You are here

Whirlpool ADP 4415 szivattyúcsere után nem forog a felső lapát, az alső is szerintem lassú. (Megoldva)

17 posts / 0 new
Last post
Bazsyk
Bazsyk picture

Sziasztok, fent említett mosogatógép keringetője meghalt, kikoptak a perselyek, mágnes szétment. Rendeltem hozzá egy másikat az Orczytól. Askoll M97.1 volt a gyári, egy MSI 7182 kondisat kaptam helyettesítőnek. A víznyomás szerintem nem teljesen ok, sajnos nem tudtam befejezni a hibafeltárást, mert a tulajnak el kellett mennie, és csak jövő héten lesz otthon. A felső lapátból jön a víz, de nem forgatja, az alsó pedig olyan komótosan forog. A felső kosár tömítése elfogyott, azt pótoltam. Esetleg valami ötlet/tapasztalat ? Az askoll 65-70 watt körüli lehetett, ez 99 watt a leírás alapján. Szép napot!

A gép egy whirlpool adp 4415 wh
Service 851176110820
380540000893

Comments
Bazsyk
Bazsyk picture

Sziasztok! Masina működik, tulaj örül. Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, kisandrás79 pedig egy virtuális sörre a vendégem :) 40 es pvc könyök, 40 es bordás tömlő és némi FBS meg bilincs felhasználásával orvosoltam a problémát. Szép napot mindenkinek!

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
Azért a végső lépés mégiscsak a könyökcső cseréje kellene hogy legyen.Igaz,hogy 4300.- + Áfa ,akkor lenne a szakszerű ,ha cserélnéd.Nem tudom ki bírja-e a pvc-cső a hőt és a megpróbáltatásokat.
Üdv:András.

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Elővenném még egyszer...
Na szóval az a helyzet, hogy mindent kipucoltam, és úgy néz ki oké is, de...
Ha elindítom a programot, akkor megy rendesen, de ha kinyitom az ajtót, és visszacsukom, akkor már nincs meg a megfelelő teljesítmény, a víz csak pisil, a felső karhoz el sem jut. Ha resetelek, főkapcsoló ki, és újra indítom, akkor megint oké. Ez mondd vkinek esetleg valamit? Köszönöm! Szép napot!

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , "Ez mondd vkinek esetleg valamit" igen legalább is nekem azt mondja : Nem kell kinyitni az ajtót mosogatás közben azt , ha a végén tiszták az edények a mosogató jó működik.

0

puskas87
puskas87 picture

Szia,

Kliensnél nem szabad mosogatógéppel dolgozni, én ahányszor nekifogtam mindig megszívtam mert siettem...

Végigvártad a programot? Nemrég egy Beko-val dolgoztam, legrövidebb programja 1 órás volt, 70°C -on, fazekaknak,több vízzel mint a normál program.
A lényeg az,hogy én is szorgalmasan szétkaptam nézelődtem, méricskéltem míg rá nem jöttem, hogy míg egy bizonyos hőmérsékletre fel nem melegíti a keringető csökkentett fordulatszámon megy.

Üdv: Puskás

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

"míg rá nem jöttem, hogy míg egy bizonyos hőmérsékletre fel nem melegíti a keringető csökkentett fordulatszámon megy.

" Ezt aszinkon motorral hogyan oldják meg? :-D

Felesleges rajz,és szerszám nincs,csak ritkán használt.
elwo

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
Frekvencia váltó.
Aeg is alkalmazza.A motor végén kis tacho a ford.ellenőrzésére.
Üdv:András.

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

Szia!

Azt tudom persze hogy így lehet,de én még nem talállkotam vele mosogatóban. De persze ettől még lehet.Felesleges rajz,és szerszám nincs,csak ritkán használt.
elwo

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Hali, a gép itt van nálam, a hideg vizes programot (öblítés) próbáltam. A tesztet lefuttatta rendesen. Az zavar, hogy ha megnyitom az ajtót a fölső lapát pozíciójának ellenőrzésére, visszacsukás után csak csordogál. A mi gépünk egy Zanussi, ott ha beteszek még egy elmaradt cuccot mondjuk az elején, ott 2x csak ad egy löketet a szivattyú, majd rendesen elindul. Itt hiába vártam, nem változik a nyomás. Szép napot!

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
Jártam már úgy,hogy a szivattyú szívóoldali gumicsöve kilágyult és összeszívta hirtelen induláskor.Ez nálad nem áll fenn??
Üdv:András.

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Hali!
Dehogynem!!! Ma este 7-ig melóztam, majd faggattam a masinát.

Ő a bűnös. Te mit csináltál vele? Cserélted? Szép napot!

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
Ha nagyon lágy az anyaga,akkor csere.
Nem csak megtekeredett(elfordult) és azért szívja össze,vagy esetleg szívóoldali dugulása van a szűrőnél?
Üdv:András.

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Szia! Leszedtem, majd visszatettem újra, de a helyzet változatlan. Dugulást nem találok a szűrőnél, de még egyszer kitakarítom őket. Úgy nézem itt a közelben nem nagyon kapok ilyesmit, Megpróbálom kicsit merevíteni vmi műanyaggal...
Szép napot!

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Hali. Meglesem ezt is :)

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia, nem pörögnek azok a lapátok olyan őrülten és különben is a mosogatás hatékonysága nem azon műlik . Ha nincsenek eltömődve a felső kar , akkor a csatlakozásnál szökik a nyomás . Van ott egy műanyag alátét és az el szokott kopni , de volt olyan is mikor nem tudtam sehogy rábírni a felső kart , hogy forogjon , kicseréltem azt jó lett.

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Hali! Köszi, megpróbálok úrrá lenni a problémán, szép napot!

0

Sponsored links