You are here

Schneider tv-dtv1 380381 hőmérséklet függő.

9 posts / 0 new
Last post
szakiroli
szakiroli picture

Üdv. mindenkinek. Azzal kezdem, hogy nem vagyok tv szerelő. A problémám a következő: A címben említett szerkezet 15-Celsius alatt nem hajlandó elindulni, csak nagyon halk sercegés hallható, látni viszont nem látható a hang forrása. 15.1-Celsius felett pöccre indul. Hideg környezetben a sorvég környékének melegítésére indul el a leghamarabb.(hajszárító) Vizuállisan nem látható hiba, egyéb baja nincs a tv-nek, így megy már vagy kétéve. A kérdésem a következő: a masina kb 20-25 éves,( a sajátom )mi lehet a baja érdemes e piszkálnom vagy szakember, vagy gyűjtsek másikra? ( tranyók-kondik-ellenálások cserélye nem okoz gondot, de a műszerezettségem megáll egy multiméternél.

Comments
peter30
peter30 picture

Szia!
A táp szekunderoldali stabilizátorainak szürését is ellenörizd a többi tanács mellet, azok nagyon reagálnak indulásnál a höre.

0

maszek
maszek picture

Szia.
Én a táp primer köri elkók cseréjével kezdeném a TEA környezetében.
Második körön a táp szek. oldali elkóit venném vizsgálat alá.

0

csakyt
csakyt picture

Szia.

Előveszed a nagyítódat és hideg forrasztásokat keresel rajta. Ez tipikis Sony jelenség, ahol a nagyfesz részek szoktak ilyen hidegforrasztottak lenni. Látni fogod az alkatrészek lábainál a hajszál repedéseket. De ez hiba, általában melegedésre szokott előjönni.
A forrasztó pákával mindaddig melegítsd az alkatrész lábát, ameddig az alkatrész nem éri el, az on olvadás pontját. A hideg forrasztás akkor van, ha az ont melegíted az alkatrészre és nem az alkatrészt melegítve az alkatrész olvassza magára az ónt.
Tibi

0

kocici
kocici picture

Szevasz.(tok)
Szinte biztosra veszem, hogy több forrasztás is ki van "kagylósodva".
Át kellene nézni /ha kell nagyítóval/ az összes "nagy áramú" forrasztást, de valójában mindegyiket, és szükség szerint átforrasztgatni. Ez után nézd meg, hogy hidegben mit csinál. Ha még mindig nem unta meg akkor a csatlakozók jönnek.
Üdv:kocici

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Ha egyébként jó képe van, megéri javítani. Alaposan átnézed az alaplapot, és átforrasztod a gyanús területet. Illetve a gyanús forrasztásokat, és jó lesz.

Üdv Stevepapa

0

szakiroli
szakiroli picture

Üdv. Köszi a választ. Még annyit kérdeznék: érdemes e mihamarabb megcsinálni, okozhat e a jelenlegi probléma további komolyabb meghibásodást, vagy várhatok vele míg végképp nem indul?

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Mindenképpen a javítására törekednék. A kontakthiba egyre melegebb környezetben is előfordul majd. A nagyobb károk attól függenek melyik alkatrész " kapcsolódik " le, vagy fel a rendszerbe. Minek a védelme, vezérlése szűnik meg.

Üdv Stevepapa

0

szakiroli
szakiroli picture

Nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek, holnap kiviszem a műhelybe és nekiesek. Ma már begyújtottam (meleg van) meg már nézi a család.

0

Sponsored links