You are here

Panasonic TX- 25W-2C Fókusz hiba. (Megoldva)

7 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Sziasztok!

A fenti készülék, fókuszálatlanul indul. A potit ütközésig tekerve valamit javul, majd pár perc múlva éles jól fókuszált képet mutat. EAK csővel szerelt, szerintetek a cső, vagy a trafó halódik? Köszönöm a figyelmet!

Comments
stevepapa
stevepapa picture

Sziasztok!

A készülék eddig működött, olyan módon ahogy volt. A múlt héten aztán elkezdett csattogni a n.fesz. A képcső á.k lap mögött, illetve a képcsövön belül át ütögetett. A fókuszt lekötve megszűnt, a fókusz feszültsége, bekapcsolás után folyamatosan emelkedett. A fókuszt ismét lekötve ellen állást mértem a test és a fókusz képcsőre menő lába közt ami 70-100M-ohm között ingadozott. Ezen felbuzdulva kicseréltem a foglalatot, a hiba maradt, gyenge fókusszal indult. Más okot nem látván levettem a képcső kivezetést megvezető műanyag karikát, és megjavult. Megvizslatva kiderült, hogy a foglalat testzárlatos, a vezető karika meg a fűtésre ütött át.

Üdv Stevepapa

0

isti13
isti13 picture

Szia! Sztem is képcső, de te döntheted el legkönnyebben: megméred mennyi ideig mosott a kép. Kikapcs, vársz míg képcső kihül, fűtőfeszt kissé megemelve(pl korlátozó ells rövidzár) újra bekapcs. Ha hamarabb tiszta a kép,képcső! Üdv István

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Már próbáltam, de annyira nem jellemző ezekre a csövekre, hogy mondom megerősíttetem a gyanúm

Üdv Stevepapa

0

stevepapa
stevepapa picture

Sziasztok!

Ha képcső az a jobbik eset. Régebbi Panáknál ha jól emlékszem ez többször előfordult, a vastagnyakú csövekkel. Köszi

Üdv Stevepapa

0

kattila
kattila picture

Szia
Szerintem a kepcso hibas.

0

george
george picture

szia
szerintem képcső de a jobik eset hogy csak korábon köl bekapcsolni
gyuri

0