You are here

Beko 12.6 csíkokba töri a képet

20 posts / 0 new
Last post
fbela90
fbela90 picture

Üdv urak!

Most hogy van szkópom újra elővettem ezt a tv-t. Vízszintes csíkokba van töredezve a kép. AZ összes elkót átmértem a táp szekunder oldalán, és a sormeghajtásnál, sortápnál, jók voltak de cseréltem őket. Tápban a hálózati puffert is cseréltem. A sormeghajtásnál a jelalak tökéletes, a sorvisszafutási jel is visszajön az IC-ig, de a frekvencia valamiért 21.53 Khz, a 15.625 helyett. Cseréltem a 2 kvarcot a videoprocinál és az ezekhez tartozó 10 pF-os kondikat is. De most sem jó. Mértem multiméterrel, és szkóppal is, 21.53 Khz a sorfrekvencia. Mi jöhet még számításba? Videoprocesszor? Csatolok egy képet is:
http://kepfeltoltes.hu/view/120716/F_nyk_p069_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Köszönöm előre is!

"(olyan fórum téma megnevezést/elnevezést válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2 nem indul )
Az pl. nem elég, hogy "LG RE" vagy "Cuccok!!!" és így tovább... Comprende!?"

Comments
Solac46
Solac46 picture

Szia!
A 43. láb a sor afc időállandója! A kapacok esteleges átvezetése
csúnyán elhangolhatja a soroszcillátort! Csere!!!!
Üdv:Laci.

0

fbela90
fbela90 picture

Az előbb kicseréltem a 43-as lábnál a 10 nf-ot, és a 10 uF-os elkót, és rámértem az ellenállásra ami 6.8 Kohm, amennyinek a rajz szerint lennie kell. Ez nagyon feladja a leckét, más ötletem nincs, még egy eeprom cserét talán megér.

0

csabafi54
csabafi54 picture

Szia! :)
A kép alapján én kb. négyszeres sorfrekvenciát tippelek.
Úgy gondolom én is, hogy ha van egy jó eprom mentésed ehhez a készülék belsőhöz, érdemes lenne kipróbálni.
Természetesen az eredeti tartalom elmentése után!
Üdv.: Csaba

0

fbela90
fbela90 picture

Holnap dolgozok egész nap, majd holnap után tudok vele többet foglalkozni. Sajnos az eeprom az SMD tokozású így legfeljebb egy másik üreset tudok beletenni. Meg még átméregetem ami az IC körül van. Nem tudom miért nincs sorszikronjel a 39-es lábon, az itt lévő 10 nF-os csatolókondit is cseréltem már.

0

Solac46
Solac46 picture

Szia!
R152 nem szakadt?? C154 nem zárlatos?? Hol tűnik el a jel?
Üdv:Laci.

0

Solac46
Solac46 picture

Szia!
Megtaláltam a procit, nekem a 35. és a 39. láb gyanús, cserélj alkatrészt! Vmelyik tuti beleszól a frekibe! 41. láb=6,3V!!!!!!
Üdv:Laci.

0

fbela90
fbela90 picture

A 6.3 V megvan, szkóppal is néztem, de a 39-es lábát is megnéztem szkóppal az gyanús nekem is, mert horizontális szinkronjel helyett 6 V egyenfeszültség van ott, amin van egy nagyfrekvenciás zaj.

0

fbela90
fbela90 picture

Bocsánat, nem 6 V, hanem 4, de a lényegen nem változtat.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
Feszültségeket is mértél vagy csak kidobáltad az elkókat? Sortáp rendben? (A képen kicsinek tűnik.)
Üdv: Laci

0

fbela90
fbela90 picture

A feszültségeket szkóppal is néztem 5V 3,3 V 12 V és a 9 V is rendbe van. egyedül a sortápra nem tudtam rámérni szkóppal, az 107 V műszerrel mérve. Valószínűleg a magas sorfrekvencia miatt kisebb a sorméret.

0

sasa11
sasa11 picture
*

Szia fbela90 !
Csatlakozom -Buhera01- Lacihoz szerintem is sortrafó lesz.
Remélem nincs igazunk mert az nagyobb munka mint egy kondi cserere.
Szép napot mindenkinek !

Padra Sándor
Alias :sasa11

0

fbela90
fbela90 picture

Az előbb kivettem C519-et (ezen keresztül megy vissza a H-FLYBACK jel a videoprocesszorhoz), és megmértem az IC kimenetén a sormeghajtást, még mindig 21.5 kHZ. Az IC valamelyik lábán nincs valami RC tag, amelynek elő kéne állítani ezt a 15.6 Khz-et? Vagy a kvarc órajeléből osztaná le? Sajnos az IC-nek az adatlapját nem tudom megnézni.

0

Solac46
Solac46 picture

Szia!
Leírnád a proci típusát?
Üdv:Laci.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
Akkor én sortrafóra tippelek. (Ha minden más oké a körben.)
Vagy még az eltérítő tekercs és környéke lehet esetleg...
Üdv: Laci

0

fbela90
fbela90 picture

Én is gyanakodok a sorkimenőre valamiért. Még megpbróbálom azt hogy a H-FLYBACK jelet megszakítom, hogy ne kapjon ellenőrzőjelet a sorkimenő felől, és megnézem hogy így mekkora frekvenciát küld ki a proci. Már ha egyáltalán így elindul.

0

fbela90
fbela90 picture

Senkinek nincs ötlete? Gondoltam arra is hogy gerjed a sorvégfok, de ahogy a sorkimenőhöz közelítettem a mérőfejjel ezt a jelet kaptam: http://kepfeltoltes.hu/view/120716/F_nyk_p092_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ez elvileg jó nem?

0

Hjoco
Hjoco picture

Üdv!

Én a sorkimenő hibát kizártnak tartom. A H-FLYBACK jel torzulása miatt nőhet a sorfreki de nem ennyit. És a fény és a fókusz is jónak tűnik a képen.
Viszont egy üres eeprommal érdemes lenne kipróbálni, a szervizmenü beállítás már okozhat ilyen jelenséget. Bár azt nem tudom hogy ez a készülék megy -e üres eeprommal, de egy próbát megér.

0

ELKO4
ELKO4 picture

Üdv,

nekem sem a sorkimenőhiba jut erről eszembe. Az viszont eszembe jut róla hogy a sortanyó nagyon kínlódik, annak izzani kell ilyen körülmények között. Nem néztem a rajzot, de ebben Darlington sorvég van ha jól emlékszem. Akaszd le a collectort és úgy szkópold meg a bázist.

Üdv.

Tamás

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Helló!

Szerintem sem sortrafó,,inkább eltérítő tekercs, vagy a panenelon valami átvezetés,,le kéne mosni a proc körűl.

0

Sponsored links