You are here

Reflex RX800 egyik oldala jobban melegszik, mint a másik

8 posts / 0 new
Last post
Watt768
Watt768 picture

Üdv!
Van itt egy talán reflex rx800, de reflex feliratot nem látok rajta, csak kpok szöveget. Ez valami koppintás lenne? Na de nem is ez a baj :)
Hanem, a bal csatorna érezhetően jobban melegszik, mint a másik. 1kHz 1V-al hajtva 4 ohm-os műterhelésen egészen clip-ig kihajtható, a jelalak is jó. Gondoltam lemérem a nyugalmit, mind a két oldalé 80mA, meleg hatására +10-15-öt elmászik felfelé, azután beáll fixre. Itt jön a gond, mert ha már elég forró a borda, akkor bedöglik a bal csatorna és egy kis halk recsegés van. Lehűtve minden oké. KH nincs rajta. Annyit még megjegyeznék, hogy a hűtőborda egy 5mm vastag alulap lamellák nélkül. Ez hűtené a 6 pár végtranyót? Szerintem elég gyenge eresztés ilyen téren. Ráadásul a bedöglő oldal hűtőlapja csak 3,8mm vastag. Én arra tippelnék, hogy nagyobb terhelésen túlmelegszik az egész a kis hűtés miatt. Igaz a 230-as venti befelé fúj és az elején lévő rácsokon jön ki a meleg, mint egy hősugárzó.

Comments
Watt768
Watt768 picture

Üdv!
Képet jelenleg mégsem tudok mutatni :( Amikor elbarmolódik az oldal, akkor egy pici tüske van felfelé, amúgy full 0V. Az az érdekes, hogy már egész délután ment műteheren online rádió forrásról clip-ig tekerve, rendesen fűt és most semmi baja. A két oldal jelalakja amúgy totál egyforma.
Üdv,
Watt768

0

Osika
Osika picture

Szerbusztok!

Több mint valószínű hogy valami kontakt hiba, de nemrég jártam úgy hogy tranzisztor állat kimérve jó helyén nem működik rendesen. Maradt a hűtő spray és lám meglett a kis bűnös.
Tünet: működik az erősítő de szép lassan mászott fel a dc szint a végén és halk fehérzaj szerű hang hallatszott, fülesben vettem észre hangszórón annyira nem vettem észre... Szkópon minden stimmelt...
Meghajtásban volt a ludas, szépen ahogy melegedett elkezdett átszivárogni.

Tisztelettel: Majoros László.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: akkor ess neki dupla nagyítóval és pákával a nyáknak.
A hűtőbordán van valami hőérzékelő?

Bálint

0

Watt768
Watt768 picture

Üdv!
Nincs rajta semmilyen hővédelmi elem. Most már még is kh-ra gyanakszom én is.
Üdv,
Watt768

0

atis76
atis76 picture

szia!
ez egy orosz masina szerintem ha krok felirat van rajta esetleg átépitett.
ha eredeti a bele akkor javasolnám a kondi k cseréjét is mert nálam a krok 400 volt,és teljesen át kellett kondizni.azota is használják :-)

képet dobhatnál rola

üdv:atis

0

Watt768
Watt768 picture

Üdv!
Mindjárt készítek pár képet. Egy-két kondit már cserélt benne valaki a meghajtó panelen. Rajzot honnan tudnék szerezni? :)
Üdv,
Watt768

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: a szkóp mit mutat a kimeneten melegedéskor?
Hasonlítsd össze a két oldal egymásnak megfelelő pontjain a feszültségeket, jelalakokat.

Bálint

0