Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
FOK-GYEM TR-9177 EGYENFESZULTSEGU TRANZISZTOROS STABILIZALT TAPEGYSEG 0-40V EXTRA-MC1466 KIVALTASA
METER - SERVICE MANUAL
Type: (ZIP)
Size
4.1 MB
Page
---
Category
METER
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview

No preview for this item!
Possible causes:
  • No preview picture generated yet.
  • It is not a pdf file.
Please tick the box below to get download link:
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!


Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant METER forum topics:
FOK-GYEM TR9178 tápegység kimenő feszültsége változik az áramkorlát állítása közben
Sziasztok! Van egy TR-9178-as tápegységem. Ma aktív műterheltük a kimeneteket. A bal csatorna hibátlanul működik, viszont a jobb oldal nem tökéletes. Ha működés közben állítom az áramkorlátot, az hatással van a kimenő feszültségre. Ha nem állítom az áramkorlátot, akkor a kimenő feszültség stabil, még terhelés változás közben is. A bal oldalon nincs ez a jelenség. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma?
FOK-GYEM TR 9177 tápegység javítása
Üdv mindenkinek! Adott a fent említett tápegység, gondolom sok embernek nem kell bemutatni :) A baj az vele, hogy mikor bekapcsoltam a feszmérő teljesen kilendült, majd láttam, hogy elkezdett füstölni a palást alól, a banáncsatlakozók felől. A kimenetén 70V feszültség jelent meg. Valószínűleg valamelyik tranzisztorból jött ki a dzsin, mivel az egyik átvezet. Annyi kérdésem lenne még a tápegységgel kapcsolatban, hogy ennek a lelke egy MC1466-os IC, mik a tünetei amikor ez az IC elszáll?
FOK GYEM TR9193a
Sziaszok!A fenti labor tápról keresek rajzot.A 30v-os részről.Itt van fönt róla rajz csak pont ez a rész hiányzik.
Megválaszoltam! Fok-Gyem TR-9252/A táp miben különbözik a Fok-Gyem TR-9253/A táptól? Megjavítottam.
Sziasztok! A címbeli kérdés azért lett számomra fontos mert sikerült szereznem egy Fok-Gyem TR-9252/A tápot, de nekem csak Fok-Gyem TR-9253/A tápról van gépkönyvem. (Itt az alkalom! Ki keresi a "Fok-Gyem TR-9253/A" gépkönyvét? Be szkennelem és felrakom, ha kell!). Tehát olyan ember tanácsát kérem, aki már eléggé belemászott mindkettőbe, esetleg leledzik néki egy Fok-Gyem TR-9252/A rajza, gépkönyve. Wantedba is beírogatom... Természetesen a specifikációs különbségekkel tisztában vagyok. Arra nem vagyok kíváncsi, hogy ki mit "tippel, hisz vagy hinni vél". Azt én is eltudom képzelni. Itt és most csak konkrét dolgokra vagyok kíváncsi. Vagyis, hogy a Fok-Gyem TR-9253/A gépkönyve mennyire stimmel a Fok-Gyem TR-9252/A fizikai valójához! Nos átböngésztem mindkettő rajzot. 3 lényeges különbség van. 1. A hálózati trafó feszültség kiosztása a 9253/A-nál nagyobb a nagyobb kimeneti feszültségek végett. 2. A feszültség beállító ellenállások értéke és száma más. Ehhez kapcsolódva a jackley tárcsák száma és bekötési módja is más. 3 Néhány 0,1-0,2 tizedohmos ellenállás értéke változik valamint a feszültség átkapcsolóban a trafó szekunder körében lévő átkapcsolást simító ellenállás értéke változik. 680 illetve 330 ohm. Ezeken kívül nincs lényeges változás. Gyakorlatilag azonosak. ___________________________________________________________________________________ Megjavítottam a rendelkezésre álló TR-9253/A dokumentum alapján. Hogy mi is volt a hibája...??? Érdekes dolog volt. Végül is fogalmam sincs. Ami biztos: A 2N3055 tranzisztor időnként B-C zárlatos lett. De csak néha... Kicseréltem MJ15016-ra, mert az erősebb. De nem akart működni. Nem volt kimenő feszültség. Elkezdtem végigméregetni a tranzisztorokat. Semmi hibát nem találtam. Végigmértem gyakorlatilag minden ellenállást, diódát is. Semmi hibát nem találtam. Ennyi szenvedés után kiszórtam belőle az összes apró tranzisztort és mind helyett újat tettem be. Nos megjavult. Kb félóra alatt beszabályoztam. A kimeneti feszültségeket 4 század volt pontossággal tartja és a maximális áram amit a limiter enged az 5,4 amper. Kb 20 percig hagytam a terhelést rajta: 15 volt, 5 amper. 1 századvoltot mászott el a feszültsége. Tehát gyógyultnak minősítem a gépezetet. Javítás közben ennyit derítettem ki különbségnek: Más a hálózati trafó és más a feszültségosztó ellenállás lánc valamint kevesebb is. Köszönöm.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Recycling