You are here

Thomson 33ms21e sorkimenő helyettesítés

4 posts / 0 new
Last post
zss2
zss2 picture

Üdv!ebben az icc17-ben cseréltem sorkimenőt, az eredeti helyett fbt40832 került be építésre.A készülék működik, csak a kép méret egy kissé nagyobb minden irányban, kép alsó harmada és a sarkai homályosak, opálos.Képcső fűtés mérőm nincs, multiméterrel 3, 4v váltót mérek a képcsövön.Ebben szeretnék segítséget kérni.Előre is köszönöm!

Comments
Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Amatőr körülmények között a fűtést a lehető legpontosabban összehasonlításos módszerrel tudod "lemérni", beállítani. Egy átkapcsoló segítségével az eredeti fűtést vagy egy külső stabil (tipikusan 6,3 volt) feszültséget kell váltakozva kapcsolgatnod. Sötétben figyeld a fűtőszál fényét. Ha jó a szemed és ügyes vagy, akkor 1-2% pontossággal be tudod majd lőni a szükséges feszültséget.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

gzoli
gzoli picture

Üdv!
Szerintem ebben a készülékben eredetileg egy vajszínű trafó volt.Ha igen egész biztos,hogy alá van fűtve a képcső.Multiméterrel nem tudod megmérni.Oszcilloszkóppal 21-22v-ra állítva 98-99%-os a beállítás.A képcső panelen a fűtéstekercsből kb egy teljes menetsort kell letekerni,hogy beálljon ez az érték.A geometria a szervizmenüben után állítható.Ha a fekete színű dst40330-55 trafó volt benne akkor nem kell fűtést állítani.
A trafó vas mellett 1-2 mm re van egy bf42.. tranyó.Ha az rossz akkor fényerő és kontraszt szegény képet lehet látni.
G.Zoltán

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Az impulzus szkóp ernyőn látható mérete nagyon függ a szkóp minőségétől. Egyébként a régebbi rajzokon 27 voltos impulzus volt megadva, mint fűtés.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0