You are here

Xiaomi Redmi 3s GPS nem megy

9 posts / 0 new
Last post
rat
rat picture

Két éve egyszer csak elkezdett gyengélkedni a GPS, nehezen találta meg a műholdakat. Egy éve egyszer csak jó lett. Most néhány hónapja megint teljesen leromlott. Kültéren egyszer-kétszer beugrik, de általában nem megy. Úgy gondolom, hogy akkor javult meg és akkor romlott el megint amikor akku csere miatt szétszedtem. Ezért szétszedtem megint, és a kontaktusokat gondosan megtisztítva újra össze, de nem lett jobb. Azt sem tudom igazából melyik a GPS antennája.
Ha valakinek van ötlete merre keressem a hibát, kérem írja meg.
Köszönöm!

Comments
uniman
uniman picture
***

---

0

Jaca
Jaca picture
****

1

rat
rat picture

Köszi Jaca! A GD-ről leszedtem, de a linkeken nem találtam hogyan tudok letöltési oldalra jutni...

0

Jaca
Jaca picture
****

Szívesen!

Az első linknél a Download a GD-re irányít, a youtoube-os videó alatt lévő linket nem néztem igazából, hogy az-e ami. Lényeg, hogy megvan a rajz, hátha segít.

0

rat
rat picture

Segített, mert kiderült melyik a GPS antenna. Megtisztítottam mindent, egyszer jó  volt, egyszer nem. (Közben 5x szétszedve, másik antennára kicserélve, antenna szakadásra kimérve stb.)
Utoljára az volt a jelenség, hogy jó amíg fel nem pattintom a műanyag házat. Azt is kipucoltam benzinnel az antennánál, mert hozzáér. 
Most egyelőre jónak tűnik összerakva is.
Köszönöm a segítséget még egyszer.

1

ty
ty picture

Kiderült mi volt a hiba tényleges oka? Egyszerű kontakt hiba?

0

rat
rat picture

Nem derült ki. Az antenna rendben van (cseréltem is), érintkezők tiszták. Az is lehet, hogy van valahol nyákon vagy forrasztáson repedés, és ahogy piszkálom egyszer jó egyszer nem. A fedél takarítása után jó lett, de hát ez nem nagyon racionális magyarázat számomra. Annyira nem volt koszos. Meglátjuk meddig megy ...

1

atis76
atis76 picture

Cimet javitsd GPS re

0

Sponsored links