You are here

Asus VW195D monitor nem kap jelet

16 posts / 0 new
Last post
djhalasi
djhalasi picture

Sziasztok!

Adott egy Asus VW195D LCD monitor. Ha bekapcsolom úgy, hogy ki van húzva a gépből, akkor bejön az Asus felirat, majd kiírja, hogy "nincs jel" és kikapcsol. Ez eddig normális. Viszont ha rádugom a gépre és bekapcsolom nem reagál rá, nem éled fel standby módból, mintha nem kapna jelet, pedig be van dugva a gépbe. Tápban az elkók nem puklisak, tápfeszültségek megvannak. (3,3V;5V;12V) Mi lehet a gond?

Comments
syscon service
syscon service picture

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Szia.
Naiv kérdés a kábeled nem szakadt?

0

djhalasi
djhalasi picture

Nem, mert másik kábellel sem jó.

0

cs_laci
cs_laci picture

Sziasztok!

Szerintem a szinkron lábakon (is) van zener dióda, vagy egy dióda tápra egy dióda földre típusú védelem és ez ment zárlatba. Azaz a monitor tényleg nem kapja meg valamelyik szinkron jelet és jogosan marad alvó állapotban. Esetleg a csatlakozó lábánál a forrasztás 'elfáradt' körkörösen és ekkor meg szakadás van a szinkronjel útjában. Mind a H, mind a V jelnél ellenőrizni kell.

Köszi, hogy elolvastad: Laci

0

djhalasi
djhalasi picture

Az rgb csati lábait már átforrasztottam és az ott található 4db diódát is megmértem, nem zárlatosak.

0

cs_laci
cs_laci picture

Szia!

Megnézted esetleg, hogy a szinkron jelek eljutnak a proci lábáig. Engem megnyugtatna. Az OSD lock, meg az önálló élete a készüléknek a kapcsolók átvezetése miatt van/volt, nem proci hiba miatt. Nem is függ össze a 2 eset szvsz, de ha elindul majd, akkor a kapcsolókat is javítanod (cserélned) kell.

Üdv: Laci

0

djhalasi
djhalasi picture

Megnézném, ha tudnám hogyan kezdjek neki, mert nem vagyok profi. Mit mérjek és hol? Amit még észrevettem. Ha rádugom laptop vga kimenetre a laptopon villan egyet a kép, tehát érzékeli, hogy van valami, de a laptop kijelzőjén nem változik a felbontás, csak egyet villan a kép. Viszont ha egy működőképes monitort dugok rá, akkor a laptop kijelző felbontása kisebbre ugrik. Tehát mintha valahol valami szakadás lenne a jelben.

0

djhalasi
djhalasi picture

Elkók cserélve lettek a tápban, de a hiba továbbra is ugyan az. Bekapcsolás után asus felirat bejön, de utána lemegy stand by-ba és nem éled fel ha rádugom a gépre. Hol keresgéljek?

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Valóban esélyes, hogy tönkrement a scaler IC, de olykor a nyomógombok átvezetése is okzhat ilyet. Próbáld ki lehúzott gombsorral.

0

djhalasi
djhalasi picture

Na ezt megpróbálom, mert a tulaj régebben panaszkodott, hogy néha önálló életet élt a monitor. Bejött a menü anélkül, hogy megnyomta volna a menü gombot, meg ilyenek. Hátha...

0

djhalasi
djhalasi picture

Na lehúztam az előlapi gombsor csatiját, de így sem éled. Kuka, vagy még van remény?

0

djhalasi
djhalasi picture

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

tipikus agyhalott panelek, van belőle néhány. :)

0

djhalasi
djhalasi picture

És esetleg működőképes nincsen? :)

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Nagy eselyed van arra hogy a processzorod behülyült, probalkozhatsz esetleg üres eprommal.

0

Sponsored links