You are here

Whirlpool AWZ 414/D motor indulásnál lenyomja a kismegszakítót (megoldva)

6 posts / 0 new
Last post
Szikravadász

Üdv mindenkinek!

Segítséget kérnék a javításhoz.
A mai második mosásnál kezdte, persze amikor már tele ruhákkal, vízzel. :-(
Amint a vezérlő indítja a motort bármely irányba, elkezd halkan zúgni, ahogy szokott, de nem indul a motor, majd kb. 2 másodperc múlva lenyomja a kismegszakítót. A motor könnyen forgatható, nagyon óvatosan próbáltam neki kézzel segíteni induláskor, de nem megy. Leszedtem a szíjat, hogy megnézzem mit csinál terhelés nélkül. Amikor indulna a motor, kétszer egymás után egy-egy pillanatra felpörög, majd megy a bizti.

Előre is köszönöm, Zsolt

Sponsored link
Comments
Botesz

A vezérlő panelen cserélj garetz hidat.Halkan megjegyzem Ardo konstrukció.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Szikravadász

Ez volt a megoldás! :taps2: :happy:

Köszi Botesz!

___________________________________________________
Mérd mikrométerrel, jelöld krétával, vágd baltával!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Szikravadász

Köszi az eddigi segítségeteket.
Sajna motorhiba lesz. :-( Lehúztam a fűtést: ugyanaz a jelenség. Lehúztam a motort: nem veri le a biztit, hibára ugyan nem állt ki, de a 10 perces centrifugálás program alig 1 perc után "End" lett.
___________________________________________________
Mérd mikrométerrel, jelöld krétával, vágd baltával!

0

Vote up!

You voted ‘up’

sasa11
sasa11's picture

Szia Szikravadász !
A fűtőbetéted talán még multiméterrel is mérhető zárlatba lehet !!
Húzd le a fűtőbetét mind a két vezetékét és úgy indítsd.
Hiba kóddal ki kellene állni.
Biztosíték marad !
sasa11

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia !
Motorhiba (?)
Üdv jano

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content