You are here

Yamaha RX-V496RDS , nem lehet bekapcsolni .

8 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv. mindenkinek . Nem az én világom ,de van mikor nem lehet nem-et mondani . Nos alapból sötét a kijelző és  a standby/on megnyomására be-ki kapcsol a készenléti panelon a relé , és bevillan a kijelző , ilyenkor egy pillanatra megjelenik a fesz. a végfok tranzisztorokon és lassan lecsökken . Innen hava tovább ?

Comments
agressiv
agressiv picture
*

A készenléti táppanelen szokott ezekben egy fóliakondi megdögleni, mi a készenléti trafó szabályzókörében van.

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ahogy írod, az egyiknél a kondi volt hibás

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a Tanyán van rajz is róla
Tavaly két ilyesmi nagy dög is volt nálam, mindkettőnél a készenléti tápban volt hiba

Bálint

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , a készenléti trafó panelján (sub power suplly) a gréc után kispóroltak egy áteresztő 12V stab. tranzisztort (átkötéssel) és így 18V megy a relére ,meg tovább az teljesítmény erősítő panelen keresztül az előlapi kijelzőpanelra , ahol egy 5V stab. Ic van . Az 5V rendben , szerintem ez a rész e jó , csak azt nem értem , hogy hol van ennek valamilyen készenléti visszajelző mikor stbay-ban van , vagy ennek nincs is ?

0

hifista
hifista picture

Helló!
Első lépésként azt tanácsolnám, hogy a D216 dióda anódján mérni kellene a feszültséget, bekapcsoláskor. Amennyiben nem 100 mV alatti, akkor valamelyik végfok zárlatos és a védelem tilt.
Sajnos a Yamaha mérnökeinek gondolkodásmódja eléggé egyedi és időnként nehezen követhető, de egy próbát azért megér.
Hifista.

File csatolás: 

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , áram alá helyezve a d216 lassan el kezd kúszni 0-tol 3-400 mV-ig a fesz. standbay gomb megnyomására beránt a relé , lemegy 0-ra , és mikor már a nagy trafón nincs fesz. alatt , felmegy 1.5V-re és lassan csökken . Ezt a jelenséget nem tudom értelmezni , de ha valamelyik végfok zárlatos volna , akkor a nagy táp nem menne fel , ami lassan több másodpercig  csökken .

0

hifista
hifista picture

Ezek szerint nem végfok zárlat lesz.
Az adott ponton akkor van 0V ha minden rendben van. A kérdés, hogy a vezérlés miért ad kikapcsolási parancsot?
A következő logikus lépés a " power down detect" áramkör átmérése lenne, de a "reset" részét is érdemes lenne megnézni- ez Q 504 és Q503 tranzisztorok környéke.

File csatolás: 

0