You are here

Vodafone médiabox HDMI-CEC funkció

8 posts / 0 new
Last post
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

Van nálunk ez a Vodafone médiabox, a típusa Sagemcom DCI-362-UHD. Az a kérdésem, hogy tudja-e ez a HDMI-CEC funkciót? A tévém elvileg tudja, de nem látja a médiaboxot, mint CEC képes eszközt. Egyébként jól működnek.

Van esetleg valaki, akinek biztos információja van róla? Esetleg működésre tudta bírni? A médiabox menüjében nincs utalás CEC-re. A tévé menüjében van.

Aki nem ismerné, a HDMI-CEC elvileg arra jó, hogy a tévé távvezérlőjével lehessen bekapcsolni a médiaboxot, és hangerőt szabályozni, csatornát váltani, stb. Vagy fordítva, a médiabox távvezérlőjével lehet vezérelni a tévét. Szóval egy kényelmi funkció (lenne, ha működne), nem kell több távirányítót nyomkodni. De nálam nem működik.

Üdv, lcsaszar

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: írj a vodafos vevőszolgálatnak, kérj komplett kezelési utasítást, ők tudnak pontos választ adni

Bálint

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Közben ez nekem is eszembe jutott cool Azt válaszolták, hogy a távdiagnózisuk nem tapasztalt hibát. Meg hogy az említett funkciót nem támogatja a médiabox.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Őszintén meglepne, ha a kérdésed értelmezése eljutott volna a megfelelő neuronhálózati csoportig ;)

Azt mégsem mondhatta, hogy: "nem tudom" ;)

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Én is csodálkoztam, mert ilyenkor mindig azt szokták javasolni, hogy csináljak egy alaphelyzetbe állítást.

0

KGL
KGL picture

Szia!
Simplink néven sem találod? A kábel se mindegy, nem mindegyik tamogatja, a 13-as pin nem mindegyikben van bekötve és ez a funkció azon keresztül él csak.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Nincs semmilyen néven. Holnap kicsengetem a kábelemet.

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Ha a CEC nem működik, előfordulhat az is, hogy van egy olyan egyéb eszköz is HDMI-n csatlakoztatva, ami vagy tápfeszültség hiányában (kikapcsolt állapotban) vagy egyéb okból testre húzza a CEC vezetéket és ezzel blokkolja a többi készülék közötti CEC kommunikációt, mivel ez egy közösített egyvezetékes busz. 

0