You are here

Yamaha RX330 tipusú Rádiós erősítő egyik fele (L) halkabb, még max. hangerőn is.

10 posts / 0 new
Last post
Istvan78
Istvan78 picture

Sziasztok!

Került hozzám ez készülék a fent jelzett hibával, az egyik kimeneten (L) jó 50%-kal gyengébb jelszíntett mérek, szkóppal nézve is jól látható a különbség, zavar vagy gerjedést nem látok a jeleken se a jó csatornán se a rosszabbikon,
De jelszintek iszonyatosan eltérnek, ha teljesen feltekerem a hangerőt akkor is kb 15-20Vpp mérek a szkópon, a másik csatornán nagyság rendel többet, még közép állásban is.
Feszültségeket mérve mindent jó értékek közelében mértem.
Sajnos nem tudom hogy mi okozza ezt a hibát.
Ha valaki találkozott ilyen hibával kérem adjon nekem valami ötletet, hogy merre érdemes kutakodni.
Ezt a rádió funkciónál tapasztalom, jelet még nem adtam rá a bemenetre, sajnos nem tudom hogy ez a hiba ott is fenn áll e, erre már nem maradt időm.
Köszönettel: Istva78
Üdv Istvan78

Comments
Istvan78
Istvan78 picture

Sziasztok!
Sajnos tegnap más készülék javításával ment a napom (szemüveg lencse csiszoló gép,nút csiszoló nem akart működni, de már működik.) így sajnos ez a projekt holnapra tevődött át, ha nem jön közbe semmi sürgős.(Mostanában eléggé megszaporodtak a "sürgős" dolgok) De nem bánom.
Amint lesz időm a készülékre, referálok hogy mi a fejlemény.
Szép napot mindenkinek!
Üdv Istva78

0

Mikus Sándor
Mikus Sándor picture

Hali!
Nem akar megjelenni az a fránya söröskorsó, de mindegy: egy ezeréves Orion SE1025B erősítőn az egyik visszacsatoló kondi fáradt el, hibajelenség mint a topikindítóban, a cseréje után tuti lett. Ebben is valamelyik (vissza)csatoló kondi lesz kapacitásszegény

0

DINO54
DINO54 picture

Szia István !
Ha minden igaz, ez egy "retró" kütyü.Nékem egy Rx500 van minden napos használatban itthon, az igaz hogy már nem az eredeti végfokkal.De nem is ez a lényeg.A halkabb oldal valószínűleg mély hangban szegényebb is az érzésem szerint, ezt pedig valamelyik csatoló elkó kapacitás vesztése fogja okozni .Adnak itt néked tanácsot olyanok akik rá sem kukkantottak a cucc
rajzára,hadoválnak DSP-ről és egyebek.A probléma meglátásom szerint sokkal prózaibb ,de hát a lelkük rajta....
Nézd meg hogy erősítőként használva is fenn áll-e a probléma,vagy kizárólag rádió üzemben.Ugye ez esetben senkinek nem kell mondani hogy a túner részben lesz a hiba ?A C341 és C342 , a végfok erősítését beállító osztó alsó tagjában lévő elkóval kezdeném.Mellé tennék az eredetivel azonos kapacitású elkót .Vagy megjavul és örvendez vagy lépek tovább eggyel előrébb a fokozatok csatoló kondijain.(egyszerre csak egynél,hogy tudjam melyiknél javul meg.)A jelszavam : Alkatrészt nem cserélünk kottyra fittyre,hátha megjavul.Elvégre azért vagyunk műszerészek hogy először mérjünk. Már pedig a kondi mellé tevés is egyfajta mérésnek tekinthető a maga nemében és gyakorlatilag eszköz nélkül kivitelezhető.
Légy szíves tájékoztass minket mire jutottál !
Laci

0

Istvan78
Istvan78 picture

Sziasztok!
Holnap tudok többet mondni hogy mit mérek a továbbiakban.
Megnézem a bemeneti jeleket is, akkor már okosabbak leszünk.

Üdv Istvan78

0

pinterkrisztian
pinterkrisztian picture

Szia!

Ha a bemenetét generátorról táplálod és úgy nézed a kimeneteket, akkor mindenképpen "Straight" módban nézd, mert a benne lévő DSP engem is elég sokszor félrevezetett.
Amint bekapcsolod a DSP-t sima mérőjellel "csodákat" művel.

Üdv,
Krisztián

0

cs_laci
cs_laci picture

Sziasztok!

YAMAHA-knál menüből lehet állítani a kimenetek szintjeit (még gangszóró méretet és bázistávolságot is a hangfal pároknál). Ezt a DSP panelje kezeli. Ha a végfokok bemenetéről nézed és egyformán megy onnan, akkor 'csak' ez a gond. Ez a beállítás értelem szerűen minden bemenetre hat, mindenhonnan kisebb lesz a hangerő. Előlapról is és távirányítóról is lehet -remélem- állítani ezt.

Üdv: Laci

0

city217
city217 picture

Szia.
Ne húzzuk az időt írd le, minden bemenetről, a balansz jól áll, a füled a régi, potméterek rendben? A leírtak alapján a vég előtt van a hiba ha van.
Üdv.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Írtad, hogy szkópoltál... A végfok bemenetén is?

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a hangerőszabályzónál adj rá hanggenerátorból jelet mindkét csatornára, így a végfokot kimérheted.

Bálint

0

Sponsored links