You are here

Orion T2155 PT90 táphiba

11 posts / 0 new
Last post
ELKO4
ELKO4 picture

Sziasztok,

elémkerült a nevezett készülék. Táp nem indul. 5,6R 5W és FET csere után elindult, de a sortáp diódáján lévő 220pF durran és a táp ismét tönkremegy. Kerámiakondi csere, FET csere után már nem indul. TDA16846 mérhetően zárlatos lett. Kicseréltem, + a 22uF kondit, 1mOhm és 3,9mOhm ellenállásokat is. Továbbra sem megy. Primer körben minden jónak muatkozik, táp IC 2. és 14. lábán cca 9-14 V között ingadozik a feszültség. Szekunder oldalon viszont semm isem jelenik meg. N o, itt elakadtam. nagyon úgy tűnik, hogy ennek a tápnak bizony mennie kéne, de mégsem... P4NK60ZFP FET-et tettem bele, ilyen volt gyárilag is.

Mit nem vettem észre szerintetek?
A DP07-et este még kicserélem, (bár mérve jó) most félre kell tennem.

Köszi.

Tamás.

Comments
ELKO4
ELKO4 picture

Sziasztok,

kicseréltem a diódát is ami az SMPS trafó felől biztosítaná a betápot... nem megy. Pulzál az IC betápja olyan 9-14 V körül. Már kicseréltem a 33nF 630V kondit és a 680pF kerámiát is, FET, IC, kondik cserélve... No most hogyan tovább? Senki többet...? Ami furcsa: a 2. és a 14. lábon is ugyanúgy pulzál a táp, nem értem miért nem tud felpörögni.

Üdv.

Tamás

0

t.guru
t.guru picture

Szia!
Az Rp07 és Rp11-et is már biztos kimérted.
Üdv. Laci

0

irokéz
irokéz picture

Szia!

Sokat kinlódtam ugyanezzel a hibával egy Schneider 17.1 alaplapon.Az IC indulna, azért pulzál, de valami nem endedi.Próbáld meg BUZ91A-ra cserélni a FET-et, nem minden FET-el hajlandó indulni.Az IC tápfesz.diódáját cseréld le pl.BYV95-re, vagy hasonló gyors diódára.A hálózati feszültséget sorba kapcsolt min.100W-os izzón keresztül add a gépre.A sorvég.tranzisztor helyére köss be egy 60W-os izzót,rögtön jelzi, ha elindul a táp.

Üdv.

0

Tónió
Tónió picture

Szia!
Az IC környékén lévő smd kondikat méregetted már?Engem egyszer egy így szívatott meg, igaz az nem PT90-es volt,de ebből a szempontból lényegtelen.Az smps trafót mérted-cserélted már?
Tónió

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

A sortáp diódája jó, nem amiatt robbant a kondi?

Üdv,
Oszi

0

ELKO4
ELKO4 picture

A kondi úgy szállt el ahogy egyébként a kék kerámiák szoktak: kettéreped, átég stb.... Amúgy a dióda jó.

Üdv.

Tamás

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

akkor jó, a FET biztos megúszta az IC zárlatát, mert nem nagyon szokta túlélni?

Üdv,
Oszi

0

isti13
isti13 picture

Szia! Sortápot nem terheli vmi? Tranyó vagy elkó? Ha kerámiakondi durran vszínű zárlatos lett és utána durran! István

0

ELKO4
ELKO4 picture

A kerámiakondit kicseréltem (mint írtam) bízom benne hogy az egy darabig nem durrog. 47uF 160V cserélve, sortanzisztor jó. Őszintén szólva én a primer körre gyanakszom.

Üdv.

Tamás

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Azért én leakasztanám a sort, és égővel megpróbálnám!

Üdv: formasu

0

Sponsored links