You are here

Zeneszám listázó és indító program szöveges kijelzéssel

9 posts / 0 new
Last post
mosomedve
mosomedve picture

Sziasztok!
Egy kedves barátom megkeresett, hogy tudok-e segíteni neki a következőben:
Gitározik és szeretne egy olyan programot amiben tudná tárolni a zeneszám szövegeit és a hozzá tartozó akkordokat és az ehhez tartozó zenei alapot, ami MP3-ban van. A szöveget megírná wordben és hozzá tenné az akkordokat is a szöveg mellé, fölé.
Mindezt meg kellene jeleníteni egy listában, ahol rákattintva megjelenik az adott szöveg és elindíthatná a hozzá tartozó zenei alapot.
Láttam már ilyent Füreden, ahol egy gitáros ült egy monitor előtt és egy mozdulattal kiválasztotta az aktuális dallamot és szöveget és rájátszotta a gitár kíséretet és a szólót is.
Létezik ennek egy elkészült változata és ha igen akkor honnan lehet hozzáférni. Vagy valaki tudja, hogy az egyemberes zenekarok milyen programot használnak erre a célra?
Köszönettel:
László

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Közben kiderítettem, hogy mind a Windows Media Player, mind a VLC player is tudja elvileg, hogy egy hangfájlhoz kell tudni hozzárendelni szöveg fájlt. De egyikhez sem sikerült. Mindegyik javasolja, hogy töltsek le egy Lyrics Plugint és akkor menni fog. De sajnos több órai próbálkozás után sem sikerült megoldani. Pedig ezekkel pont jó lenne nekem. Azt írják, hogy egy txt fájlt kell csak hozzárendelni és máris megjelenik a szöveg a lejátszás elindulásakor. De nem megy. Lehet hogy én vagyok a gyenge elméjű ehhez a feladathoz. A VLC-hez konkrétan találtam egy leírást a txt fájllal kapcsolatban. Pedig beállítottam a beállításokban a felirat/OSD is megfelelő pipa be van rakva. Abba mappába betett txt szöveget hibaüzenettel visszadja.
László

0

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Az eredeti topikindító leírást én úgy értelmezem, hogy ilyesmi formátumban szeretné a barátod a muzsikát, az akkordokat és a szöveget  látni , hallani ahhoz, hogy a saját játékát, énekét, akármit hozzátegye mintegy playback formátumban (természetesen az ének nélkül, ami könnyen eltávolítható többféle programmal úgy hogy a kíséret megmaradjon).

Íme: https://www.youtube.com/watch?v=NKjFh58iuJA

Én erre gondolok és nem partitúra formátumú adatokról zenélő "one man band" előadásra és kottagyártó programokra.
Ha rosszul gondolom, akkor elnézést kérek, ha nem, akkor sajnos ennyivel tudom előrébb vinni a találgatást, mert nem ismerek ilyen programot.
Szerintem olyan embertől kellene ezt megtudni, aki aktívan űzi a megadott formában a leírtakat, vagy esetleg valami karaoke maker programmal lehetne varázsolni valamit.

üdv
RTZ

0

vacisa
vacisa picture

MiniLyrics only supports the 32-bit version of VLC media player
Tehát ellenőrizd, hogy neked 64 vagy 32bit VLC van telepitve, mert a 64bit-el nem megy

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Ezt is megnézheted: Orpheus

Kalex

0

mosomedve
mosomedve picture

Köszönöm. Közben keresgélve a neten találtam egy programot, amit mintha rá szabták volna. Itt a weboldala: https://sourceforge.net/projects/kissplayer/
Ha valakinek van affinitása kérem nézze meg és segítsen benne. A zene lista megjelenik a képernyő bal oldalán amiből ki lehet választani a szükséges zenét amit egy mappába kell belerakosgatni. A jobb oldalán megjelenik a dalszöveg. Így működik eredetileg. Viszont nem tudom hozzáadni a szöveget amit én szeretnék megírni hiába van ugyan abban a mappában. Valószínűleg ez egy olyan program, amit az internetről letölthető zene szöveg együttes feldolgozására alkalmas. Kérdés hogy ezt valahogy meg lehet hekkelni? Vagy valamilyen más formában kell megadni a szöveg elérési útját?
László

File csatolás: 

0

vacisa
vacisa picture

Ha elinditasz egy zenét, egyszere a netre akar menni, hogy betöltse a szöveget.
offline hiba tettem mellé txt,lyr kiterjesztést.
Ez szerintem egy konkrét helyen keres szöveget dalcim alapján

Nézd meg ezt, ha jó irj pm

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Fizetős, de jó.

https://www.musicreader.net/en/

KN

0

steewi
steewi picture

Szia,

itt van néhány program.

https://www.vidmore.com/hu/edit-audio/music-editor/

 

0

Sponsored links