You are here

WF0600NCE Samsung mosógép nem forgat.

8 posts / 0 new
Last post
jocos999
jocos999 picture

Üdvözlet Mindenkinek! A szóban forgó készülék ezzel az üzenettel került hozzám. Valójában normál üzemmódokban csak szivattyúz. Hibaüzenetet nem ad. A percek csökkennek minden programban de nem történik semmi. Motor, fűtőszál, szivattyú, csatik lehúzására hibaüzenetet nem ad. Vízszint, hőfok, szenzorok ill. az ajtó nyitva hagyására viszont ad megfelelő hibajelzést. Szerviz-teszt üzemmódban a motor és a fűtőszál nem működik (külön letesztelve jók) hibajelzés nincs. A kocsonyából kibányászott részek alkatrész, forrasztás, szempontjából átnézve hiba nincs. A motor vezérlő relék jók vezérlést viszont nem kapnak (visszamérve a meghajtó IC-ig). Abban kérném a segítségeteket hogy mit érdemes még ezenkívül átnézni ami elkerülhette a figyelmemet. Köszönöm.

Comments
guriga
guriga picture

Víz nélkül nem fog működni, arról nem írsz hogy azzal mi a helyzet.

1

jocos999
jocos999 picture

Szia! Ahogyan írtam normál üzemmódban csak szivattyúz. Ha rá van kötve a víz akkor sem nyit egyik mágnes szelep sem. Szerviz üzemmódban működnek a szelepek ahogyan léptetem a perifériák között.

0

varga jano
varga jano picture
*****

.

2

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
A reléket kapcsoló IC-k vezérlést kapnak a prociról ?

0

jocos999
jocos999 picture

Szia! Ezt még nem néztem. A kijelző panelen van a proci. A műanyagot már körbevágtam de a zselét még csak a motorvezérlő IC körül kapartam le. Ez az IC nem kap vezérlést a prociról. Meg fogom nézni a többit is.

0

berco1960
berco1960 picture

A motor felé a kábelkorbács nem szakadt?( van egy + ág a motorban biztivel)

0

jocos999
jocos999 picture

Szia!
Igen erre én is gondoltam. Az elsők között ellenőriztem. Mindnél van kapcsolat.
Köszi!
Sikerült kölcsön panellel tesztelni. Rendben működött. Valószínűleg donor lesz mert már túl régóta vacakolok vele és vettek másik (használt) gépet.
Minden jót!

0