgy a természetes kezelési pozíció lenne. De maguk a LED-ek el vannak rejtve a burkolat mögött, és gondolom a burkolat sokat visszafog a fényükből. Az is lehet, hogy a box szoftvere akadozik. Na de bekapcsoláskor???
  • Az EPG alapvetően jó, csak egy gondom van: ha rámegyek az egyik műsorra, akkor az előtte levőnek a szövege nem látszik, pedig lenne neki hely. Ez azért van, mert a szöveg (műsorcím) balra van igazítva, és mivel a szövegmező mérete arányos a műsor hosszával, hosszabb műsornál balra kilóg a képmezőből. Vele együtt a szöveg is kilóg, nem látszik.
  • Ha rányomok egy műsorra, ahol csak alul jelenik meg pár soros információ. Nem tudom, hogyan lehet részletes információt előcsalni, mint a régi doboznál. Pedig érdekelne a műfaj (dráma, romantikus, vígjáték?) és a szereplők, rendező. Műsorvisszanézésnél átvált egy másik képernyőre, ahol már valamivel több információ jelenik meg, és van valami görgető nyíl lefelé, de nem tudom, mivel lehet görgetni. A távirányító le/fel gombokkal biztosan nem.
  • Az EPG néha lefagy, azt írja ki, hogy nincs információ. Fel-le lépkedve a csatornák között egyszer csak betölt.

Másnak mik a tapasztalatai?

Üdv, lcsaszar

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Rengetegen szidják az új boxokat, sok velük a gond,ahogy halljuk, bár ennyire részletes használatáról EPG, STB nem meséltek, de első helyen a régihez képest jóval rosszabb képminőség (szemcsésebb, pixelesebb, főleg nagyobb tv-ken) okozza a legtöbb panaszt felénk.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Ja és még egyet nem írtam:
Van egy olyan funkció, hogy az élő műsort vissza lehet tekerni az elejére. A múltkor egy film felénél tudtam csak bekapcsolódni, gondoltam megnézem az elejétől. Visszatekertem, nézem, nézem, egyszer csak itt a vége, fuss el véle. Amikor valós időben vége lett a filmnek, kidobott. Nem tudtam meg, hogy mi lett a vége.
A másik, hogy főleg a leggagyibb műsorokat lehet visszanézni, ilyen Izaura channel meg hasonlók. Jellemzően sorozatok, török romantikus filmek, amik talán a nagyit érdeklik, de ő ugyebár oda tud ülni a tévé elé, amikor kezdődik. Neki nem kell a műsorvisszanéző, ha csak nem akarja többször megnézni Seherezádét, mert elsőre nem érti.

1

janir18
janir18 picture

Hello!
Ezt szomorúan olvasom. Sajnos az új tv készülék nem kompatibilis a régi upc-s médiakártyával, kénytelen leszek cseréltetni. A box lesz lehet a vége nekem is. 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

steewi
steewi picture

Szia,
nem pontosan a problémádra válasz de én alig vártam 5év után,hogy
megszabaduljak ettől a "szolgáltatgató-tól" amíg még UPC volt szerintem
minden rendben ment.
Az utolsó lenne,hogy ezzel a szolgáltatóval az életbe szerződést kössek.
Amíg a média box-ot adtam vissza volt rá időm legalább másfél óra
addig  öten dühösen távoztak és inkább nem írnám le miket mondtak
de a lényeg az utolsó szavak, ezekkel soha többé és már megyek is
egy másik szolgáltatóhoz.
Azt tudom oda édesgetik az embereket mindenféle jobbnál jobb
ajánlatokkal azután meg jön a hideg zuhany.
500-as netem volt ami soha nem volt annyi,amikor kijött a szakember
meg akarta magyarázni,hogy én nem tudom letesztelni a netet mert
nincs rá megfelelő eszközöm csak mikor megmutattam van és
ugyan azt mérte mint az övé nem tudott mit mondani.
Most van optikai kábeles net és nincs probléma.Egy normális szolgáltatótól.

Üdv. steewi

1

Sponsored links