You are here

TV Videoton C2911-AM Plat : nem indul = MEGOLDVA

10 posts / 0 new
Last post
Gondif
Gondif picture

Tisztelt Fórumlakók!

A címben szereplő ( Sasszé: A1 ? ) csak annyit tudott hogy STBY Led pirosan világít, +3,3V van, +13 felezve, így sem +8 , sem +5 nem jó, +B: 65V körül ( de lehet hogy Stby-on így is kell?? ). I2C korrupt volt, eepromot átírtam, ezzel a Led villog ( pirosan), +13V pulzál 7V körül. Ha leakasztom a TDA 3951PS/N3/3 -ról a +8 V-ot ( 2 közül egyiket), sorkimenő beindul, minden fesz ok, de csak szürke raszter, semmire nem reagál, Led zöld. Van-e valakinek jobb ötlete a TDA cserénél? S ha jobb ötlet nincs, van-e valakinek ilyen procija? A matrica a TDA-n: PR FM 2,2 bt .

Köszi!
Üdv,
Gondif

Comments
Gondif
Gondif picture

Üdv ! Volt már nekem is olyan hogy "valami eszi a buszt", de itt, ahogy írtam is, állandóan foglalt volt. Ha üres Eepromot tettem bele, akkor elvégezték az " eszmecserét", és csend lett a buszon, tehát normálisnak mondható viselkedés, de a tv akkor is halott volt. Most már, leellenőrizve : Proci volt halott ! TV megjavítva: kapott komplett másik sasszét, köszönet: Tomiboy11 -nek !
Köszi a hozzászólásokat!
Üdv!
Gondif

0

Tomiboy11
Tomiboy11 picture

Szia!
Komplett működő C2911-AM Plat panelom van, képcsöves (fűtés szakadt 29"-os Samsung)készülékből. Ha érdekel,írj árajánlatot privátban!
Üdv: Tomiboy11

0

Gondif
Gondif picture

Szia Tomiboy11 !
PÜ ment!
Üdv,
Gondif

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Amíg nem azonosítottuk a sassziját, addig nem tudunk érdemben segíteni. Lehet Profilo-Telra PT92 (Török), vagy Rolsen S22 (Ukrán?).
Mindkettőről találsz rajzokat az adatbázisban is.

A processzor tápfeszültség lábai:
VDD = 3,3-3,5V :
pin 54 (VDDA)
pin 56 (VDDC)
pin 61 (VDDB)
VP = 8V (min 7,5V):
pin 14 (VP2)
pin 39 (VP1)

A TDA9351 kritikus (kiszigetelt) lába (általában a pin14-el szokott gond lenni) és a föld között mérj ellenállást, és ha csipog, akkor hibás az IC. (TDA9351 beszerzési forrást nem tudok, de TXT nélküli TDA9341 talán még van a cégnél.)

Üdv:
Fülesmester

0

Gondif
Gondif picture

Szia !
Ezek szerint a Rolsen fajta sasszé ami benne van.
Amikor a proci 39. vagy 14. lábát kikötöm, a feszek jók. Ha a 14. pin van kikötve, beindul a hor. végfok, ha ez után bekötöm a 14. is, van vert. eltérítés is, szürke raszter, de semmi tovább: nem reagál semmire. Azt nem tudom hogy mégis vmi táp hiba,( bár nem hiszem, mert ha bírja a végfokok terhelését, kellene hogy elbírja a proci indulását is, mert csak a +13 pulzál, amiből csinálja a +8-at ), vagy pedig proci. Lehet hogy kómában marad csak azért mert késve adom rá a 14. lábra a +8-at ?

Köszi!
Üdv,
Gondif

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Tápláld meg külső tápforrásból a 8V-os lábakat. Így áramfelvételt is tudsz mérni összesen, illetve lábanként.
Az UOC processzorokban van egy tápfeszültség menedzsment fokozat, ami az értékhatárokat és a fölállási sorrendet is ellenőrzi.

A csatolmányban megtalálod a proc. jellemzőit és a védelmeket is.
A processzor adatlapjában a 8V-os tápról felvett áramra csak a "tbf" (alkalmazási körülményektől függő) adat szerepel.

A tápegység működése műterhelésekkel ellenőrizhető.

Üdv:
Fülesmester

0

Gondif
Gondif picture

Szia!
Átnéztem még 1x a tápot ( a fenti utasításokban van nagyon hasonló hiba, meg is örültem neki ), de úgy tűnik minden ok. Ez után adtam külső +8 V a procinak, és ugyan az történik: minden beindul, de kómában van, és az I2C busz állandóan foglalt. Azt hiszem mégis proci keresés vár rám...

Köszi!
Üdv,
Gondif

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! Mi van akkor, ha valami eszi a "buszt"? Akár egy smd kondija? Procvadászat előtt csak végigmérném a "busz" vonalát földköz képest, láttam már nem hangolni tv-t, sőt még gerjedt is mint állat egy a 33 voltot szűrő és átvezető smd konditól. Igaz, az egy török JVC volt.

0

Kari
Kari picture
*****

Hal!
Azert az adat busz kisse "tavolabb" lenne a. pl. 33V-os tartomanyoktol, azonkivül nem hinnem, hogy egy adat-buszt kondival terhelve tervezne egy fejlesztö_vissza is adhatna az oklevelet!!
Hogy viszed azon at a szükseges impulzusokat? Azt nyilvan nem vitatom, hogy valami ragja a buszt.
Kari

0

Sponsored links