You are here

Sony RDR-GX220

9 posts / 0 new
Last post
Atty
Atty picture

Hy.Az emlitett dvd mindent csinál csak az ir távot nem ismeri.A táv biztosan jo.Ha tudna valaki segiteni.Köszi.Atty.

Comments
aviator
aviator picture

Átkondiztam (kivéve a digit panelt), de egy idő után megint előjött. Most a digit panelon is kicseréltem az SMD elko-kat, remélem most jó lesz.

Üdv.: aviator

0

aviator
aviator picture

Sziasztok!

Van nálam egy Sony RDR-GX220 tip. DVD iró. Azt csinálja, hogy bekapcs után a WELCOME üzenettel kifagy, és pár mp. múlva elindul a ventillátor. Azt olvastam, hogy ez vmi széria-hiba, legalábbis sokmindenkinél előjött, és nem csak ennél a tipusnál. Tud valaki segiteni?

Segitségeteket előre is köszönöm!

aviator

u.i.: jellemzően áramkimaradás/ingadozás után jön elő ez a hiba a készülékeknél

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia Aviator,

Ha a hiba akkor jelentkezik amikor áramszünet után visszakapcsolod, akkor az esetek 90%-ban a tápegységben lévő elkók hibája. Cseréld ki mind primer mind szekunder oldalon az elkókat. Valószínűleg nem állnak be elég gyorsan a feszültségek és rosszul indul a proci.

Üdv,
Oszi

0

aviator
aviator picture

Igen, teljes áramtalanitás után jön elő. Megpróbálom az átkondizást, csak attól tartok, hogy vmi más (is) lesz, mert más is próbálkozott ezzel, és ő azt irta, hogy kétszer is átkondizta, kb. 10-15 "áramtalainásig" jó volt, majd ismét előjött. Valaki anno beküldte szervizbe, és állitólag neki a tápegységet meg vmi "digitális panelt" cseréltek benne. Szted lehet félvezető gondja, vagy akkor mindig ugyanazt csinálná?

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

elképzelhető, csak engem az zavar miért csak áramtalanítás után jön elő a hiba. Ez jellemzően táp hibára utal, ugyanakkor a proci hibás reset-áramköre is lehet, de az is általában egy sima RC-tag szokott lenni.
Azért nehéz pontosan behatárolni az ilyen hibát, mert általában a tápból indul ki, és általában a tápokat úgy tervezik, hogy csak egy szekunder feszültségre szabályoznak. Így az az egy feszültség állandó, de hibás kondik miatt a nem szabályozott kimenetek megfutnak, így kárt okozhatnak az érzékenyebb áramkörökben, és ez sajnos okozhat típushibát.
Azért mindenképp kondizd át a tápot, hátha bejön. Ez még mindig sokkal olcsóbb mint egy digitális panel.

Üdv,
Oszi

0

aviator
aviator picture

Szia!

Köszönöm a tanácsokat, rendkivül sokat segitettél! A reset áramkörre énis gondoltam, majd megnézem. Asszem átkondizom az egészet, az biztos nem árt, és filléres dolog a többihez képest...

Üdv.: aviator

u.i.: Egyébként nem törvényszerű, hogy minden áramtalanitás után előjön, most pl. jó... Szerintem is inkább kondi, mert véleményem szerint egy félvezető nem ennyire "szeszélyesen" rossz.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Ha a táv tuti jó, akkor ellenőrizni kellene a vevőpatront. Nem tudom, hogy csak IR vevő tranya, vagy patron van benne, de nézd meg szkóppal a kimenő jelet. Ha nincs semmi, akkor vevő csere. Ha van négyszögjel, akkor végik kell követni a prociig.

0

Atty
Atty picture

Hy.Ime a megoldás ha esetleg kell valakinek.

-tartsd nyomva az ENTER gombot
-lenyomott állapotban add meg a megfelelő parancsmód-számot(1,2 vagy 3)
-még tartsd lenyomva kb 3 mp-ig az ENTER gombot.

A készüléken így ellenőrizd:
a felvevő kikapcsolt(standby)állapotában a STOP gombot nyomd meg a készüléken.A kijelzőre kiíródik a parancsmód szám.

Atty

0

Sponsored links