You are here

RT-G32 Asus router

23 posts / 0 new
Last post
agho
agho picture

A temaban emelitett routert LAN-uzemmodban semmikepp nem tudom hozni,az IP cim klonozastol elkezdve mindent megprobaltam de nem megy.A pingeles sikeres volt,ha valaki tudna segiteni megkozonom.KOSZ

Comments
Comman
Comman picture

Szia!

Mi az alapvető problémád ezzel a routerrel ? Gondolom internetet akarsz megosztani. A szolgáltatók általában PPPoE (Digi, Invitel, stb), azaz felhasználónévvel és jelszóval azonosítják be a felhasználót. Ha jól tudom csak az UPC használ MAC cím, azaz hálózati kártya alapján azonosítja be a felhasználót.
Bővebb információ kellene, utána tudok segíteni.

Üdv: Comman.

0

agho
agho picture

Internetet szeretnek megosztani vele,a szolgaltato a MAC cim alapjan azonosit be,es az a fo gondom,hogy LAN-ban nem mukodik csak Wireless-ben.Az elobb tevesen irtam az IP cim klonozast,tulajdonkeppen a MAC-ot klonoztam.Az erdekes az egessz dologban az,hogy a szamitogep MAC-cimet figyeli a szolgaltato es megis ha a Laptoppal konfiguralom a routert akkor a net mukodik LAN-ban is es Wireless-ben is,de csak a Laptopon,es a szamitogepen sehogy nem tudom elinditani a netet.NEM TUDOM SEGITSEGRE VAN SZUKSEGEM ES KOSZ!

0

Comman
Comman picture

Ha jól értelek akkor a számítógép MAC címét figyeli a szolgáltató, ezért ezt a gépet kell összekötni kábelen a routerrel, és akkor a router menüjében klónozni a MAC címet. A következő lépés a laptop csatlakoztatása kábelen a routerrel, és ha minden oké akkor jöhet a wireless rész beállítása.

0

agho
agho picture

Ez igyis van csatlakoztatom kabelen a szamitogepet a routerrel,es barmit csinalok nem megy a szamitogepen,viszont megy a laptopon kabelen es wireless-en is de ha a szamitogepet kikapcsolom megszunik a kapcsolat a laptopon.

0

Comman
Comman picture

Jól kötötted be a routert ? A WAN portba a szolgáltató kábele, a számozott portokba a számítógépeket kell csatlakoztatni.

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!
Szerintem a router önnálóan nem tud csatlakozni a szolgáltatóhoz. Én egy resettel kezdeném, aztán klón MAC adress.

Üdv: Jácint

0

agho
agho picture

A kotes az jo tehat a szolgaltato a WAN es a szamozottak 1-4 az elosztas,a Reset megtortent a MAC klonozva,de nem megy.

0

Comman
Comman picture

Kezdjük előröl:

Ha a szolgáltató kábelét csak a számítógépbe dugod akkor van net ? Csatlakoztasd a routerhez csak a számítógépet, és annak a mac címét klónozd.

0

Comman
Comman picture

Igen de a klón mac adress-t a regisztrált gépen kell végrehajtani, mert a laptop mac adress-ének a klónozásával nem ér el semmit. Szerintem fizikailag is rosszul van bekötve a router.

0

agho
agho picture

A regisztralt gepen akarom de nem megy,valami olyasvalamit ir ki,hogy a szolgaltato nem engedi a kapcsolatot

0

Comman
Comman picture

Akkor regisztráld újra az upc-nél a számítógép mac adress-ét. Vedd ki a routert, és csak a számítógépet csatlakoztasd, ha úgy nincs net, akkor írd be a böngészőbe: prov.chello.hu ezen az oldalon belépsz felhasználónévvel és jelszóval akkor újraregisztrálhatod a hálókártya mac adress-ét. FIGYELEM! Ekkor csak egy gépnek szabad a kábelen lenni router és minden egyéb hálózati eszköz nélkül.

0

agho
agho picture

Kosz szepen megprobalom!Majd irok az eredmenyrol.

0

Comman
Comman picture

Ha az asztali gépen már rendesen megy a net router nélkül, akkor utána lehet bekötni a routert és klónozni a mac adress-t, de akkor is csak az asztali gép legyen csatlakoztatva, illetve az asztali gépről kezdeményezd a mac klónozást !

0

agho
agho picture

Pont ez amit nem ertek,hogy a router nelkul tokeletesen megy a net az asztaki gepen.

0

Comman
Comman picture

Megcsináltad a mac klónozást, vagy nem engedi az asztali gépen ?

0

agho
agho picture

Nem engedi az asztali gepen,na most hirtelen arra gondoltam nem tudom helyesen gondolkozome,hogy a klonolt MAC mivelhogy ugyanaz mint az asztali gep MAC-je neme ezert van az egessz?

0

sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

Egyforma MAC csak akkor volna zavaró, ha ugyanabban a hálózatban (ugyanabban az IP cimtartományban) volna. De ebben az esetben a router két oldalán van ugyanolyan MAC (másik hálózat), ezért nem zavaró (sőt kivánatos az azonositás miatt).

sanyika45

0

Comman
Comman picture

Ez a lényege, hogy a router az asztali gép mac adress-ét használja, így működnie kellene.

0

agho
agho picture

Es megis lass csodat,atirtam az asztali gep MAC-jet es elindult a net.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia agho!
A számítógépen, -miután végre hajtottad a MAC klónozást- elindítottad a "hálózat beállítása varázslót?
És abban az "Ez a számítógép helyi átjárón vagy a hálózat egy másik számítógépén keresztül csatlakozik az internethez" nevű gombot jelölted be?

Üdv Tibi.

0

agho
agho picture

Igen be jeloltem a varazslonban.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia agho!
Előre bocsájtom, hogy nem vagyok szakértője ezeknek a kütyüknek (örülök, ha a sajátom, vagy az ismerőseim eszközeit be tudom állítani).
De az feltűnt az írásodban, hogy az IP címet klónoznád, holott a MAC -ot (a hálókártya saját azonosítóját) kellene klónozni.
Bár az sem teljesen világos, hogy mivel nem boldogulsz, ezért várjuk meg a tőlem jobban hozzáértők véleményét.
Üdv Tibi.

0

Sponsored links