You are here

Sony RDR-GX220

9 posts / 0 new
Last post
Atty
Atty picture

Hy.Az emlitett dvd mindent csinál csak az ir távot nem ismeri.A táv biztosan jo.Ha tudna valaki segiteni.Köszi.Atty.

Comments
aviator
aviator picture

Átkondiztam (kivéve a digit panelt), de egy idő után megint előjött. Most a digit panelon is kicseréltem az SMD elko-kat, remélem most jó lesz.

Üdv.: aviator

0

Vote up!

You voted ‘up’

aviator
aviator picture

Sziasztok!

Van nálam egy Sony RDR-GX220 tip. DVD iró. Azt csinálja, hogy bekapcs után a WELCOME üzenettel kifagy, és pár mp. múlva elindul a ventillátor. Azt olvastam, hogy ez vmi széria-hiba, legalábbis sokmindenkinél előjött, és nem csak ennél a tipusnál. Tud valaki segiteni?

Segitségeteket előre is köszönöm!

aviator

u.i.: jellemzően áramkimaradás/ingadozás után jön elő ez a hiba a készülékeknél

0

Vote up!

You voted ‘up’

Oszi11
Oszi11 picture

Szia Aviator,

Ha a hiba akkor jelentkezik amikor áramszünet után visszakapcsolod, akkor az esetek 90%-ban a tápegységben lévő elkók hibája. Cseréld ki mind primer mind szekunder oldalon az elkókat. Valószínűleg nem állnak be elég gyorsan a feszültségek és rosszul indul a proci.

Üdv,
Oszi

0

Vote up!

You voted ‘up’

aviator
aviator picture

Igen, teljes áramtalanitás után jön elő. Megpróbálom az átkondizást, csak attól tartok, hogy vmi más (is) lesz, mert más is próbálkozott ezzel, és ő azt irta, hogy kétszer is átkondizta, kb. 10-15 "áramtalainásig" jó volt, majd ismét előjött. Valaki anno beküldte szervizbe, és állitólag neki a tápegységet meg vmi "digitális panelt" cseréltek benne. Szted lehet félvezető gondja, vagy akkor mindig ugyanazt csinálná?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

elképzelhető, csak engem az zavar miért csak áramtalanítás után jön elő a hiba. Ez jellemzően táp hibára utal, ugyanakkor a proci hibás reset-áramköre is lehet, de az is általában egy sima RC-tag szokott lenni.
Azért nehéz pontosan behatárolni az ilyen hibát, mert általában a tápból indul ki, és általában a tápokat úgy tervezik, hogy csak egy szekunder feszültségre szabályoznak. Így az az egy feszültség állandó, de hibás kondik miatt a nem szabályozott kimenetek megfutnak, így kárt okozhatnak az érzékenyebb áramkörökben, és ez sajnos okozhat típushibát.
Azért mindenképp kondizd át a tápot, hátha bejön. Ez még mindig sokkal olcsóbb mint egy digitális panel.

Üdv,
Oszi

0

Vote up!

You voted ‘up’

aviator
aviator picture

Szia!

Köszönöm a tanácsokat, rendkivül sokat segitettél! A reset áramkörre énis gondoltam, majd megnézem. Asszem átkondizom az egészet, az biztos nem árt, és filléres dolog a többihez képest...

Üdv.: aviator

u.i.: Egyébként nem törvényszerű, hogy minden áramtalanitás után előjön, most pl. jó... Szerintem is inkább kondi, mert véleményem szerint egy félvezető nem ennyire "szeszélyesen" rossz.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Edmundson
Edmundson picture

Szia!

Ha a táv tuti jó, akkor ellenőrizni kellene a vevőpatront. Nem tudom, hogy csak IR vevő tranya, vagy patron van benne, de nézd meg szkóppal a kimenő jelet. Ha nincs semmi, akkor vevő csere. Ha van négyszögjel, akkor végik kell követni a prociig.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Atty
Atty picture

Hy.Ime a megoldás ha esetleg kell valakinek.

-tartsd nyomva az ENTER gombot
-lenyomott állapotban add meg a megfelelő parancsmód-számot(1,2 vagy 3)
-még tartsd lenyomva kb 3 mp-ig az ENTER gombot.

A készüléken így ellenőrizd:
a felvevő kikapcsolt(standby)állapotában a STOP gombot nyomd meg a készüléken.A kijelzőre kiíródik a parancsmód szám.

Atty

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content