You are here

Xerox WorkCentre 3220 hiba, egymás után két lapot húz be! (MEGOLDVA)

6 posts / 0 new
Last post
tux
tux picture

Sziasztok!

A fenti nyomtató nagyon sűrűn leáll a nyomtatáskor papír elakadás hibával.
Megvizsgálva látszik, hogy a pick-up görgő néha 4 fordulat helyett 5-öt fordul, így feladja a következő lapot is ami persze elakadást produkál.
Amikor 4 fordulat után megáll, akkor jól működik.
Nagy segítség lenne, ezt a típust ismerő kolléga segítsége, mi lehet a hiba, merre keresgéljek, nekem a négy fordulat is feleslegesnek tűnik (már 1 is feladja a papírt)
Ha valakinek hasonló készüléke van kérem nézze meg hányat fordul a pick-up roller, normál üzemnél egy lap feladásához, erős a gyanúm, hogy már a négy fordulat is hibás működés.
Előre is köszönöm!
Tux

Comments
pika75
pika75 picture

Szia. Jol sejted, a felvevo gorgo egyet kell csak forduljon - normalis esetben. Ha nem sikerult felkapnia a papirt, akkor fordul meg egyet vagy kettot tipustol fuggoen. A tovabbi fordulatok foloslegesek, es azt eredmenyezik, hogy egy masodik lap is kijon a talcabol, erre persze leall a gep papirelakadassal. Vedd le a hatat es azt az oldalat ahol a mechanizmus van. Keresd meg azt az elektromagnest ami a felvevo gorgo tengelyen levo fogaskereket engedi vagy nem engedi forogni. (remelem nem vagyok tul bonyolult). Ezen az elektromagnesen van egy darabka szivacsszeru anyag, ami a femes kattanast hivatott tompitani, ez az idotol megerett es ragados lett, igy az elektromagnes amikor meghuz, beragad, ezert fordul tobbet a gorgo. Ezt vagy leragasztod celluxal, vagy leszeded de ekkor eros kattanas lesz hallhato. Sok sikert. Udv.

0

tux
tux picture

Szia Pika75!

Köszönöm a segítséget!
Első körben csh.-val megnyomkodtam, de ebben a típusban annyira rossz szögből férni hozzá, hogy benéztem és jónak gondoltam. Ráadásul fixen 4-eket fordult, ami pont egy A4 hossza. Gyanúsan SAM a belseje, de gondoltam a xerox bármit kitalálhat.
Hála neked, most már kiépítve és merőlegesen nyomva, kiderült, hogy tényleg ragadt az elektromágnes.
Én ide tompításnak, tisztítás után "Gorilla Tape Handy Roll"-ból szoktam vágni a minta alapján, ami kellően vastag és szivacsos, viszont nem lesz sosem ragacsos.
Ezzel talán még csendesebb is lesz a nyomtató.
Még egyszer köszi!
Üdv

1

pika75
pika75 picture

Szia. Orvendek, hogy sikerult megjavitani. Udv.

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
Öröm olvasni ilyen hozzászólást, javítási tanácsot. (ez HP betegség is)
Üdv, bencsik

1

peszeki
peszeki picture

Sziasztok!
Esetleg a hp 2420dn-nél is hasonló kehe lehet? Bár nem figyeltem a görgő hányat fordul ilyenkor. De megkeresem és körül nézek a tájékán.
Köszönöm én is s tanácsot.
üdv:Peszeki

0