You are here

Whirlpool WTLSI 60912 felültöltős mosógép nem pörög fel a centrifuga fordulatra ( MEGOLDVA )

7 posts / 0 new
Last post
Ladakolyok
Ladakolyok picture

Sziasztok!

A cimbeli géppel van olyan gond, hogy csak nagyon alacsony fordulaton forog a dob a centrifugalaskor és nem pörgeti fel, hanem leáll és újra rendezget, majd megint alacsony fordulaton forgatja ( kb. 100-200 f/P ) és ezt ismétli. Ha centrifuga programra teszem, akkor a kijelzőn látható 16 perc nem csökken, ha pedig elindítom a szerviz programot, akkor csökken a kijelzett idő, de így sem csinálja meg a centrifugat. Inverteres a motorja, ASKOLL M509-es a típusa. Mellékelek pár képet a gépről. 

Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv: Ladakolyok 

Comments
ityvity
ityvity picture
*

Szia , gondolom ruhával próbálkozó , mert ezek már nem ugráló-sétaló Wpool-ok . , de fel sem pörögnek ruha nélkül, mert nem tudják kiegyensúlyozni a dobot .

1

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Én eddig még nem tettem bele ruhát, de a tulajtol megkérdeztem, hogy ruhával is ezt csinálja, a válasz igen volt.

0

ityvity
ityvity picture
*

Ezt távjavítással csinálod , mert ha én ott vagyok ki is próbálom , nem hiszek senkinek , ha az ürítés rendbe , de ruhával sem akar felpörögni , akkor meg kell nézni mennyire nyúlt meg az ékszíj.

1

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Neked lett igazad. Kipróbáltam ruhával ( több törölközőt tettem bele) és nekem hiba nélkül megcsinálta a centrifugalast. A beletett adagot ki is mostam pamut programon és azt is végig csinálta. Ezek alapján szerintem nem jól állították a tulajok össze a töltetet és valószínűleg nem tudta a gép ki egyensúlyozni. Köszi a segítséget.

Üdv: Ladakolyok 

1

ityvity
ityvity picture
*

Engem egy eltöltsél vert át a kedves ügyfél .Mikor oda érte már benne volt a gépben a bűnös , amit nem akart kicentrifugálni . Akár mit csináltam nem pörgött fel , 12 percnél meg ált az idő és csak szenvedett a gép . Végén megnéztem mi van a gépbe :  1 db hosszú futó szőnyeg , vizesen több kiló , gyanús lett hogy ezt nem is fogja kiegyensúlyozni . Kértem még ruhákat és +3 törölköző , meg néhány ruha darab a szennyeskosárból , siker átlépte a bűvös 12 percet és 9 percnél teljes fordulaton pörgőt a dob .

1

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Nem táv javítással, kint voltam a címen a gépnél, de akkor kipróbálom ruhával is. Ha tényleg nem centrizik úgy sem, akkor megejtek egy szíj cserét. Azt tudom, mert én is találkoztam már több alkalommal vele, hogy egyes Whirlpool típusok csak ruhával csinálják meg a centrifugat még a szerviz programban is.A fejleményekről beszámolok.

0