You are here

Whirlpool FT M11 82Y EU hőszivattyús szárítógép F8E2 hibakód indítás után kb. 2 perccel leáll ( MEGOLDVA )

4 posts / 0 new
Last post
Ladakolyok
Ladakolyok picture

Üdv!

A címben szereplő szárítógép indítás után kb. 2 perccel a fenti hibakóddal leáll. A kondenz víz szivattyút és a váltó szelepet cseréltem ki újakra. A csere után jelent meg a kód. Mindent a helyére csatlakoztattam, a villamos csatlakozók is csak egyféle képpen mentek a helyükre. A gond az, hogy a hibakód jelentését sem találtam meg, így nem tudom, hogy a gépnek mivel lehet gondja. Ha valaki közületek találkozott már ezzel a hibával, kérem ne tartsa magában a megoldást, vagy ha legalább a hibakód jelentését megírja valaki, az is nagy segítség. Előre is köszönöm minden tanyatag segítségét.
Üdv Ladakolyok

A megoldás: fel cseréltem a kondenz víz szivattyú dupla vastag kék csatlakozót, a dupla vékony fekete csatlakozóval, aminek a váltó szelep csatlakozó alsó felére kell mennie. Ez a két vezeték mindkét alkatrészre gond nélkül rámegy. Sajnos nem fényképeztem le mielőtt lehúztam a csatlakozókat. Végül egy angol nyelvű youtube videó segített a megoldásban.

Köszönöm a segítséget.
Üdv: Ladakolyok 

Comments
Ladakolyok
Ladakolyok picture

Sziasztok.

Egy újabb hibakód jelent meg a gép kijelzőjén F1E1.
Ezt megelőzően nem szivattyúzta fel a vizet a fenti tartályba ( nem jutott feszültség a szivattyúhoz ) és emiatt meg is jelent az " ürítse ki a víz tartályt " ikon. Kiderült, hogy elpukkant a szivattyú triakja a panelon, kicseréltem és mostmár szépen szivattyúzza a vizet és meg is szárítja a ruhákat, de a program végén kijelzi a fenti kódot. A tulaj még annyit mondott, hogy azután jelent meg a kód, hogy az egyik program közben megnyomta a gyors szárítás gombot.
A panelra minden csatlakozó az eredeti helyére ment, mivel lefotóztam mielőtt hozzányúltam volna.
A kérdésem természetesen az lenne, hogy tudja- e valaki a fenti kód jelentését és esetleg a megszüntetésének a módját?

Előre is köszönöm minden tanyatag segítségét.
Üdv: Ladakolyok 

Megoldás: 
A tulajdonos kb. 1 órára áramtalanította a gépet, majd az eredetileg használt konnektorba csatlakoztatta, mert a javítás utáni működési próbákhoz át lett dugva a gép egy hosszabbítóba.
Úgy néz ki, hogy megszűnt a hiba jelzés, mostmár se bekapcsolást követően, se a program végén nem jelzi ki a hibakódot a gép.
A kód jelentését csak Whirlpool mosógépre vonatkozóan találtam meg egy angol nyelvű youtube videóban.
Az F1E1 szoftver hibát jelent.
A videóban is a gép áramtalanítását mondják minimum 1 percig, ha továbbra is megjelenik bekapcsolást követően a kód, akkor hívni kell a szervizt.
 

0

KGL
KGL picture

Szia.
Az f8 az fűtőköri hiba az E2 pedig hőérzékelő hiba, nyilván a kettő összefügg, én ebbe az irányba indulnék el.

0

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia.

Köszi, akkor át nézem azt a részét.

0