Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

Thank You!

RACAL INSTRUMENTS 2051 2151 2.6 AND 20GHZ VXI COUNTER USR 1991 SM

METER - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
578.3 KB
Page
66
Category
METER
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview [1st page]
RACAL INSTRUMENTS 2051 2151 2.6 AND 20GHZ VXI COUNTER USR 1991 SM service manual (1st page)
Preview of RACAL INSTRUMENTS 2051 2151 2.6 AND 20GHZ VXI COUNTER USR 1991 SM [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
RACAL INSTRUMENTS 2051 2151 2.6 AND 20GHZ VXI COUNTER USR 1991 SM service manual (2nd page)
Preview of RACAL INSTRUMENTS 2051 2151 2.6 AND 20GHZ VXI COUNTER USR 1991 SM [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    RACAL VXI COUNTER USR 2051 2151 2.6 AND 20GHZ 1991 20 GHZ
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant METER forum topics:
C1-77 szkóp kapcsolási rajz pdf-ben
Keresem a C1-77 oszcilloszkóp gépkönyvét és kapcsolási rajzát pdf formátumban.
HAMEG HM203-7 szkóp javítás
Sziasztok! Most regisztráltam az oldalon, mert reméltem, hogy segítséget találok itt a fent említett szkóp javításában. Szóval a szkóp típusa HAMEG HM203-7. Nem régen vettem ebay-en. Sajnos az első bekapcsolás után már látszott, hogy beteg a műszer. A jelenség nagyon összetett, de remélem érthetően le tudom írni. Az eltérítések megfelelően működnek, viszont a sugár által rajzolt hullámforma nem stabil. Az ábra szabálytalan időközökben felvillan, aztán eltűnik, hol elmosódik, hol viszonylag éles. A képernyő alsó-felső részén erős párna torzítás látszik, de a képernyő széle felé mozgatva az ábrát teljesen el is tűnik. Az intenzitás csökkentésével stabilabb lesz a megjelenítés, de ekkor sem tökéletes. Nagy intenzítás esetén viszont felerősödik a jelenség, ilyenkor gyakorlatilag nincs folyamatos kép. A fókusz működik, de általában nem lehet tökéletesen éles ábrát beállítani. Kísérő jelenség, hogy a felvillanásokkor pattogás hallatszik a csőből, az árnyékolást levéve halvány, de sötétben jól látható szikrákat lehet látni, amelyek a belső grafit réteg nyakon lévő kezdeténél látszanak. Nem egy helyen keletkezik a szikrázás, hanem véletlenszerű helyeken villan fel az ív. Kis intenzitásnál, amikor viszonylag stabil a kép, a szikrázás nem tapasztaható, nagy intenzitásnál amikor a vibrálás gyakorlatilag folyamatos, a szikrázás is a vibrálásnak megfelelően megszaporodik. Először megmértem az összes multiméterrel mérhető kis feszültséget és szkóppal is ellenőriztem, hogy nincs-e hullámosság. Minden feszültség rendben volt és semmi hullámosság nem volt tapasztalható. Az eltérítő feszültségek is teljesen rendben voltak. Az utóbbi 1-2 napban mértem a nagyfeszültségű részt is. Itt már volt mérhető eltérés. Kb. 100 V-al mértem kisebb értékeket, mint amit a gyári doksiban írtak. Ez az jelenti, hogy a kb. -1900V helyett csak -1800V körüli értéket mértem. Ez a különbség az összes nagyfeszültségnél megvolt, tehát a fókusz, intenzitás, katód feszültségek mind kisebbek voltak kb. 100V-al mint a gyárilag megadott érték. Mivel a nagyfesz táp is szabályozott, először ellenőriztem a szabályzó kört, de nem találtam semmi hibát, látszólag jól működik a szabályzás, de a feszkó mégis kisebb. Arra gondoltam, hogy valami nagyon beterhel és a szabályzó nem tudja kompenzálni, viszont amikor a visszacsatolást megszüntettem, a feszültségek felmentek jócskán a gyári értékek felé. A nagyfeszültségeket is megnéztem szkóppal, hogy azokon látszik-e valami hullámosság, vagy bármi rendellenes dolog, de minden szép síma egyenfeszültség volt. Idáig jutottam és kifogytam az ötletekből. Felmerült az is, hogy maga a cső rossz, de nem tudom elképzelni, hogy a cső milyen hibája tudná az említett jelenségeket okozni? Esetleg találkozott már valaki hasonló hibával? Hol keresgéljek tovább? A kapcsolási rajzokat innét töltöttem le, ha esetleg valaki szeretné tanulmányozni. Előre is köszi a segítséget.
N313 elektronkapcsoló kiváltása vagy átépítése
Üdv! Szeretném kérdezni, hogy az orosz N313 oszcilloszkóp gyári elektronkapcsolójának a kapcsolási rajza nincs-e meg valakinek?
Ballantine 1066B oszciloszkop
Sziasztok!Jo pár éve hogy egyik ismerösöm hozta Magyarországrol a fent emlitett oszciloszkopot és mivel akkoriban tv ket javitgattam gondoltam jol jöhet és megvettem töle olcso pénzért de semmi dokumentácio nem volt vele igy aztán nagy ovatosan méregettem vele impulzus áramkörökben.Valami olyasmot láttam a neten hogy csak 20 megaherces lehet de nem találtam leirást vagy használatit rola .(angolul csak nagyon vérszegényen tudok igy igy jol jönne valami magyar utbaigazitás) .De nekem nagyon gyanus volt hogy a hátlapján levö" csoda dobozon"VHF meg 108MHz 145MHz feliratok is vannak gondolom nem csak diszböl ezért arra kérlek titeket ha valaki ismeri vagy dolgozott ezzel a tipussal akkor legyen szives egy kis utbaigazitást adni nekem is ,hogyha már megvan akkor tudjam hogy hogy és mire lehet használni. A hátlapra szerelt doboz tetején egy valami tuning feliratu gomb van .
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce