You are here

Alaska mikró porcelán ellenállás elfüstöl.MEGOLDVA:)

7 posts / 0 new
Last post
mika70
mika70 picture

Sziasztok!
A fenti grilles mikrómmal gyült meg a bajom.A képeken látható 5W47RJ ellenállás mindíg elfüstöl,már a harmadikat teszem bele.Nem találkoztam még ilyen hibával és nem tudom mi okozhatja.Ha valaki rávezetne ,megköszönném!Amit néztem idáig:a trafón semmi nem látszik,zárlat nem található,a magnetron hibátlan,a nagyfeszbizti jó,minden fődarabot cseréltem egyesével (mivel rengeteg pótalkatrészem van) amikrokapcsolók nincsenek összeégve,megbízhatóan nyitnak-zárnak.Mi okozhat ilyen hibát?
Üdv:Mika.

Comments
mika70
mika70 picture

Közben kicsit lenyugodva tovább méregettem és lőn fény a relé totál megadta magát.cseréltem és láss csudát nem porlik az ellenállás ,a mikró melegít,tányér forog ,izzó világít.:)Köszönöm mindenkinek az értékes segítséget,örülök,hogy "Tanyasi"vagyok!

0

Furmany
Furmany picture

Hello!
Ez az ellenállás a lágyinditásért felelös, de 1-2 másodperc mulva egy relé rövidrezárja, ha nem szar a relé. Volt már rá eset hogy kivettem a relét is és az ellenállást is és átkötöttem. Azota is megy az automatát se veri le.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Ismerős hibajelenség, figyelmedbe ajánlom talán nyújt segítséget: http://elektrotanya.com/?q=hu/content/hausmeister-hm1017-micro-korlatozo...
Üdv, Z.

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Szia!
Mire is van kötve az az ellenállás? Régebben a Kolya nevezetű úriemberrel volt egy nem eldöntött vitám mikró ellenállásos ügyben. Alighanem ez az a téma lesz. Ha van mellette áthidaló relé azt ellenőrizd jó alaposan, tegyél a kontaktusai mellé kontrollámpát és figyeld. Ha sikerül is megcsinálnod, kérlek pontosan határozd meg, hogyan és mennyi időre van beiktatva az áramkörbe az ellenállás.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
"Régebben a Kolya nevezetű úriemberrel volt egy nem eldöntött vitám mikró ellenállásos ügyben"
Remélem most már, :lol: el van döntve !! Annyi időre van sorba kötve az ellenállás ,amíg a teljesítmény relé nem zár. Ez az ellenállás nem hagyja kihűlni a fűtést ... , még mindig .

Üdv! Miki.

0

sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

Nem lehet, hogy az ellenállással párhuzamosan van a relé kapcsolója és az nem zár rendesen? Ha igy van, akkor az ellenállás a trafó inditóellenállása ami korlátozza a felvett áramot. Kis idővel később a relé rövidrezárná az ellenállást. Mivel a relé nem zár az ellenállás leég.

Talán segitettem...

sanyika45

0