You are here

Panasonic DMR-EH55 Please Wait felirat a kijelzőn

10 posts / 0 new
Last post
F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Mi okozhatja ezt? Úgynézki nem táphiba, viszont a main panel által kapcsolt 5V, és 12V pulzál, mert a digit panel kapcsolgatja a P_OFF_L lábon. Nem nagy áramfelvétel miatt tilt le, mert HDD-t, írót lehúzva is ez a helyzet. Felemelve ezt a lábat, felhúzva 5V-ra, stabilan megvannak ezek a feszültségek, de ígysem indul be sem a loader, sem a HDD. Semmi hibaüzenet nincs. A digit panelról nincs rajzom.

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Azért én a táp kondikat kiszórnám...
Ha nincs hiba kód legtöbbször ez okozza.
Akár hdd, akár író lehúzás mellett nem is fog tovább lépni, tilt.
(picit macerás, de közelebb visz talán: a lemez mechanikát kézzel "tekerd" abba az állapotba, hogy helyére kerüljön a lemez, fej kezdő helyzetbe és ekkor indíts. Ha így sem csinál semmi mást mint a "please wait" akkor... folyt. köv.)
Üdv, Z.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Átkondizhatom, de a tápon stabilak a feszültségek, az elkók ESR-re jók, szkóppal sincs rajt se tüske, se egyéb zavar. A mechanikát, motorokat, vagy a HDD-t megsem mozdítja, addíg elsem jut. A Digitlap stabil tápokat kap, csak azután bolondul meg...

Igazából amíg a digitlap nem enged stabil tápellátást a HDD-nek, és a loadernek, addíg tesztelni sem tudja őket, egyértelmű, hogy nem tud továbblépni a Please Wait-en.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Dobd ki a tápegység vezérlő IC-t. Nagyon szivatós hiba mert működik de terhelésre mégis leáll. Egyszer egy napig szórakoztam egy ilyennel azóta több készüléknél bevált az IC csere, utánna rögtön jó lett.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Köszi, de ez nem az a táp, Te az STRG6353-ra gondolsz. Az csinál ilyen a hülyülést terhelésre, de ott az egész táp is újraindul.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Kicsit nehezen találtam ebben a "rendetlenségben" gépemen, ráadásul ez egy EH-65 esetében volt igaz:
A hdd mellett található ic1506 (3011zfe) hibája.
Hirtelen nem tudom mennyire hasonló a két típus, de kutatok még a gépemen....
Üdv, Z.

File csatolás: 

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Köszi! Hasonlít, ez az 5V kapcsoló, és stab IC-je, viszont ha ennek a vezérlő bemenetét fixen felhuzom 5V-ra, akkor stabilan megvan a kimenetén az 5V terhelve is. :(

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Akkor passzolok, nem tudom mi lehet a gond... alap esetben bekapcsoláskor elsőként a vinyót pörgeti meg (teszteli) majd a lemezt egy pillanatra és így áll készenlétbe. Ezek után lehet bekapcsolni, de gondolom ezzel tisztában vagy.
Üdv, Z.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Szia! Köszi azért, igen, így kéne működnie, de eddíg sajnos elsem jut, mert a digitpanel nem ad stabil tápot sem a vinyónak, sem a dvd egységnek. :( Már rakás mindent átnyálaztam rajta, ezért egyre inkább a digitpanelre gondolok.

0

pulo
pulo picture

pulo
Szia!
Nekem DMR-ES15-nél a digi panel volt a hibás.
Üdv!

0

Sponsored links