You are here

Whirlpool AWE 6516

Sziasztok!

Gyurka vagyok! Van nekünk egy whirlpool awe 6516 típusú felültöltős mosógépünk. Olyan gondunk van vele, hogy kiáll szivattyú hibára, de a szivattyú működik, a cső nincs eltömődve.
Úgy jelentkezett a probléma, hogy a készülék hibára kiállása után újraindítottam és amikor (új program-mosás- indításnál is ) csinál egy öntesztet, megforgatja a dobot, megjáratja a szivattyút [és úgy indul a mosás] a szivattyúja nem áll le csak pörög folyamatosan, mintha azt érzékelné hogy lenne benne víz vagy nem menne a szivattyú. Gondolom ezért állt le mosás közben is. Viszont víz nem volt a dobházban, tehát leürített. Szivattyú előtti szűrő is tiszta.
Segítségeteket szeretném kérni a problémámmal kapcsolatban!
Köszönöm!
-Gyurka...

Comments
puskas87

Sziasztok !

Van nálam is egy ilyen awe6516os whirlpool, idönként a szervizkulcs mosás közben, tisztálás elött elkezd világítani, ami érdekes hogy nem minden moásnál.
Nézegettem, nem látok semmi furcsát, már csak az a variáció maradt hogy ujrakondizom, de nemigazán hiszem hogy az segít.
Esetleg valakinek valami ötlete hogy mire figyeljek oda jobban?

Üdv: Puskás

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fekete

Neekem is hasonlo a problemem,csak azzal a kulombseggel,hogy van hogy el sem akar indulni.Mintha ki akarna szivni a maradek vizet,de nincs benne mar.

0

Vote up!

You voted ‘up’

sanyó

SZIA. Pont ma 10 gépet bontottunk meg,9 panel csinált mindent ,vagy semmit. Perifériák ok, a tizedik működött(mind ismeretlen gép). Amit MIKI,is tanácsol ,majd először átkondiz mind,aztán elválik,hogy mi lesz,mert egy sem agy halott.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia Puskás !
Biztos , hogy egyedül a service , világít ?
Először kondizd át, de ha lehet ne olyan sz@rokat rakjál bele amilyenek vannak benne, hanem inkább régi japánokat, mondjuk Rubycon-t .
Aztán ha nem javul, akkor folytatjuk... :D

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Gyurka

Kedves Miki!

Megtaláltam a léggyűjtőt! A másik oldalon volt (nem a fűtőszál oldalán), pedig a robbantott rajzon is tényleg úgy van feltüntetve mintha ott lenne!
Tiszta volt, de azért átöblítettem rendesen, megnéztem hogy nem "ereszt" esetleg, illetve fent is kiszedtem az alkatrészt (ez egy nyomáskapcsoló?) a gumicső másik végén kicsit megmozgattam -valami kotyogott benne-, a csövet is megfújtam, nehogy el legyen dugulva és még ezen a "nyomáskapcsolón" a két csatlakozót is le és vissza tettem, plusz a panelon is az érintkezés javítása végett.
És meggyógyult!!!
Nem tudom meddig tart ez az állapot, csináltam egy pár tesztet (elindítottam egy programot ruha nélkül) tökéletesen lefutott, közbenső leállítással és ürítéssel!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Bocsánat az értetlenségemért! Az esetleges szakmai csúnya kifejezésekért is pl: nyomáskapcsoló...stb.!
Én csak egy gépész vagyok elektromos végzettségem még sajnos nincs, de rajta vagyok!
Még egyszer köszönöm!

Üdvözlettel: O. György

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia Gyurka !
Ha kottyanós , akkor az sajnos digitális presszosztat( légnyomás méró ).
A csatlakozók szoktak oxidálódni, főleg , ha nedves helyen van a gép.
Legközelebb már fogod tudni, ha csak üríteni akar, akkor VIZSZINTET LÁT és ezért próbálja kiüríteni a gépet. Addig nem centrizik és vizet sem fog venni , a processzor várja az ÜRES ÜST adatot.
Nincs mit szégyenkezned, nagyon jól elmagyaráztad a hibát is és az alkatrészeket is . :D

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

O. György

Szia Miki!

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy miért írtad a digitális presszosztatnál, hogy sajnos?
Köszi!

Szia! -Gyurka

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia Gyurka !
Ezek a pressostatok nem a diafragma, vagy légtér , elmozdulásra billennek és kapcsolnak , hanem egy mágnes mozdul el egy tekercs belsejében . Ez a rezgókör, egy kapcsolásba van és frekvenciákat közöl a processornak , van amelyik hertzeket , van amelyik kilohertzeket . A frekvencia változásból állapítja meg a processzor a vízoszlop magasságát . Sajnos ezek nehezen javíthatóak és nem 10 forintba kerülnek. Pontosan olyan gyári számú kell bele amilyen volt.
A felsőbb kategóriás gépekben , a pressosatban , külön memoria van egy kis processorrral. Szívás van , ha elromlanak .

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

O. György

Köszönöm a segítséget! Hát remélem akkor hogy ez nem igen fog elromlani a közeljövőben!
Minden jót!
Üdvözlettel: Gyurka

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia Gyurka !
Szívesen, máskor is !

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia Gyurka !
Keresd meg a dob oldalán, lent a fűtőszál mellett a léggyűjtőt, egy kb 7 mm-es , gumi cső csatlakozik rá és miután kitekerted a két Torx csavart, húzd ki a dobból és gondosan pucold ki .

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

O. György

Üdv Miki!

Köszönöm gyors válaszod és a segítségedet! Sajnos Én nem találtam a dobon sehol hasonló gumi csövet. Csináltam a gép aljáról fényképet. A fűtőszálnál van egy alkatrész, de ebből két vezeték jön ki, gondolom hőfok érzékelő, védelem... Nem erre gondoltál ugye?
Nem tudom becsatolni sajna a képeket.
Email-en eltudnám küldeni.
Az Én címem gyugyu53@freemail.hu

Köszi!

Szia! -Gyurka

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content