Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
DODGE INTREPID ES 1995 WIRING DIAGRAMS SCH
CAR - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
6.1 MB
Page
50
Category
CAR
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview
DODGE INTREPID ES 1995 WIRING DIAGRAMS SCH service manual (1st page)
Preview of DODGE INTREPID ES 1995 WIRING DIAGRAMS SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview
DODGE INTREPID ES 1995 WIRING DIAGRAMS SCH service manual (2nd page)
Preview of DODGE INTREPID ES 1995 WIRING DIAGRAMS SCH [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant CAR forum topics:
3 fázisú elektromos kerékpár motorvezérlés lehet 60, vagy 120 fokos, honnan lehet ezt megtudni? A választ megkaptam, köszönöm!
Szevasztok Kollégák! Most éppen Bála barátom javít egy vezérlő elektronikát, nem biztos, hogy az eredeti vezérlőjével vitték oda javítani, emiatt szeretné megtudni, hogy a motor 60, vagy 120 fokos. Csak telefonon beszéltünk, én nem láttam a bringát. Valamikor tudtam, sőt valahova fel is írtam, hogy mi a különbség a két rendszer között, most meg nem tudok a nyomára bukkanni. Mintha a hall cella tesztelő LED-jeinek világítása egyik esetben átlapoló váltást adna, a másik esetben egymást követő váltást, de ebben egyáltalán nem vagyok biztos. Kérem a hozzá értő kollégák segítségét. Köszönöm! Üdv.: Pista.
TPMS szenzor generálozást próbált már valaki?
Üdv a tisztelt kollégáknak!

Egy érdekes kérdés a gépjárműelektronika témában:
Próbált már valaki TPMS szelep jeladóját újraéleszteni (elemet cserélni benne miután lemerült)????

Miután fiatal gépjárművet vásároltam, szembesültem azzal a (mindenki eldöntheti hogy pozitív vagy negatív) "problémával", hogy a járművem gumiabroncsai TPMS szeleppel vannak szerelve.
(Az EU-ban 2014. november 1. után forgalomba hozott új gyártású autók esetén kötelező széria tartozék a TPMS (tire-pressure monitoring system), magyarul az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer.)    Aki már körbejárta esetleg a témát tudja, hogy nem olcsó mondjuk egy meglévő nyári szett mellé egy TPMS jeladókkal szerelt téli szettet is összerakni, hogy minél egyszerűbben meg lehessen oldani a szezonváltásokat. 

Ezek a szelepek átlagosan kb. 5-8 év élettartamban üzemképesek és 8.000-25.000 Ft/db ár között mozognak. Ez alapján látható, hogy nem kis összegű ráfordítást jósol ez a jövőre nézve a jármű
tulajdonosának egy szett cseréje (a beszerelést sem végzik olcsón, mivel spéci diagnosztikai eszközök és némi szakértelem is szükséges hozzá).

Egy ilyen szelep látható az 1.képen. Az elhelyezkedése a felniben a 2.képen látható. A 3.kép egy diagnosztikai műszert mutat. A 4.kép a jellegzetes piktogrammot mutatja, ami alacsony abroncsnyomásnál a műszerfalon megjelenik. Az 5. képen egy TPMS jeladó elméleti felépítése látható, ami mellé magyarázat a 6.kép, ami konkrétan a probléma felvetését is megmagyrázza, mivel látható hogy a jeladó természetesen műgyantával beöntött, így nem szerelhető. Tehát ha pld. 5 év múlva a jeladóba szerelt, elméletileg 3V-os gombbelem lemerül, a jeladó mehet a kukába, és a fent említett költségek újra előállnak.
(Persze egyből lehetne mondani, hogy nem kell az bele, meg hogy ki kell üttetni a fedélzeti computerből a funkciót, de nem mindenkinek ez az első ötlete, azért csak nem hiába találták ezt ki és vezették be kötelezően, én is mindjárt más irányba kezdtem el gondolkodni, főleg hogy még garanciális a jármű, és nem biztos hogy a szakszerviz jó szemmel nézné a letárolt hibakódokat egy garis szervizelésnél.)

Szóval az itt a kérdés, hogy jártas-e ezekben a rendszerekben valaki, és próbált-e már esetleg elemcserével újraéleszteni ilyen jeladót ami műgyantába öntött? 
Iveco kisteherautó müszerfala nem mutat szinte semmit (Megoldva!)
Sziasztok! Jármüelektronikában nem vagyok járatos de hát elektronika ezért szétszedtem Egy Iveco Daily 2,3 diesel 2006 évi kisteherautó müszerfala elromlott Nem mutat semmit kivéve az irányjelzö,fény,izzitó gyertya(üzemanyag pumpa)világit rajta. Miután szétszedtem az alaplapon (1551.49.021.07) van egy központi processzor, és semmi vizuális hibát nem találtam rajta. Javitott e valaki hasonlót? vagy van e valami szokványos hibája? a proci kvarcra gondoltam hogy lecserélem, de elöbb megkérdem a Tanyalakókat hogy érdemes e? Üdv: Yos
Generátor teszt pad építése (személygépkocsi)
Sziasztok! Építeni szeretnék "házilag" egy generátor tesztpadot. Az elgondolás a következő: 230VAC 1-1,5 kw motor meghajtja a generátort.( kb 2000rmp) Továbbá egy akkumulátor ahová a töltőáram be van kötve. Variálható ékszíjtárcsa a motoron. A különböző generátorok miatt.(4pk,5pk,6pk szíj) A generátorok 50A-140A maximum. A szükséges dolgok részben megvannak hozzá. (akkumulátor, villanymotor,feszültség, és árammérő) Tippeket, ötleteket várok hogyan is valósítható meg. Itt a formaiságára gondolok. Előre is köszönöm! üdv Csady Még egy témától eltérő hozzászólás, és lezárom az egész topikot, a hozzászóló pedig pihenhet 15 napot! 2018.01.16. 21:02
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce