You are here

Whirlpool dishwasher pump rebuild (C00302488/482000022216)

1 post / 0 new
erny818
erny818 picture

First of all, sorry I do not speak hungarian, so I better write in english and google translation follows

Problem:
Pump was seized, reason was in worn bushes on shaft, especially one under impeller. Seems like it is designed to be non repairable, problem is how to remove impeller without destroying it. According internet, bushes looks to be from grafit (?).

Also found good video on YT, explaining problem https://www.youtube.com/watch?v=XNG88OZrDQo. They sell new impeller but nowadays not possible to buy from RU https://www.avito.ru/cherepovets/bytovaya_tehnika/krylchatka_posudomoyki....

So, I'm still trying to find a way to remove impeller and replace bushes (rear bush is no problem). Does anobody tried and succeded? Or are there some impellers for sale? (I did not find any)

This is very bad design, lifetime of bushes is very short...

Pump identification:
Whirlpool part number: C00302488 / 482000022216
part number on motor: VSM-E25A0

Some photos attached

Probléma:
A szivattyút lefoglalták, oka a tengely kopott perselyeiben volt, különösen a járókerék alatt. Úgy tűnik, hogy nem javítható, a probléma az, hogyan távolítsuk el a járókereket anélkül, hogy megsemmisítenék. Az internet szerint a bokrok grafitból származnak (?).

Jó videót is találtam a YT-n, amely elmagyarázza a problémát https://www.youtube.com/watch?v=XNG88OZrDQo. Új 3D nyomtatott járókereket árulnak, de manapság nem lehet megvásárolni a RU-tól https://www.avito.ru/cherepovets/bytovaya_tehnika/krylchatka_posudomoyki....

Szóval, még mindig próbálom megtalálni a módját a járókerék eltávolításának és a perselyek cseréjének (a hátsó persely nem probléma). Senkinek nem próbálkozott és sikerült? Vagy vannak eladó járókerekek? (egyet sem találtam)

Ez nagyon rossz kialakítás, a perselyek élettartama nagyon rövid...

Szivattyú azonosítás:
Whirlpool cikkszám: C00302488 / 482000022216
cikkszám a motoron: VSM-E25A0

Néhány fotó csatolva