You are here

Zener diódák, kis, és nagy áramú diódák, tirisztorok, tranzisztorok vannak eladók.

16 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu's picture

Sziasztok!

Van valaki, aki épít áramköröket, és használ sok félvezetőt, vagy bármi okból szüksége van ilyen félvezetőkre? Nagy mennyiségben /sok 100 darab típusonként!/  van kis méretű Zener dióda: 3,3 V-tól 18 V-ig, szinte minden feszültségre. Van tirisztorom 3 Amperes, 220 V kapcsolására kiváló.  Kis méretű dióda, értékre mint az 1N4148, csak lapkás kivitelben, talán 4x4x1 mm-es, és egy oldalt a kivezetések, ebből nagyon sok darab van. Vannak germánium, / AY102, 103, OA1154Q, OA1180, AA117, BA138 varicap.. GEN 55./ és szilícium diódák, kicsik, és több Amperesek, germánium tranzisztorok, Oc, AF 106, AF139, ..., AC 125, 128, stb, ASZ17, 2SB231 és hasonló végfok tranzisztorok, szilícium tranzisztorok kicsik BC, BCY, BYX, ..BFY 33-34,  2N1304..., ., több féle PNP, és NPN, kisebbek és nagyobbak 1 W körül magasabb határfrekvenciásak is, BD 241, 243, 244  és nagyobb teljesítményűek,BD249, Bd 250,  2N3055-ök, Tesla BUY12 végfok tranzisztorok akár párba, vagy quadba válogatva is, GHz-es "szárnyas" aranyozott tranzisztorok, /MMT3546, 2N5632, 2N5947/ GHz-es aranyozott dióda is van, /1N21B/ és még sok minden a teljesség igénye nélkül. Van még 13-mm külső méretű ferritgyűrű is, és kisebb is. Ha valakinek van valamire szüksége, vagy csak kér x darab szilicium PNP, vagy NPN tranzisztort, az is megoldható.  Árakat természetesen nem írok, az megegyezés /Privát üzenetben, és nem itt!/ kérdése.

Egyes nem speciális szilícium kis tranzisztorok /BFY 33 is!/ akár mint x darab PNP, vagy x darab NPN tranzisztor kérés megjelöléssel 5 Ft/darabáron nagyobb tételnél.

Germánium tranzisztorok is olcsó áron elvihetők.

Zener diódák nagyobb tételnél 2 Ft/ darab áron.

Kis diódák /a pontos típust nem tudom, de az 1N4148-nak felel meg, csak nyákba ültethető kivitelben, RFT gyártmány 0,8 Ft/darab áron nagy tételben.

Igyekeztem összeszedni őket, de lehet benne hiba.

formasu

File attachment: 
Comments
zgyula
zgyula's picture

Szia!
8.-án BURABU, ott jelentős részét eladhatod egy délelőtt alatt yes

1

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu's picture

Szia!

Köszönöm a tippet! Sajnos most a hétvégén nem érek rá, de látom, hogy /a volt iskolámban!/ lesz még jún. 23-án is egy találkozó. Igyekszem oda elmenni...

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

dlaci

Szia !
Engem is a tunnel diódák tipusai és esetleg kuprox érdekelne.
Irj privátban.
Köszönettel   dlaci

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu's picture

Szia!

Most megnéztem, és semmi feliratot nem találok rajta. Talán sötétbarna színe van, a közepén egy lyuk, azon van felfogatva a műszerre. A mérete talán 2,5 x 1 x 1cm, és négy kivezetése van, 2-2 egy oldalon.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari

Szia!
Az egyik oldalan(melelkletban az van alul, s jol latszik az oldal fotojan) szokott lenni egy nyomtatott papir lapka, kvazi az összefogo csavarja feje alatt a tipus megjelölessel. Egy doksiban lattam EWS G1441/1 megjelölest_igaz manapsag abszolut semmit nem talaltam rola a neten, de a Magyari Zsebkönyvben sem, még egy sima lekepzest/labkiosztast sem_vagy nem eleg alaposan forgattam volt... Esetleg ismeri valaki az EWS-t?
   
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

kozakg

 http://www.szetszedtem.hu/351itg-muszer/small/028kuprox.jpg  /Tanért-es, Béka oldaláról/
http://public.beuth-hochschule.de/~hamann/MULTIMETER/sie-post.html 
https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_g18411.html 
Az EWS egy keletnémet gyár volt.
https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_g17211.html   /adatlap is/
https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_g14411.html   /adatlap is/
Azt hiszem, az Univeka-ban is cuprox volt de a fellelhető képeken nem látni. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari

Jol "kotortàl"!
En meg mellekelem a Siemens-Kuproxok adatlapjat_bekötessel :-)
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu's picture

Így néznek ki ezek is külsőre, de nem találok rajtuk írást. Lehet, hogy a csavar alatti alátét takarja.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kozakg

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari

smiley
Igen, hiper gyüjtemenye a WWII-ös (szinte kizartan)nemet haditechnikas irodalomnak!
A keszülekek gepkönyvei, szakirodalmak is, többnyire, megtalalhatok-meg a repülös elektronikakbol is,csak kisse egyenien besorolt-tördelt, neha 2-3 helyen is talalhatod ugyan azt-nekem nem logikus besorolasokban. En vagy 3 eve bukkantam ra, s igen meglepett: még a yenkik àltal 45(!) nyaratol kezdve összeallitott jelentös cegek munkajarol, aktualis kutatasaik vegsö stadiumarol, fejleszteseik-szabadalmaik megleteröl, s vegezetül a meghatarozo müszakiaiak _kutatok, (fö)mernökeik, alkalmazottaik_ nevesitett listairol szolo jelentesek is. Ezek a jelentesek termeszetesen szuper titkositva is lettek anno_olyan echte sziàjèjs szagu munkàk...
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari

Szia
A Tunneldiodakat reszletezhetned-erdekelnek, akàr pm is, köszi!
Kellene "cserebogar", azaz müszerekbe valo Kuprox hid is; nincs esetleg neked_ vagy valakinek?
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu's picture

Sziasztok!

Kuprox hidat ma találtam kettő darabot, de mindkettő rá van szerelve egy-egy 70DA alapműszerre. Az egyik műszerre 220 V, a másikra 12 V van ráírva kívülről. Gondolom, hogy belül van az előtét ellenállás, kívül van a kuprox híd, és a négy vezeték róla bemegy a műszerbe. Nem én csináltam, szét nem szedtem. Ha kell valamelyikőtöknek, akkor szétszedni nem szeretném, így kérek rá ajánlatot tőletek, hogy mit érne meg.

formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari

Szia!
Köszi, a 12V-os erdekel, többit pm.
Kari
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

tkelektro

Irtam magánba

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu's picture

Válaszoltam mindenkinek, aki eddig érdeklődött, PM-ben.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content