You are here

Weller páka Hakko állomás

8 posts / 0 new
Last post
morfeus
morfeus picture

Sziasztok!

A minap kaptam egy kedves ismerősömtől egy vadonat új 24v/50w-os TCP Weller pákát.A gondom ott kezdődik,hogy mivel trafóm az lenne amivel kipróbálnám cxsak teljesitményben nem bírja el.Viszont van ez a kis Hakko állomásom ami viszint minden paraméterében tökéletesen megfelel arra, hogy münködtesse a Weller pákát.
A kérdés az lenne,hogy miként kössem rá az állomásra válaszam a kicsit barbár megoldást és két szál drót a tarfóra és ennyi, vagy esetleg tegyek az állomás oldalára két banándugó aljzatot és kész,illetve van még egy harmadik ami jobban tetszene nekem mégpedig az,hogy van egy olyan dugóm ami tökéletesen passzol az állomáson lévő aljzatba be is kötném vele a Weller pákát csak az a gondom ezzel a megoldással, hogy a Hakko ban van hőérzékelő beépitve ami csatlajkozik is az állomáshoz a Wellerben meg nincs gondolom józan paraszti ésszel,hogy nem münködne ha csak simán rákötném a csatlakozót és bedugnám hanem még kicsit kellene alakítani a vezérlő elektronikán.Kérdésem az lenne ,hogy szerintetek melyik a leg praktikusabb megoldás?Ebben kérném a segítségeteket.
Felteszek egy pár képet az állomásról illetve egy doksit,és persze itt a Welleről is.
Előre is köszönök minden segítséget! :help: :villa:

Comments
morfeus
morfeus picture

Sziasztok!

Azt elfelejtettem megírni, hogy az állomás hoz van Hakko pákám is tehát esetenként ezt is használnám ezért keresem a középutat!

Üdv:morfeus :taps2: :villa:

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A megoldás szerintem az ha a Hakko pákában lévő NTC ellenállást megméred hidegen majd a csatlakozóbann egy fix ellenállással kiváltod. Ezt ha van megfelelő csatlakozód akár bele is építheted, és akkor a pákacsere egyszerű lesz.

0

morfeus
morfeus picture

Szia!

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat!

Üdv:Morfeus

0

szarvasember
szarvasember picture

Hali Morfeus!

A harmadik elgondolás mellet voksolok, ha már úgy is van olyan dugód ami passzol az aljzatba akkor egy "kókánymentes" eljárással tudnál esztétikus kivitelt adni a szerkezetnek. A hőszabályzó fölösleges, a páka hőfokát a hegy határozza meg (ez ugye a kattogós pákesz?:)) ja és 23.5 Voltnál ne kapjon többet a páka, az csökkenti a fűtőbetét élettartamát.
Sikeres barkácsolást.
Üdv.

0

morfeus
morfeus picture

Szia!

Igen ez a kattogós fajta,szerintem is az lenne a legjobb megoldás persze csak gondoltam nem szedem ki a szabályzó ármkőrt hanem egy kicsit megpiszkálom és akkor is ad ki tápfeszt ha nincs rajta a hőérzékelő, mármint nincs csatlakoztatva az állomáshoz hőérzékelő! :taps2:

0

józsef
józsef picture

Szia morfeus!

A bonyolúltnak tűnő gondok megoldása a végén egyszerű.
Ezért halgasd meg a szarvasember tanácsát.
Melesleg én is ezt merem ajánlani a három megoldás közűl.

Űdv:József

0

morfeus
morfeus picture

Szia József!

Köszönöm szépen a megerősítést a leg egyszerübbet választom csak gondoltam, hogy a meglévő Hakko pákámat is használom, néha ezért találtam elfogadható megoldásnak,hogy hidegen lemérem a Hakko pákában lévő érzékelő ellenálását ezt helyettesítem egy megfelelő értékű ellenállással amit beleépítek a csatiba és akkor mind két páka használható!

Üdv:morfeus

0