You are here

LG LH-D6430 Házimozi

13 posts / 0 new
Last post
dinoka
dinoka picture

Sziasztok Mesterek!

Egy olyan bosszantó hibával állok szembe, hogy már lassan beleőrülök!
Van egy LG LH-D6430 házimozi szettem 5 éven keresztül rendesen működött és az elmúlt 2-3 hónapban kezdte el a hülyéskedést.

A hibák:
- lemez berak elindít néha kidobja a tálcát, teljesen random időpontokban csinálja
- lejátszás közben a mechanika nagyokat pattan és/vagy akad a lejátszás megáll egy kicsit aztán megy minden tovább (Ez a leggyakoribb hiba, amitől megőrülök! :? ) Azt sikerült megállapítanom, hogy a gyári lemezeknél és a 4x-s sebességgel írt lemezeknél nem jön elő annyiszor probléma. 8x-s sebességgel írt lemezeknél (és itt tessék figyelni egy kicsit) a filmeknél nem találkozni a hibával, de a rajzfilmeknél állandó jelleggel megvan a probléma! :help:

Amit tettem:
Kitakarítottam, átkentem, zsíroztam, mivel nagyon megszorult benne a meleg levegő raktam bele 2-3 évvel ezelőtt egy 8cm-s ventilátort azóta a belső hőmérséklet ideális.

Kérlek titeket segítsetek!

Előre is KÖSZÖNÖM!

Üdv: Dinoka

Comments
perlaci
perlaci picture

A motoron látható lemezke hegesztett vagy csavarozott. Elég sok dvd rom hever hátha van benne olyanom ami oda berakható. tengely átmérő hossz kéne.
És ne felejts el a ventilátorhoz porszűrőt tenni mert telefújja a gépet finom porral. Lehet ettől ment gajra a motor. Próbáld meg a kontaktsprés módszert. Én kimosnám kontakt tisztítóval és utána finom olajozás injekciós tűvel. Külső táppal járasd meg mosás közben.
Nekem nagyon sokszor bevált annó a magnóknál.
Üdv Laci

0

dinoka
dinoka picture

Sziasztok mesterek!

Na megvan a baja a szerencsétlennek a mellékelt képen látható! DC moci. Pontos tipus: CL968U S3717A

Honnan tudnék ilyet szerezni? HQ-ban nem találtam sajnos!

Egyéb 5let?

Üdv: Dinoka

File csatolás: 

0

stomi
stomi picture

0

city217
city217 picture

Szia
Ne nevess ki, de én már raktam be egy sony rossz cd lejátszó ajtó nyitogató motorját, egy dvd lejátszó főmotor helyére, és gyönyörűen üzemel. Ha van otthon sz-gép cd lejátszód akkor próba szerencse. Ha a felfogatás stimmel, akkor már sínen vagy. A fordulatot úgy is a fej szabályozza.
Üdv.

0

dinoka
dinoka picture

Köszi!

Próbáltam belerakni egy LG DVD-ROM -ból de sajnos teljesen más volt a felfogatása és kivitele.
Így marad a moci rendelés.

Üdv: Dinoka

0

city217
city217 picture

De ha van a motor alján lyuk vagy nyílás, akkor egy kis sprayt oda, és a harmadik lemez indításnál életre kel.
Üdv.

0

dinoka
dinoka picture

Sziasztok!

Köszönöm szépen az ötleteket/megoldási lehetőségeket, a hétvégén nekiállok megnézem a lejátszót és referálok nektek a fejleményekről!

Üdv: Dinoka

0

perlaci
perlaci picture

Mostanában jobban beleástam magam dvd javításba. A leírtak mint mások is írták az olvasási hibából adódhatnak. Cserélj benne lézert és a hiba eltűnik. Ok: A recsegés szerű hangot a gyors fókuszálgatás adja. A gyenge lézert állandóan állítgatja az elektronika és ezért hallani. Ezt támasztja alá a rajzfilm effektus is. Több infó több olvasás nagyobb hibalehetőség.
Üdv Laci

0

Jaca
Jaca picture
****

Ha a mechanika rendbe van rakva, akkor esetleg a D jelű poti állításával ha javul, egy darabig húzható a csere.

Üdv: Jácint

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia Dinoka,

Ez így látatlanba nagyon nehéz. Abból, hogy a 4x-esen írt DVD-t jobban olvassa, lézer vagy fókusz hibára gondolnék, az hogy pattog mellé az egy kicsit zavar, mert ez meg mechanikára utal. Meg lehetne próbálni gyári DVD-vel, ezt nagyon jól kéne olvasni, vagy gyári audió CD-vel, ezt kéne a legjobban olvasni, ha a lézernél van hiba. Ha mechanika, akkor egyformán jelentkezik a pattogás. Azt jó lenne behatárolni mi adja a hangot, akár a lemezforgató motor is megszorulhat egy pillanatra.
A rajzfilmeknél jelentkező hiba, szintén olvasási hibára utal, ugyanis az MPEG kódoló csak lényegesen több keyframe-mel tudja kódolni a rajzfilmet, ami több adatot és így nagyobb olvasási sebességet igényel ugyanarra az időközre.

Üdv,
Oszi

0

dinoka
dinoka picture

Szia Oszi!

A pattogós, rezgő hang a fejmozgató résztől jön - szerintem -, de nem látok benne sem fogaskerék letörést sem kopást látszólag minden rendben van. Korábban ezt a részt kentem meg szilikonzsírral.
Amikor beviszi a fejet középre és elkezd pozicionálni akkor jön elő először ez a recsegő hang legtöbbször. Aztán megy a lejátszás és teljesen rapszódikus alkalmakkor megint recseg - valamikor megállás nélkül, ilyenkor megáll a film, illetve van olyan is, hogy csak egyszer csinálja az egész film alatt ( ez még istenes ). De az is előfordul, hogy címek váltása között recseg, olyan mintha megszorulna, és csak nehezen lép át rajta.

Üdv: Dinoka

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia Dinoka,

Ez nagy valószínűséggel a szán szervomotorja lesz. Szénkefe elhasználódás ilyen korú gépnél már jelentkezhet, és magyarázat lenne a véletlenszerűségre is.

Üdv,
Oszi

0

Sponsored links