You are here

Metabo ICS10 10 perces gyorstöltő akku behelyezés után zárlatossá teszi a benne lévő IRF841-es Feteket(megoldva)

6 posts / 0 new
Last post
tonya
tonya picture

Sziasztok !
Van nekem egy ilyen töltőm, metabo fúrógép akkut töltöttem vele éppen, amikor nagy pukkanás kiséretében elszállt. Szétszedtem egy processzor által vezérelt kapcsolóüzemű táp van benne. Kettő IRF841 Fet kapcsolgat benne, a Fetek körébe bekötött 2 db BYW96e SCHOTTKY diódák közül az egyik zárlatos lett, a FETek jók voltak, kicseréltem, bekapcsoltam a töltő kijelezte, hogy nincsen benne akku, megörültem beraktam újra az akkut és ismét hangos pukkanással elszállt, a két dióda most jó, viszont a két FET zárlatos lett, a FETek által vezérelt trafó végén egy dual teljesítmény SCHOTTKY van egyenirányítóként tipusa 16CTQ100 az jó legalábbis egyik irányban szakadás másik irányban 180 mv esik rajta, hol lehet a hiba ?
Üdv Anti

"(olyan fórum téma megnevezést/elnevezést válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2 nem indul )
Az pl. nem elég, hogy "LG RE" vagy "Cuccok!!!" és így tovább... Comprende!?"

A címet egészítsd ki.
Kalex
Köszönöm

Comments
BlackForce
BlackForce picture

Üdv!
Nem az akksid lett zárlatos?

0

tonya
tonya picture

Nem mivel másik töltővel fel tudtam tölteni, a töltő kijelzi ha szar az akku.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: többféle Metabo töltő és akku van.
Mindegyik akku mechanikailag bedugható mindegyik töltőbe, de csak a gyárilag hozzávalóval működik!

Bálint

0

tonya
tonya picture

Üdv
Sikerült megjavítanom a töltőt és tökéletesen működik -:))Kicseréltem a két Fetet igaz IRF840-re, mert csak ilyet kaptam és minden OK !
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Üdv:Anti

0

sallaan1
sallaan1 picture

Üdv!!
Metabó az aksi és a töltő is ?? , mert ha jól emlékszem a metabónak fordítva van a polaritás kiépítve az aksin több aksikhoz képest.Egyszer én ezt már megjártam.(De lehet ,hogy bleki volt. )

Üdv Sallaan1

0