You are here

szinuszos inverter rajzot keresek

13 posts / 0 new
Last post
APUJKA
APUJKA picture

üdv: keresek egy nagyteljesítmenyű legalább 2000va-s szinuszos inverter rajzot.vizmelegítő bojler meghajtására szeretnem megépíteni.

Comments
balage
balage picture

Szerintem házilag ennek a kivitelezése nem egyszerű.Én javítok egy cégnek ilyeneket, szerintem egyszerűbb(és lehet hogy olcsóbb is) megvenni.Pl. a primér oldalon 24db IRFB4310 dolgozik.

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia APUJKA !Ha már rendelkezésedre áll kisfeszültségü áramforrás és vizet akarsz vele melegiteni,ezért még nem szükséges magasabb feszültségre emelni .Egyszerüen Peltier elemek soros-párhuzamos kötésével rákötheted a rendelkezésedre álló kisebb feszültségü áramforrásra.Minden féle invertálás –konvertálás veszteségel jár és a te teljesitményednél ez nem csekély.Vagy inkább direkt a Nap energiájával melegised a vizet és tárold.Télen is ugy 10-15°C-ra melegiti és ezt estleg utána vilany bojlerel (Peltier)tovább melegitsd.Ilyen berendezéseket árusitanak....üdv.Jóska

0

TAKLACO
TAKLACO picture

HELLO !
Ez lesz a legdragabb melegviz kozep europaban - megirhatnad hogy hany darab akkubol fogod megtaplalni az invertereket - vagyis darabszam es amper ora kapacitas adatokat varok.

UDV.:LACI

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Laci!

Szerintem valamilyen szélgenerátor fogja hajtani, vagy gázmotor.

Üdv: Jácint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: szerintem a fűtőtesthez nem szükséges színuszos feszültség,

Bálint

0

nyaki
nyaki picture

Hali!
Úgy van, ohmikus fogyasztóhoz tökmindegy milyen a jelalak.

Szép napot!
(Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!!!!)

0

APUJKA
APUJKA picture

sziasztok! most szeretném tisztázni hogy nem nekem kellene egy barátom lakókocsiába jól jönne egy ilyen . szerintem megoldhato a töltése. azért irtam hogy szinuszos mert eredetileg hűtőszekrényhez is kellene igazándiból.de ha nincs ,hát akkor nincs. szép napot.

0

thanatos
thanatos picture

Szevasz, APUJKA!
A T. Kollegáknak tökéletesen igazuk van: számold ki, hogy egy - mondjuk - 150 Ah-s, 12 V-os akksi mit is tud? Elvileg 1,8 kWh-t, ezt szorozd meg a hatásfokkal - baromi jó esetben kb. 0,7 - , marad 1,05 kWh-d, azaz teljesen feltöltött lószexuáló akksival kb. fél órát üzemelhetsz... (és a prérin hogy töltöd fel?? Ha benzinmotorral, és hozzáveszed még ennek a hatásfokát is, jobb, ha megfelelő mennyiségű góliát-elemet veszel!)
Mindenképpen előnyösebb - bár műszakilag persze minden további nélkül megoldható egy ilyen inverter tervezése - , ha kb. 20 ezerért veszel egy kis áramfejlesztőt (jelzem, még olcsóbban is kijön!).Ilyen fesz. átalakitókkal max. 150-200 W-ig érdemes bűvészkedni.
A legjobbakat: Thanatos

0

Reuter
Reuter picture

Sziasztok!
Én feljebb tolnám a határt, 800 W-ig. Ez még belefér sok készülék fogyasztási rátájába. Lett volna alkalmam venni egy ilyen invertert (szünetmentes volt) szinuszosat, de nem tudtam akkoriban milyen drágák ezek. 20.000 Ft ért adtak el 2 KW -os 24V profi szinuszost. Akivel mentem, az megvette 12-ért az 1 KW-osat ami 12 -os volt.
Most már tudom, hogy hiba volt nem megvenni.
Üdv Reuter

0

thanatos
thanatos picture

Szevasztok!
Szerintem maradjunk annyiban, hogy elektronikát lehet tervezni (bár a nagy primer áram miatt ez is macerás kissé), korszerű alkatrészekkel (nagy teljesitményű FET, jó minőségű vas, stb.)meg is lehet épiteni - de mi a frászkarikáról táplálja a dolgozó? Max. egy mini "házi vizierőmű" jöhet reálisan számitásba - de kinek van otthoni patakja? (nekem pl. csak csőtörés alkalmával...)
A legjobbakat: Thanatos

0

balage
balage picture

Hát igen. Vagy esetleg napelemmel töltöd 3 hétig az aksikat, bekapcsolod a villanybojlert és esetleg egyszer fel tudja melegíteni a vizet.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv:ha lakókocsi, akkor a tetejére csőkígyó feketére festve, alatta alufólia.
tartályhoz keringtető(ablakmosó motor)

Bálint

Bálint

0

Sponsored links