You are here

A Win10 a 1903-as frissítés után már kétszer lefagyott

34 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

Hosszú évek alatt nem volt fagyásom a Windows-al, most a múlt heti 1903-as frissítés óta már kétszer is. Ez csak nálam van?

Comments
Glain
Glain picture

Számomra nagyon fusztráló a winfos update nemis gondoltam, hogy létezik olyan a multikon kívül akik megengedik ezt neki :D
De egyébként számomra már akkor nagyon feltűnő, hogy valami nincs rendben amikor ujratelepítés után a drivereket nem tudom letölteni mert az update azonnal lefogja a netet, nem beszélve akkor amikor készvagyok mindennel és a gépet nem tudom kikapcsolni ott kell szobrozni amég ki nem kapcsol, ez ritkán történik meg de ilyenkor már eszembe jut mit felejtettem el XD
már a win7 is olyan volt, engedve az updatet a vezetékes netportot minden esetben gallyra vágta, előbb vagy utóbb.
A win10 nem annyira vészes de amúgy is egy igénytelenebb rendszer, így szerintem nem változott semmi csak sokkal igénytelenebb lett :D nem tudom hogy tudták ilyen igénytelenre megcsinálni de ezt nem érdekli semmi megáll menetközbe vinyó intelből ki amd-be be megy tovább 1 vinyót 10 gépben ki lehet próbálni nem akad fagy kinlódik, sztem ez az oka a stabilitásának is... :D valamit nagyon megkókányolhattak rajta :D XD

1

F-Yoci
F-Yoci picture

1

Cormyus
Cormyus picture

Na az én hobby gépemet már nem akarja "valamiért" frissíteni a rendszer... de nincs is vele probléma... laugh

Számítógép: Számítógép típusa ACPI x86-based PC
Operációs rendszer Microsoft Windows Vista Ultimate Opr.
javítócsomag [ TRIAL VERSION ]
Internet Explorer 7.0.6002.18005 DirectX DirectX 10.1
Számítógépnév CORMYUS-PC

1

Fecoka
Fecoka picture

Szia!

Találkoztam ezzel a gonddal egy laptopon.
Ott BIOS upgrade oldotta meg.

Üdv.

Fecóka

1

Billentyűs
Billentyűs picture

    Üdv Formasu!
Nincs probléma a géppel frissítés után. Ha továbbra is gond van vele, vissza lehet állítani a frissítés előtti állapotra, csinál a Win. visszaállítási pontot.

       üdv. 

Billentyűs

1

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ha vissza állítanám egy régebbi állapotra, vagy feltelepítenék egy 1903-as előtti Windowst, az tartana néhány napig, mert a frissítést nem lehet /legalábbis úgy tudom/ letiltani.

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Üdv. Formasu!

Gyorsan elérhető a rendszer visszaállítás. Keresés -----> Msconfig beírni  -----> eszközök -----> Az alsó menüpont a rendszer visszaállítás -----> indítás -----> kiadja a visszaállítási pontokat. A megfelelő kiválasztása után indítás, csinálja a dolgát, újra indul, a végén kiírja, a visszaállítás sikeres volt, ha nem adódott probléma. Az eltávolítás utáni programokat, egyebeket újra kell telepíteni, ha vannak ilyenek. Nem változik semmi a Win-ben a frissítés előtti programok tekintetében.

      üdv.

0

formasu
formasu picture
*

Üdv!

Köszönöm, nem olyan vészes a helyzet. Már két napja nem fagyott le, időnként kicsit lassabbnak tűnik a működése. Tudok várni, remélem, hamarosan kijön a javítás.

A visszaállításról: A Rendszer visszaállítást indulóban le szoktam tiltani, helyette a Norton Ghost-ot használom. Volt is mentésem, de amikor megjött a frissítés, azt letöröltem, helyette az új, frissítést mentettem el. Ez hiba volt. Ezért most nem tudok vissza állítani.

0

SzBálint
SzBálint picture
***

szia: amikor lassúnak érzed, érdemes megnézni a Feladatkezelőt
Tálcán egér jobb gomb és kiválasztani.

Bálint
 

0

formasu
formasu picture
*

Szia Bálint!

Valójában talán nem is érdekel, hogy mi a gond, csak javítanák ki minél előbb. Ha ez nem történik meg hamar, akkor újra telepítek.

Amit észre vettem, és zavaró most:

-Többször mintha "gondolkozna", hogy mit csináljon.

-A "Facén" időnként nem lehet görgetni, csak az első oldal jelenik meg, nem tölti be a lejjebbieket.

-DVD nézésekor /fájlból!/ a kép időnként szaggat, főleg, ha gyorsítom a lejátszást.

-Eddig kétszer fagyott le a gép, amit előtte legalább 10 éve nem tapasztaltam.

1

AzzA
AzzA picture
*

Normálisan kijavítani sosem fogják, én már a helyedben végeztem volna az újratelepítéssel.
 

1

uniman
uniman picture
**

Hello!
A "Facén" észrevételed okozója nem a win10, más OP alatt is ugyanez van.
"10  éve"...a "tizes" windows  csak 4 éve létezik.
Reméljük hamarosan kipusztul ez is és több már  valóban nem is követi. Másik dolog, hogy milyen lesz utódja...

Persze jó lett volna látni, ha leírod a merevlemezed paramétereit (foglalt/ szabad kapacitás, ssd...stb). Persze az alap típusára is kíváncs lennék meg a RAMok mennyiségére is...

1

formasu
formasu picture
*

Szia Uniman!

Nagyon kíváncsi vagy... /SSD, a fele szabad, és 4 GB/

Mint írtam, a frissítés után vettem észre ezeket, amiket írtam, előtte OK volt minden. Már legalább 10 éve nem fagyott egyik Windowsom sem. Talán így már jó?

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Üdv!
Újra el lehet indítani, ha ki van kapcsolva. A C az, amin a visszaállítást be kell vagy lehet kapcsolni.Azt nem tudom, a visszakapcsolás után lehet-e visszamenőleg visszaállítási pontokat keresni, de célszerű csinálni rögtön egyet. Sokkal kevesebb munkával jár a visszaállítás, mint a mentések. Ha a gép rendben van, a visszaállítással sok minden javítható. Érdemes használni. Vírusok egy része, kéretlen programok, ... . eltávolíthatók vele, Úgy lehet utána használni a gépet, mintha soha nem lett volna pl. vírus a gépen. Persze vannak agresszív vírusok, rootkit-ek,  amelyek nem is engedik a visszaállítást.Az újra telepítésnél gyorsabb művelet. Csak megjegyzésként, ha mégis újra kell telepíteni a Win10-et, USB- ről érdemes, mint ahogy más írta már itt. Teljesen új telepítést célszerű csinálni, formázni a C-t telepítés előtt.

           üdv.

1

formasu
formasu picture
*

Szia!

Köszönöm, én is visszaállítási párti vagyok nagyon régen. Még sok évvel ezelőtt, amikor "bekaptam" valamit, és vissza akartam állítani egy régebbi verzióra, nem sikerült, nem engedte az a valami... Na, azóta nem használom a Windows vissza állítóját.

A Norton Ghost-ot használom, eddig mindig sikerrel! Most a frissítés után "helytakarékosságból" letöröltem a régebbi mentéseimet, mondván, hogy arra már nem lesz szükség, itt van a frissített "tökéletes" Windows. Arról csináltam is mentést, de most már látom, hogy nem kellett volna letörölnöm a régebbi, néhány hónapos mentést.

Ez van... Használható, csak nem olyan gyors, mint a régi. Már pár napja nem is fagyott le...

0

agressiv
agressiv picture
*

A windows által telepített candy crush és egyéb baromságokat lepucoltad? Ha nem, akkor érthető a lassulás, az alkalmazások háttérben futását is tiltsd le. Nézd meg a processzor kihasználtságot, ha a searchui.exe sokat zabál, akkor a cortana frissítés a hiba okozója, ha nem, akkor valami más.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Most, hogy írtad, találtam talán 5 akármit /játék?/ , amiket letöröltem. Majd figyelem, hogy mi lesz ezután. Köszi.

0

AzzA
AzzA picture
*

gpedit.msc fájlt futtatás

baloldal
Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Windows Update

jobboldal
- Computer automatic update -- Disable
- Configure automatic update -- Disable
 

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Köszönöm, érthetően leírtad!

Most ha leállítanám az Update-t az nem biztos, hogy jó lenne, mert ezt az állapotot ki kellene előbb javítani. Eléggé le is lassult a gép, és időnként le is fagy. Ha hamarosan megjön a javító update, az OK lenne. Másik lehetőség: sajnos letöröltem a frissítés előtti mentéseimet /nem gondoltam, hogy hibás ez/ tehát fel kellene újból tenni egy frissítés előtti Windowst,  és letiltani az update-t. /A Windows írja, hogy max. 35 napig lehet letiltani az update-t, de gondolom, amit leírtál, ott akár véglegesen is. /

0

SzBálint
SzBálint picture
***

szia: azt olvastam, hogy fel lehet függeszteni egy-két hónapig

Bálint

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ezt eddig nem ajánlotta fel, de ma látom, hogy 1 hétre, de max. 35 napra  felfüggeszthetem a frissítést, de már késő. Láthatóan lelassult a gépem, sokat gondolkozik, úgy tűnik, hogy a proci nagyon elfoglalt, nem ér rá. Amit eddig "egy pillanat" alatt csinált meg, most sokszor vár... Most néhány perce is ezt csinálta, már azt hittem, hogy megint megfagyott, de talán 10-15 sec. múlva elkezdte csinálni amit kértem tőle.

formasu

0

AzzA
AzzA picture
*

Ha van egy oprendszer ami normálisan működik, azt kár frissítgetni.
Attól még jobb nem lett egyik sem wink

4

agressiv
agressiv picture
*

A biztonsági frissítések azért nem ártanak, ez nem a kétezres évek már.

0

melyon
melyon picture

Szia
Nem jellemző a fagyás, más témáról itt írnak:https://oprend.hu/index.php?readmore=2325
Viszont "hardver" gond lehet, első sorban a tápot és a csatikat nézném meg.
Üdv.

0

formasu
formasu picture
*

Szia melyon!

Köszönöm! Feltűnő, hogy az a hardver gond a múlt héten jött elő, ami után a frissítés lett 1903-ra. /sajnálom, hogy a második sort oda írtad/ 

Mint írtad, az oprend-en írnak erről. Most két-három lehetőségem van: 

-vagy megvárom a javítást, amit nem tudunk, hogy mikor lesz

-vagy újra telepítek egy régebbi, a frissítés előtti változatot, de az is hamarosan frissülne erre...

- vagy felteszek egy régebbi Windowst

0

agressiv
agressiv picture
*

Tedd fel a 1903-at új telepítéssel és rendben lesz valószínűleg.

0

melyon
melyon picture

Szia
"/sajnálom, hogy a második sort oda írtad/"
- ezt hogy érted ? 
( általában tapasztalatom szerin a táp ill. a csatik (minden, RAM, stb.)) szokott a hiba lenni, esetleg ritkábban  egy nem régen telepített driver, vagy azzal kapcsolatos frissítés )
Talán segítettem.
Üdv.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Bocs, úgy gondoltam, /mivel nem vagyok éppen kezdő, zavart hogy ezt a "szabvány szöveget" írtad/ hogy most biztosan nem azokról van szó, amit a második sorban írtál.../ Megjegyeztem, hogy a frissítés után jelentkezett a hiba, előtte nem volt.

Te is írtál a Windows frissítés hibájáról, és mások is, az inkább a nyerő most. Ma még nem fagyott, de érezhetően lassabb a gép. Sajnos a frissítés előtti mentésemet letöröltem, hogy arra már biztosan nem lesz szükség, így az újra telepítés, vagy várakozás maradt.

0

melyon
melyon picture

Ha a legfrissebb telepítő kell, az előző linkemnél megtalálod azt is.
Üdv.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Köszi, ismerem az oldalt, de ez a telepítő aug. 14-i, lehet, hogy ez még, a 1903-as nagy frissítés előtti. Megvan nekem az előző telepítőm is, ami máj. 27-i, de még várok, hátha hamarosan javítanak.

0

agressiv
agressiv picture
*

Windows 10-et ne ilyen helyekről töltsetek, hanem a microsofttól a Media Creation Tool-al. Ez, ha akarod mindjárt pendrive-ra csinál telepítőt, vagy ISO-ban tölti le neked.

https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10

0

formasu
formasu picture
*

 Szia!

Az "ilyen" helyek nem biztos, hogy nem jók...

A gondom, hogy ha most letölteném a legfrisebbet, és telepíteném, akkor is azt kapnám, mint ami most van a gépemen a frissítés után. A hibásat...

0

agressiv
agressiv picture
*

A telepítőben nincs benne az a javítás és a fagyást sem valúszínű, hogy az okozza, ja és azt a csomagot le lehet töröltetni. Ráadásul a tiszta telepítés egészen másképp működik, pláne a windows10-nél. Nálam a főverzió frissítés eleve el van halasztva, már nem is próbálokzik felrakni, de amikor időszerű, akkor magam telepítem frissen, nem frissítem az előző telepítést, mert az mindíg problémás.

Mellesleg, a keresési szolgáltatást le lehet tiltani, én elsőnek tiltom le a többi ökörséggel együtt így nincs gond.
 

Az "ilyen" helyek nem biztos, hogy nem jók...

Az utólagosan integrált telepítők sosem jók, valami nyűgjük mindíg van már a Windows XP óta (magam is csináltam már néhányat annó és mindnek volt valami problémája). Csak az Eredeti telepítőt érdemes használni, ha régebbi a rendszer és torrentes, akkor pedig az eredeti módosítatlan MSDN-es telepítőket használd és megkíméled magad az ilyen problémáktól.

Ha KMS vagy hasonló hekkekkel aktiválod, akkor inkább szánj rá picit és eBay-en lehet venni eredeti kulcsot néhány euróért (ez nem illegális, bár számlát nem kapsz róla, így igazolni nem tudod). De párezer forintért a hardveraprón is lehet venni kulcsokat, sőt COA matricákat is teljesen legálisan, számlával.

1

Sponsored links