You are here

Yamaha A500

9 posts / 0 new
Last post
GM67
GM67 picture

Köszönöm a hozzászolásokat.Nem a védörelét kötötték ki hanem a védelmi elektronikából egy ellenállást szedtek ki. 24V-os relé nem kap elég feszkot és elenged.Ereditenek tünnek a végtranyok.Az általam javitott BD-és oldalt már lekötöttem,holnap ujra nekiugrom.Talán megint az elkok!?
Most látom hogy sikerült eltüntetni eredeti témafelvetést.Dióhéjban:Hangszóró rákötés után elmásznak a tápfeszek (50V és-50V helyet 30,-70)és a védőrelé lekapcsol a fent emlitett modon.

Comments
Jantsika
Jantsika picture

Üdv ! Ne haragudj, de ezt a táp dolgot nem értem . A kevesebb még csak OK, mert lehet hogy valami terheli, bár az összes biztit ki kellene vernie, De mitől lessz több a minusz? Vagy nem jó GND amihez méred, vagy váltó van rajta , és becsap a műszer.

0

Tranzix
Tranzix picture

Gondolom a kimenet és a + - tápok közt méri.
Üdv: Tranzix

0

nor.bert
nor.bert picture

Tranzikx!
Én a földhöz képest mérném, általában az a referencia.
Ha az előfokozat +20V-os tápjához képest mér (ez csak feltételezés), akkor lehet még ilyen mérési hiba.

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia nor.bert, persze én is ott mérném csak a fura eredmény miatt gondoltam, hogy kimenetről mér. Amúgy, most, hogy irtad az előfokozat tápját, az még valószinűbb, hogy elnézhette föld helyett.:)
Üdv: Tranzix

0

nor.bert
nor.bert picture

Szevasztok!

Talán a szétszedés miatt megszakadt a testelés a táp és a végfok között?

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia GM67!
Ahogy látom, közben magad is rájöttél, hogy nem a Fórumtéma "Szerkesztés" gombjára kellett volna kattintanod, hanem a hozzászólások alján lévő "Válasz" gombra.
Üdv Tibi.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: a rajzból kiderül, hogy nem igazán lehet helyettesíteni vele. A végtranyók párba vannak válogatva legalább 10%-on belül?

Bálint

0

Jantsika
Jantsika picture

Szia ! Nem értem a tápfeszeket ? mért másznak el ? terhelve vannak ? mihez méred ? Esetleg váltó van rajta ? A relé azért kapcsol le , mert megy a védelem , Akkor hogy van kikötve ? A védelem pont akkor kapcsol be , ha DC szint van a kimeneten. Alap Állapotban pár mV-nál nem lehet több . Ha DC -ben jó , akkor lehet hogy kis frekin gerjed, / pár Hz / akkor a visszacsatoló elemeket ellenörizd . Az első a tápfesz , stabil +- 50V, ha több azt a BD pár nem nagyon szereti. Inditásnál 100Ohm 5w a tápokba , nyugalmi áram nem lehet több mint 40mA. Terhelés nélkül stabilan kell állnia mint a cövek ! valamint szabályozhatónak kell lenni a bázisok nyitófeszének , 550mV. Mindig csak egyet csinálj egyszerre , a másikat vágd le a tápokról.

0

Sponsored links