You are here

Whirlpool ADP4730 mosogatógép FA-t ír és 11-et villog.

5 posts / 0 new
Last post
MZperX
MZperX picture

Üdv' Mindenkinek. A hiba nekem nem jelentkezett, a gép aljában víz volt. Kitöröltem megy, nem látom csöpögni.
A gazdi szerint mindig vízhálózat izélgetés után jelentkezett, csapcsere meg ilyesmi, és csak sokadjára indult. Most meg már nem. Pedig de, most megy. Szóval mi lehet az FA 11?

Comments
kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia !

Optikai víz érzékelő (OWI) hiba.

Üdv:András.

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'. Nincs benne optika. "Rácsos" vízszintszabályzó van benne.

0

atka148
atka148 picture

Szia!

A rácsos szintérzékelő hibája. Konkrétan ezt írja a hibára(google fordítósan):
"A vezérlőegység az átfolyásmérőtől megkapja a jelet(reed "relé" a labirintuson), és így 3,4l víz bejut a gépbe, de a "Water in the sump"(víz az ülepítő tartályban) jel hiányzik."
Ezt a jelet kapja a "WI" -től(Water Indicator) vagyis a rácsos szintérzékelőtől.

Okozhatja a membrános érzékelő elzsírosodása, kábel hiba(esetleg megolvadt műanyag csatlakozó) vagy maga a vezérlő egység.(Panel "újrakondizás")

u.i.: Ha levegős a vízrendszer, az be tudja "hülyíteni" a reed relés szenzort, és így azt hiszi a gép, hogy már benne van a megfelelő mennyiségű víz, pedig valójában még nem érte el a szintet. A zsírtalanítása a szenzornak igazából sosem árt.

Üdv!

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'. És köszönöm. Van abban ráció, mit mondsz, mert kapott egy legmelegebb programba szép adag nátronlúgot, csilivili lett a gép, plusz előtte megpucoltam a vízszintizét, azóta nem szóltak, még az is lehet, jó lett. A mikrokapcsolóból néha csöpög a zsír, azokat azonnal kihajítom, de ez szép tiszta volt alulról. Ráadásul eme cucc nekem többnyire F6-ot szokott üzenni, ha tré. Mármint a vízszintizé.

0