You are here

Whirlpool AWT 2289/1 nem centrifugál

6 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv. Mindenkinek . Motor , motorvezérlő panel lepróbálva másik gépben jó , ürítés rendben , légsűrítő tiszta ,de nem hajlandó centrifugálni . Szintkapcsolóm nincs próbára .
Volt már itt a tanyán szó , lehet nem pont ez a típus , de ilyen mechanikus kapcsolós Whirlpool , meg kefés motor külön motorszabályzóval és valamilyen átkötéssel a szintszabályzónál rá lehet bírni , hogy centrifugáljon ,
Úgy emlékszek Mosógépdoki írta le ezt a megoldást ,csak most nem találom azt a topicot .
Ha valakinek meg volna az átalakítás szívesen venném .

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.

A típusszám biztosan stimmel? Mert úgy tűnik, hogy csak ti ketten Dankasannal tudtok a létezéséről...
Üdv.: Uniman

File csatolás: 

0

ityvity
ityvity picture
*

Igen elírtam , előkerűlt a szemüveg azt már javítva a cím a dankasan meg nem a típus , hanem a leírás alapján írt mert több típusszám alat is volt hasonló gép.

0

dankasan
dankasan picture

Szia!
Átkötést nem ajánlok de egy másik vizszintszabályzóval szerintem jó lesz.Engem is m.gszívatott ez a fajta egyszer-kétszer a helyszinen azóta eszemben van.

0

ityvity
ityvity picture
*

Igen , nem korrekt megoldás az átalakítás mert azzal a víz nélküli fűtés védelem szűnik meg , de nem akarom behozni a gépet és még nem szerzek pressostat-ot addig is tudják használni.
Egyszer hirtelen indulatból mérgemben én is belemélyedtem a problémába és két infót kap a kis panel centrifugáláskor , egyik a prk valamelyik kontaktja a másik meg színt szabályzó és ez mind 1M ellenálláson 230V , azt valamilyen átvezetés , szivárgó áram a szintszabályzóból zavarja a működést.

Úgy látszik roszúl emlékszek és csak be kell hoznom a gépet , azt jobban átnézni ,mert amit az eOnline-n találtam egész mást ír problémáról mosógépdoki.

Mosógépdoktor:
2014.02.09
  16:30:42
Sziasztok!
Általában a prk. Motor nem forog ebben a helyzetben, ennek az, az oka, hogy a „felső” természetesen rajz szerinti kapcsoló nem ad már át, tehát az adott időben nem kap hálózati feszültséget a szinkron motor. Bár ez a 2084 és a 2284 es gépeknél szokott előfordulni.
Azt szoktam vele tenni, hogy a szintszabályzó 11 es és a prk „fekete” vezetékét zárom rövidre, így csak az egyik kapcsoló biztosítja a vége helyzetet.
De mint mondtam, csak a fenti gépeknél használható, mert a többi esetében a szinkronmotort egy triak üzemelteti, és csak akkor mocorog, ha a program ezt kívánja.

0

dankasan
dankasan picture

Szia!Persze azon kívűl-amit írtam-még számos baja lehet!A kis panel szokott még erőssen oxidálódni meg a prg.-kapcsoló is.

0