You are here

szinuszos inverter rajzot keresek

13 posts / 0 new
Last post
APUJKA
APUJKA picture

üdv: keresek egy nagyteljesítmenyű legalább 2000va-s szinuszos inverter rajzot.vizmelegítő bojler meghajtására szeretnem megépíteni.

Comments
balage
balage picture

Szerintem házilag ennek a kivitelezése nem egyszerű.Én javítok egy cégnek ilyeneket, szerintem egyszerűbb(és lehet hogy olcsóbb is) megvenni.Pl. a primér oldalon 24db IRFB4310 dolgozik.

0

Vote up!

You voted ‘up’

josef.48
josef.48 picture

Szia APUJKA !Ha már rendelkezésedre áll kisfeszültségü áramforrás és vizet akarsz vele melegiteni,ezért még nem szükséges magasabb feszültségre emelni .Egyszerüen Peltier elemek soros-párhuzamos kötésével rákötheted a rendelkezésedre álló kisebb feszültségü áramforrásra.Minden féle invertálás –konvertálás veszteségel jár és a te teljesitményednél ez nem csekély.Vagy inkább direkt a Nap energiájával melegised a vizet és tárold.Télen is ugy 10-15°C-ra melegiti és ezt estleg utána vilany bojlerel (Peltier)tovább melegitsd.Ilyen berendezéseket árusitanak....üdv.Jóska

0

Vote up!

You voted ‘up’

TAKLACO
TAKLACO picture

HELLO !
Ez lesz a legdragabb melegviz kozep europaban - megirhatnad hogy hany darab akkubol fogod megtaplalni az invertereket - vagyis darabszam es amper ora kapacitas adatokat varok.

UDV.:LACI

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca
Jaca picture
***

Szia Laci!

Szerintem valamilyen szélgenerátor fogja hajtani, vagy gázmotor.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture
**

szia: szerintem a fűtőtesthez nem szükséges színuszos feszültség,

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

nyaki
nyaki picture

Hali!
Úgy van, ohmikus fogyasztóhoz tökmindegy milyen a jelalak.

Szép napot!
(Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!!!!)

0

Vote up!

You voted ‘up’

APUJKA
APUJKA picture

sziasztok! most szeretném tisztázni hogy nem nekem kellene egy barátom lakókocsiába jól jönne egy ilyen . szerintem megoldhato a töltése. azért irtam hogy szinuszos mert eredetileg hűtőszekrényhez is kellene igazándiból.de ha nincs ,hát akkor nincs. szép napot.

0

Vote up!

You voted ‘up’

thanatos
thanatos picture

Szevasz, APUJKA!
A T. Kollegáknak tökéletesen igazuk van: számold ki, hogy egy - mondjuk - 150 Ah-s, 12 V-os akksi mit is tud? Elvileg 1,8 kWh-t, ezt szorozd meg a hatásfokkal - baromi jó esetben kb. 0,7 - , marad 1,05 kWh-d, azaz teljesen feltöltött lószexuáló akksival kb. fél órát üzemelhetsz... (és a prérin hogy töltöd fel?? Ha benzinmotorral, és hozzáveszed még ennek a hatásfokát is, jobb, ha megfelelő mennyiségű góliát-elemet veszel!)
Mindenképpen előnyösebb - bár műszakilag persze minden további nélkül megoldható egy ilyen inverter tervezése - , ha kb. 20 ezerért veszel egy kis áramfejlesztőt (jelzem, még olcsóbban is kijön!).Ilyen fesz. átalakitókkal max. 150-200 W-ig érdemes bűvészkedni.
A legjobbakat: Thanatos

0

Vote up!

You voted ‘up’

Reuter
Reuter picture

Sziasztok!
Én feljebb tolnám a határt, 800 W-ig. Ez még belefér sok készülék fogyasztási rátájába. Lett volna alkalmam venni egy ilyen invertert (szünetmentes volt) szinuszosat, de nem tudtam akkoriban milyen drágák ezek. 20.000 Ft ért adtak el 2 KW -os 24V profi szinuszost. Akivel mentem, az megvette 12-ért az 1 KW-osat ami 12 -os volt.
Most már tudom, hogy hiba volt nem megvenni.
Üdv Reuter

0

Vote up!

You voted ‘up’

thanatos
thanatos picture

Szevasztok!
Szerintem maradjunk annyiban, hogy elektronikát lehet tervezni (bár a nagy primer áram miatt ez is macerás kissé), korszerű alkatrészekkel (nagy teljesitményű FET, jó minőségű vas, stb.)meg is lehet épiteni - de mi a frászkarikáról táplálja a dolgozó? Max. egy mini "házi vizierőmű" jöhet reálisan számitásba - de kinek van otthoni patakja? (nekem pl. csak csőtörés alkalmával...)
A legjobbakat: Thanatos

0

Vote up!

You voted ‘up’

balage
balage picture

Hát igen. Vagy esetleg napelemmel töltöd 3 hétig az aksikat, bekapcsolod a villanybojlert és esetleg egyszer fel tudja melegíteni a vizet.

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture
**

üdv:ha lakókocsi, akkor a tetejére csőkígyó feketére festve, alatta alufólia.
tartályhoz keringtető(ablakmosó motor)

Bálint

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content