You are here

Magnat 360 classic autóerősítő tápja nem indul el ,tilt

13 posts / 0 new
Last post
DjRobee
DjRobee picture

Sziasztok szert tettem a fent nevezett erősítőre a végfok és a táp közötti kábelek szét barmolva vissza forrasztgattam próba de csak elindul letilt pittyegés hallatszik a tápbólvan valakinek ötlete hol kezdjem?előre is köszönöm a segítségeket


"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

Comments
Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

A javítás során mindenképp labortápról tápláld az erősítőt. Az áramkorlátot állítsd be 1-2A közzé. A leírásodból úgy tűnik, mintha a táp zárlatra dolgozna. Ellenőrizd az egyenirányító diódákat. Feszültségmentes állapotba mérj rá a +- tápra, nincs-e zárlat valamelyik ágban. Mérd megy a végfoktranzisztorokat, nincs-e köztük zárlatos. Ha van, akkor a párját is cseréld ki. Jártam már úgy, hogy a végtranzisztor alá fém sorja került és átszúrta a szigetelést. Ezáltal az egyik táp rákerült a házra. Asztalon hibátlanul működött, de amint az autóba rádugtam az RCA csatikat, azok leföldelték a házat és volt nagy csitt-csatt.

Üdv.

0

Oscarrr
Oscarrr picture

Ez az üzenet át lett helyezve ide.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Ez az üzenet át lett helyezve ide.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia(sztok)!

Bátorkodom felhívni az érdekeltek figyelmét, hogy az oldal szabályai nem változtak! A topik témájához nem kapcsolódó (off topik) mondanivalót a söröskorsó ikonnal kell jelezni. Ezen mondanivalók mennyiségét lehetőleg a minimálisra korlátozni, amennyiben túl megy a humor kategóriáján.

Üdv! Kalex

0

stevepapa
stevepapa picture

Sziasztok!

Javasolnám, egy külön topik indítását nyelvtani, és egyes problémák szóvá tételéhez. Egyes szakiknak, ha már érdemben nem tud segítséget nyújtani legalább kiélhesse magát. Ne " offoljon " szét minden párbeszédet.

Üdv Stevepapa

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Nyitott kapukat döngetsz. Itt már él a topik.
Át is rakom oda ezeket.

Üdv! Kalex

0

sanyó
sanyó picture

Hali. Ez segít?

File csatolás: 

0

george
george picture

Szia sanyo

A képen látható hogy hijánzik egy végtranzisztor

Gyuri

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Nem egy hiányzik, hanem kettő . Másikat is kivágták , mint a macskát sza.. !

Üdv! Miki.

0

Soundcraft
Soundcraft picture

Horváth Tibor

Igen és mintha egy másiknak sem lenne minden lába a helyén...
De a képet nem DjRobee, hanem Sanyo küldte, így feltételezem, nem a szóban forgó erősítőtől készült.

0

Soundcraft
Soundcraft picture

Horváth Tibor

Szia!

Nem tudom a rajzát letöltötted e már... de mindenképp jó ha megszerzed.
Mérj rá a végtranzisztorokra! Ha zárlatosat vagy szakadtat találsz ott máris el tudsz indulni! Rajz alapján ellenőrizd minden kábelt jó helyre raktál e!

Ahogy drtapfesz kollega javasolta, indítsd el külön a tápot! Az már elárulja, hogy a tápnak vagy a végfoknak van baja. Szerintem mondjuk a végfoknak lesz inkább, de ezt csak látatlanba mondom.

0

drtapfesz
drtapfesz picture

ÜDv! Vedd ki a két To220 as tokos diódát és indítsd. Ha elindul a táp és jó a jelalak is plusz nincs nagy áramfogyasztás akkor végfok gondod van.

0

Sponsored links