You are here

WS32Z409PQEEX Samsung slim tv (16/9)

5 posts / 0 new
Last post
elbandi
elbandi picture

Üdv. T. Kollégák!

Tárgybeli tv sorvégtranzisztor zárlatos volt. Különösebb okot nem találtam, hogy mitől keletkezett a hiba, de azért átforrasztottam az ilyenkor szokásos részt (pl. eltérítő stecker..) és beforrasztottam egy új tranzisztort. Kép hang ok, de a raszter jobbról balra el van tolódva, a jobb oldal domború, a bal oldal homorú, mint amikor a BOW koppanásig van állítva. Sortranzisztor igen melegszik.Szerviz menűben az E/W korrekció működik, H-shift is, ami mechanikus három állású kapcsoló. Egyedül a sorfázis nem szabályoz semmit, ami független az ew-től. A F-box megkapja a H-flyback impulzust, impulzuskondikat ellenőriztem illetve cseréltem a kritikusabb helyeken. Tápok jók, nincs brumm. Ha leválasztom az EW-t, akkor pillanatokon belül összemegy a kép (sorméret), majd tilt a gép. D410 cserélve, változás semmi. Néhány évvel ezelőtt volt ilyen hibás gép nálam és azt sikerült megjavítani, de nem emlékszem vissza, hogy mi volt a hiba oka. Arra emlékszem, hogy nem a CXA2165Q volt rossz. Tudnátok segíteni?
Köszönettel,

elbandi

Comments
Zolysys
Zolysys picture

Szia4 Az összes kondit nézd át kapacitásra. Van ott egy 220 vagy 150nF az szokott elhalálozni!!!

0

elbandi
elbandi picture

Szia Zoli!

Ezeken túl vagyok.

üdv.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

S63B sasszi.

Minden impulzus kondit cserélj, mert méréssel a hibájuk nem mindig állapítható meg.
A HFB jelútban is bármelyik félvezető, vagy kondi okozhat ilyet (elég, ha egy dióda kicsit visszáramos). Az EW fojtó tekercse nem égett? (kivülről nem mindig látszik)

Az EW fokozat kikötésekor nem szokott megállni, csak ha valamelyik impulzus kondi is beteg.

Ha érdekel, van egy komplett (működő) panelem hozzá, csak az F-box hibás benne. (Keress privátban telefonon! Szám az adatlapomon.)

Üres EEPROM-mal is indul, fölprogramozza, de néhány opciót és a geometria finom beállítását esetleg módosítani kell.

Csatolmány.

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

elbandi
elbandi picture

Szia Fülesmester!

Köszi a hozzászólást. A csatolmányban lévő elemeket cseréltem, félvezetőket (diodák, sormeghajtó fet..) cseréltem. Az összes tekercset cseréltem. A sorfázis és a BOW továbbra sem szabályoz. A sortranzisztor igen melegszik. Szkópon a vezérlés jónak tűnik, viszont a sorimpulzus lefutás lépcsős, nem teljesen szabályos.
Gyanús, hogy mégiscsak f-box hiba lehet, mivel a sorfázis nem szabályozható.
köszi mégegyszer.
üdv,

elbandi

0