You are here

S/PDIF átalakító optikairól RCA-ra - MEGOLDVA

16 posts / 0 new
Last post
jakyg
jakyg picture

Sziasztok!

Szeretnék alaplapot cserélni a film nézős számítógépemnél, a legnagyobb probléma az jelenleg, hogy a régi alaplapon RCA koax sdpif kimenet volt, amit a házimozi erősítőre kötöttem. Az új alaplapon csak optikai spdif kimenet van, ugyan az erősítőn van optikai bemenet, de fény szálam nincs hozzá. Nincs valami fiókból összedobható SPDIF átalakító, ami csak a ,,közeget'' alakítja át? (tehát nem D/A átalakítót akarok)

Comments
szoke
szoke picture

Szia!
Pár száz forint egy optikai kábel.
Mire elkészíted az átalakítót, több be lesz az egész.
Ráadásul arról nem is beszélve, hogy az elkészített átalakítót is optikai kábellel kell majd összekötnöd az alaplappal. Tehát mindenféleképpen kell az a kábel.

Üdv: Szőke

0

jakyg
jakyg picture

Szia!
Nekem 5m-es optikai kábel kellene, ami még a legolcsóbb helyen is 1000Ft, nem beszélve az utánajárásról, ennyit egyszerűen nem akarok erre szánni, addig, amíg be nem látom, hogy nincs ennél olcsóbb (=számomra kényelmesebb) megoldás.
Egyébként nem feltétlenül kell egy optikai kábel a jel kinyeréséhez, mert pl. rá lehet csatlakozni az optikai adó vezérlő lábára (én csak a két közeg jel szintjével nem voltam tisztában eddig), de jelenleg mégis a hangkártya csere a befutó, mert minden adott ehhez is és nem kell "hackelni" sem.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

ez nem az a tipikus fiókos eszköz, de ki tudja kinek mi van a fiókjában!

http://www.pavouk.org/hw/spdifdac/en_index.html

Üdv,
Oszi

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Valóban nem az, de én nem is ilyet keresek, mert ez egy D-A átalakító is, nekem pedig csupán az kellene, hogy a számítógép digitális optikai kimenetét összeköthessem az erősítő coax digitális bemenetével.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

Á értem már, ez a pdf segít! Az optikai kimenetről egyszerűen lehozható ahogy ebben a kapcsolásban, de a gyári kimenet és a koax közé én betennék egy nem invertáló buffert (esetleg két sorba kötött invertert) leválasztásnak a biztonság kedvéért, nem csak a kondit meg az osztót.

Üdv,
Oszi

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Köszi! Egy ilyen megoldás volt az álmom :)

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Hagyjuk, hagy gyakoroljon a fiú, na persze, csak ha a fiókban van a szükséges alkatrész. Vagy egy darab színtelen damil is megteszi? (pecás/fűnyírós).
...és a tapasztalat szerzés?
Üdv.: uniman

0

jakyg
jakyg picture

Közben töprengtem sokat és végül arra jutottam, hogy talán mégis az lesz a legegyszerűbb, ha egy másik hangkártyát teszek bele, ugyanis a másik gépemben pont olyan hangkártya van amin van spdif kimenet és így csak egy jack-rca átalakítót kell csinálni, az asztali gépbe meg teszek egy másikat, amin nincs digit kimenet.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Milyen a kártyád? http://support.creative.com/kb/showarticle.aspx?sid=5764
Üdv.: uniman

File csatolás: 

0

jakyg
jakyg picture

Ez egy SB Live! Value (CT4830) kártya, erről megoszlanak a vélemények, hogy megy-e vagy sem, majd meglátjuk, sajnos most ezt egy kicsit félre kell tennem...

0

CodeKiller
CodeKiller picture

Üdv,

Ha az optikai cumó lábairól leveszed a jele, ott is a "koax" (esetleg némi ellenállást lehet még rákötni, hogy ne terhelje túl a kimenetet..)

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
...vagy beledugsz egy másik (koax-outputos) hangkártyát, az alaplapit meg letiltod.
...vagy a csatolmány alapján megoldod:
Üdv.: uniman

File csatolás: 

0

jakyg
jakyg picture

Hello!
Köszi ez jó is lesz! :)

0

pinterkrisztian
pinterkrisztian picture

Szia!

Ennyiért nem hiszem hogy szenvednék...
http://www.hqelektronik.hu/info/hu/cable_opto_2__1.html

Üdv:
Krisztián

0

latyika
latyika picture

Én is épp ezt akartam javasolni.
Nem ér annyit az egész, főleg a mindkét részen van optikai csatlakozási lehetőség.

Üdv :Latyika

0

Sponsored links