You are here

Whirlpool mosogatógép szívat No3

4 posts / 0 new
Last post
micilacko
micilacko picture

Sziasztok

Folytatódik a kis történetem :)
Szóval adott egy keskeny Whirlpool mosogatógép.
ADP 550 WH elvileg
6 éves hibátlanul működött eddig.
Az asszony szerint amikorra megszárad benne a sok tányér stb foltos marad.
OK kitisztítom.. Úgyse volt még tisztítva (igazából átöblítve pakolunk bele, nagy kajadarabok stb nem is kerülhetnek bele)..
Szétkaptam. elcsesztem..  Hibaüzenet. Mint kiderült, a lefolyó szűrőjét kivettem, s alóla az elfordulva összezáró szűrőt rosszul raktam össze, ott kifolyt a víz..
Összeraktam jól (jobban) jó is lett, kb 1 óráig, aztán megint rinyál.. Igen, az alatta lévő gumi elmozdult.. Sőt ki van nyúlva, felülről visszatehetetlen.. A kezem is elvágta..
OK. Kiszedtem a rohadék gépet..  Elfektettem. Levettem az alját.. Majd úgy visszateszem.. ÁÁ. Szerelhetetlen.. Nagy nehezen kifordítottam a lefolyó műanyagját. Igen, a gumi megnyúlt.. OK elvágtam, kivágtam belőle egy 2-3 mm-t, s visszaragasztottam fbs-el a műanyagra, úgy raktam össze..
KB jó is lett .
Azóta a gép elindul, de 5-6 perc múlva kikapcsol... Led kijelzés nincs, a legutolsó led villog, ami a leírás szerint NTC short circuit failure..
Szétkaptam még 1x, de nem találtam semmit se, amit eltéptem, vagy leesett volna..

A gép elindul.. Bekapcsolja a szivattyút. Majd felengedi vízzel a gép alját... Majd szerintem melegítené (de nem biztos)... Ami biztos, hogy a víz nem melegszik semmit..  Bár fogalmam sincs, hogy hogyan működne alapból.. Csak a beázás volt a gondja, azt elvileg megoldottam..
Bár ahogy kifektettem, egy csomó víz kifolyt a gépből.. Még az is lehet, hogy az elektronikára is folyt.. Bár nem valószínű..

Mi a fenét csinálhattam neki?
Az NTC szerintem a lefolyóban van, onnan jön ki 2 vékony vezeték.. Az nem sérült..

L

Comments
ityvity
ityvity picture
*

A melegítés kicsit később fog történi , van egy előmosási ciklus hideg vízzel , a keringgetés meg el szokott indulni már vízfelvétel közben (hallani) , viszont van egy önteszt , periféria ellenőrzés , ha ott elakad , akkor nem megy tovább .
https://elektrotanya.com/whirlpool_6adp_5550_wh_dish.pdf/download.html

0

micilacko
micilacko picture

A linked nem stimmel ADP 550 WH nem 6ADP 5550 :)
Amúgy nem sok minden van benne :(

0

ityvity
ityvity picture
*

Van olyan is 
https://elektrotanya.com/whirlpool_adp_550_wh.pdf/download.html
Nézd meg a program futás táblázatot , program chart .

0