You are here

Yamaha RX-V557 bekapcsolási probléma MEGOLDVA!

6 posts / 0 new
Last post
pinterkrisztian

Sziasztok!

A fent nevezett erősítővel a következő a gondom:
Konnektorba bedugva és utána egyből bekapcsolva tökéletesen működik, kikapcsolás után rögtön visszakapcsolva is bekapcsol.
Ha nem egyből bedugás után kapcsolom be, hanem várok 2-3 percet, vagy a kikapcsolás után szintén várok 2-3 percet, már nem hajlandó visszakapcsolni. Kihúzva a konnektorból 2 perc várakozás után az első procedúrát végrehajtva minden gond nélkül működik.
Van valakinek erre valami ötlete, tapasztalata a javítását illetően?
A rajza fent van itt a tanyán, úgyhogy az elvi segítség megvan, csak a hirtelen ráérzés hiányzik.

Minden segítséget előre köszönök.

Üdv:
Krisztián

Comments
pinterkrisztian

Sziasztok!

Ha valaki belefut...
Nekem sikerült mert már este volt és fáradt voltam.
A bejövő panelon van egy C405 jelölésű kondenzátor.
Ez egy 22nF-os 630V-os kondi lenne jó esetben.
Nálam ez 5,2nF-os volt.
Csere után tökéletesen működik.

Krisztián

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

üdv:ide jutottunk alkatrészminőségben.
Se impulzus, se túlterhelés,mégis elpusztul.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

nyaki
nyaki's picture

Hát, ez egy elég ritka hiba. Én még eggyel sem találkoztam a Yamaháknál (hál' Istennek ritkán romlanak), hogy a készenléti körben a soros tápkondi szar lett volna. Persze ez csak idő kérdése, hogy mikor adja meg magát. Gondolom miután vártál néhány percet, rögtön mutatta a műszer, hogy hiányzik a flip-flop tápja és a készenléti trafó szekunder oldalán sem volt semmi. Egyébként azt nem értem, hogy miért kellett ennyire megbonyolítani a tápkört, pedig a régebbi típusokkal sem volt semmi gond.
Mindenesetre gratulálok!

Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!!!!

0

Vote up!

You voted ‘up’

nyaki
nyaki's picture

A hátlapján van egy impedancia selector, valamint a tápköri és vezérlőpaneli csatlakozók, biztosíték foglalatok, stb. szokott kontaktos lenni. Mozgasd meg egy párszor, de ne legyen a hálózatba bedugva. Egyébként a Yamahák szinte mindegyikének ez betegsége, feltéve, hogy a hangszórók jók és az impedancia illesztés is a helyén van. Ha ez nem segít, akkor ellenőrizni kell a készenléti ák. körét, mert valahol még van valami kontakt hiba. Minden tápköri csatlakozót vizslass meg erősen! Ha beindul, akkor mérj feszeket, mert valahol eltűnik valami! Minden kikapcsolást, a vezérlőpanelról kiinduló kapcsoló fesz. hiánya okozza, a készenléti panelon lévő relé által. A vezérlő figyeli az összes táphibát.
Egyébként az erősítője és a vezérlője a büdös életben nem megy tönkre. A DSP az már adta meg magát, de attól még megy. Én már a 3. generációt nyúzom és még az előzőek is mennek, mint a sráfhauzen.

Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!!!!

0

Vote up!

You voted ‘up’

pinterkrisztian

Szia!

Köszi az ötleteket!
Hangszórók nélkül próbálom, csak magát a készüléket üresben.
Igazából az aggaszt hogy jó, majd némi várakozás után már nem akar elindulni.
Én valamelyik kondira gyanakszom a készenléti körben...
Ha lesz egy kis időm, átnézegetem, átmérem hátha van valami szembeötlő hiba.

Üdv,
Krisztián

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content