You are here

Eumig Metropolitan cc

7 posts / 0 new
Last post
belfi
belfi picture

Sziasztok!Hozzám került javításra egy Eumig Metropolitan CC HI-Fi berendezés.A problémája az ,hogy nehezen éled fel a táp és a funkciót választó gombok mindig vissza állnak készenlétre. Ha valakinek lenne hozzá kapcsolási rajza és megosztaná itt a tanyán vagy elküldené nekem nagyon megköszönném.e-mail:belfi45@hotmail.com
Köszönettel belfi

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia:exGelkásnak akkor is igaza van,első körben az összes táp és szűrőkondit cseréld.
Ezt rajz nélkül is meg tudod csinálni.
Utána a kapcsoló gombokat meg kell vizsgálni,stabilan kapcsolnak-e.
Ha Isostat akkor Kontakt spray, ha mikrokapcsolós, lehet átvezetés is.

Bálint

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz belfi!
Rajz hijján, egy jótanács. Ha kapcsolóüzemű táp van benne, akkor, rendszerint egy kondigarnitúra csere, vagy ha van ESR mérőd, akkor kiszűrve a hibásat.
Üdv:
exGelkás

0

belfi
belfi picture

Üdvözöllek!Ez egy nagyon régi HI-FI komplexszum irtózatosan nehéz de hallottam szólni. Ez valóban az ami rávan írva Magas-Hangzáshűség.Régebben már csináltam ilyet akkor a táp teljesen leállt .Most indulna de valami letiltja ezért kellene a rajz.(70 IC 160 tranzisztor több marék dióda)Nem kapcsolós a táp sima nagyáramú 40v os végfok feszültséggel. Azért köszönöm a tanácsot a kondikat soha sem árt figyelni.
Üdv belfi!

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz belfi!
Ez egy jó lehetőség, itt van a sógoréknál, tehát nem is messze, és magadénak tudhatsz egy gépkönyvet. Van még rá egy heted!
http://cgi.ebay.at/Service-Manual-EUMIG-METROPOLITAN-CC-+-CCD_W0QQitemZ3...
Üdv:
exGelkás

0

belfi
belfi picture

Szia!Köszi a tájékoztatást de jártam azon az oldalon.Sajnos gépkönyv nélkül is megállapítható volt a végfok teljes zárlata.Most méregetem a vélhetően még működő tranyókat.El leszek vele egy darabig.Ja találtam az ebav-on is SM-et de az is fizetős és macerás.Van egy illető (nem Magyarországon) akinek van de azt irja hogy azért nem tesz fel mert nagyon rossz a minősége és 200(!??)oldal a terjedelme igaz 5 nyelven, de a Magyar az nincs közte.
Úgy látszik nincs szerencsém.

Üdv belfi!

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz belfi!
Ez az anyag is 116 oldal, ami A4-s, és A3-s oldalakat is tartalmaz. Viszont, maga a kapcs rajz, csak max néhány oldal lehet, a többi, a beállítások, alkatrészjegyzék, stb.
Marad a hibakeresés jóval lassúb módja. Sok türelmet hozzá!
Üdv:
exGelkás

0