You are here

YAMAHA TX-1000 tunerhez antenna csatlakozó dugó kellene

9 posts / 0 new
Last post
nayan
nayan picture

Sziasztok! A tuner hátoldalán 9,4 mm külső átmérőjű, a normál antenna dugó méretével pontosan megegyező, viszont nem dugó, hanem aljzat van. A középső részén 1 mm átmérőjű érintkezőt tud befogadni. Én ilyen csatlakozó aljzattal eddig még nem találkoztam, de nemrég egy ismerős már keresett nálam ilyet, de csak fényképet mutatott róla. Valakinek ismerős ez a csatlakozó aljzat? Normál antenna dugókkal nem lehet összecsatlakoztatni, kiszerelni sem szeretném, hiszen ez egy aranyozott minőségi csatlakozó aljzat. Mellékelem a fényképet.

Comments
Joe
Joe picture

Szia!

Aranyozottat nem találtam. Viszont anno a videok modulátorának a sérült dugóit az ilyen dugóval pótoltam. a lapos lemezt le kell robbantani, a régi az forrasztható volt.

https://images.euronics.hu/medias/sys_master/root/h10/ha1/8928726548510.jpg

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nem jó rá a BNC dugó-hüvely páros?
Esetleg a Hirschmann választékban?

Bálint

0

hifista
hifista picture

Helló!
Mellékeltem képet arról, ami szerintem esélyes, hogy passzol, de a nevét ne kérdezd, mert azt nem tudom. A menete az F-csatlakozós anyához alkalmas.
Én az amerikai antennacsatlakozós készülékekhez használom, oda bevált.
Hifista

File csatolás: 

0

TAKLACO
TAKLACO picture

Hello !

   Ezt nálunk F gyorscsatlakozonak hivják , antennaszerelésnél , kisérletezésnél használlom  :
https://www.avelmak.sk/index.php?lm=785&pg=det&article=48035
kozvetlenul az F konektor kulso menetére csusztathato:
https://www.somogyi.hu/product/f-eloszto-2-utas-sat-tsp-1910-5138
 Természetesen végso soron standard csavaros F konektor kerul felhasznállásra.
 

0

nayan
nayan picture

Szia! Köszönöm a segítségedet. Tényleg valami ilyen dugó kellhet hozzá, de sajnos még nem találkoztam vele. Jó lenne, ha létezne valami beszerzési lehetőség, esetleg valakinek lenne ilyen, amit eladna.

0

Inhouse
Inhouse picture
*

0

nayan
nayan picture

Szia! Köszi neked is a segítséget, így rákeresve megtaláltam a HQ kínálatában is, FC-027 a száma. Ezzel már legalább F csatlakozós antenna dugóhoz illeszthető lesz és ami fontos, maradhat az eredeti állapot.
 

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Szerelhetőben még nem láttam, de lehet, hogy olyan is van belőle. Először én is csak a T-s DVB-C-s vevőknél találkoztam vele, ahhoz adtak ilyen gyorscsatlakozós F-dugós koax kábelt.
Reméljük stimmel a méret, mert ugye nem ehhez van, csak segít, megspórolja a tekergetést az F-nél.
Update!
Valószínűleg szerencséd van. :) Kerestem a neten az F méretét, de nem találtam. Ebédszünetben megmértem egyet, 9,3mm. A tied kicsit nagyobb, de legalább szoros lesz, ez a fajta dugó tágulós. Már csak a tüskének kell jónak lennie és megoldódik a japán probléma.

0

Sponsored links