You are here

Yamaha DSP-A 595 a pár másodperc után letilt

8 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Yamaha DSP-A 595a azt produkálja, hogy bekapcsolás után pár másodperccel lekapcsol. Végfokok jók, a szervízmenübe lépve ezt írja ki: 1 DVD/LD DC 0%
Ez mire vonatkozik? Azt írja a SM, hogy az 5V a 100%, ebből arra gondoltam, hogy vmelyik 5V hiányzik, de én rendben találtam. Tudna valaki segíteni?
Köszönettel
Attila

Comments
sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

Köszönjük a doksit SzBálint-nak. Nekem újdonság volt.

A doksi 8. oldalán (ha jól értem) a jelen hibaüzenet végfok kimeneti hibát jelent.

sanyika45

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Köszönöm, igen. Innen tudom, hogyan lehet belépni a szervizmenübe. Ott látható az is, amiről írtam, de sajnos nekem nem sokat mond, azon kívül, amit írtam. Ezért kértem olyan szaki segítségét, aki járatos ebben a típusban. Azért köszönöm.
Üdv
Attila

0

drtapfesz
drtapfesz picture

üdv! Mindenképpen protektre fut a proci. Abbol az iránybol kellene elemezni a rajzon , hogy ki aktiválja. Az esetek nagy részébe Dc lenne valamelyik kimeneten valami miatt.

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Nagyon sok erősítőt javítok, mindig ez az első, hogy tiltáskor a végfokokat ellenőrzöm alaposan. Itt az a helyzet, hogy bekapcsolom, elindul, megy a kijelző, és ahogy pár másodperc múlva a hangfalvédő relék bekapcsolnak, azonnal le is tilt. A relék pedig csak akkor kapcsolhatnak be, ha a végfokok rendben vannak. Abban igazad van, hogy a proci felől jöhet valami tiltás, vszínűleg a válasz a szervízmenü fenti kiírásában rejlik, amit sajnos készülékismeret híján nem tudok értelmezni (egyelőre).
Üdvözlettel
Attila

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Lehetséges, hogy maga a védelem hibás!

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Tulajdonképpen az is lehetséges, de azért jó volna tudni, mit jelent a fenti üzenet. Még annyit, hogy mint kiderült, a back-up akku szét volt rohadva, kicseréltem, de semmi nem változott.
Üdv
Attila

0