You are here

BRAUN 1508 Elektromos borotva elektronikája "kidurrant".

22 posts / 0 new
Last post
varga jano
varga jano picture
*****

Kedves Kollégák!
Egy barátságos ismeretlen kért meg arra,hogy topikot nyissak a BRAUN 1508 Elektromos borotvájának a javításáról.A diszkrét elemekből fölépített elektronikában valami "kidurrant".Az úr látogatja a tanyát,mint külső látogató.Ezért válaszaitokat látni fogja.Minden tapsztalatot szívesen fogadunk a borotva javításával kapcsolatban.Doksi a legszebb álmainkban szerepel.A pákával végzendő munkát én vállalom magamra.Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.Üdv Jano és az "ismeretlen".

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Kedves Kollégák!
Előd úrral megbeszélve,megkérdezem ki az aki elvállalná a konkrét javítást?Az úr Budapesti.A telefonszámáért írj nekem.Megbeszéltem vele,hogy kiadhatom.Elviszi oda Pesten vagy Pestkörnyékén ,ahova kéred.Az anyagiakat vállalja.Fotók,rajz már mellékelve.Sajnos én nem tudok ekkora munkát vállalni egészségi okok miatt. Köszönöm.Üdv jano

0

Helldrinker
Helldrinker picture

hali!
szétszedtem az enyémet az egy braun 140s
nincs benne ekkora elektronika mint az úréban kb az egész egy 140 uf 16 v kondibol meg a nyákbol áll , persze ez egy külső tápos készülék, de a kasznija fel van készítve akuk fogadására is ahogy néztem (az más, hogy az elektronika nem)

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

"mint az úréban"...az Úr még nem nyilatkozott a "gugli" úr által mutatott képeim ügyében!

Üdv: uniman

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok!
Jönnek a fotók!
A kolléga megígérte,ha ma gépközelben lesz,akkor átküldi nekem a borotva fotóit.Én pedig ide fölteszem.
Köszönöm.Üdv jano

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok!
Az ismeretlen átküldött három fotót.Ime:
Köszönöm.Üdv jano

0

city217
city217 picture

Szia.
Most már fotó van bőven, már csak az a kérdés ki fogja és mikor javítani.
Üdv.

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jano/Idegen!

"Ildikó"-é nem felelne meg helyette?
...vagy...ezt ann 3 ezerért kínálták...

Üdv: uniman

0

lm
lm picture

Szervusz Jano !
Ha szükség van adok panelt alkatréznek .Szita lyukas borotva , az elektronika nem tudom jó -e .
Üdv lm

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Im!
Most várom az ismeretlen jelentkezését.Minden esetre nagyon szépen köszönöm.Üdv jano

0

uniman
uniman picture
***

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: ilyen?

http://juho-eric.blogspot.hu/2012/03/braun-1508-shaver-battery-replaceme...

----------------
11, szerda 2007 áprilisában 12:35
Braun borotva 1508 - ismeretlen SMD tranzisztorKérjük, töltse ki a poszt sablon óvatosan.! eszköz: borotva Gyártó: Braun Típus: 1508 Hiba: nincs akkumulátor töltöttségi már elvégzett teszteket és előkészítő munka: találtak hibás tranzisztor, írja tisztázatlan Szia, van egy Braun borotva 1508. Az akkumulátor (újratölthető NiMH AA cella) már nincs betöltve. A teljesítmény tranzisztort a szokásos módon a Braun borotvák a STD616A. Függetlenül attól, hogy a hibás, nem tudom még. A telepített állapotban mérem rövid alap és emitter. De ez is a visszacsatoló tekercsben a blokkoló oszcillátor. De feltételezem, már, hogy a STD616A hibás. Először is, van egy másik probléma: A SMD tranzisztor - Ház: SOT23 - látható hibás. A ház is tört, és a címke nem olvasható. 5 SOT23-összetevői megkérdőjelezhető tranzisztor a 2. . Orientált hálózati port a jobb - jobb . A kollektor a hibás tranzisztor csatlakozik a bázis STD616A - tegyük fel, hogy ez egy normális megszállt SOT23 tranzisztor közvetlenül a hibás tranzisztor egy BC817-16 (Kód: 6A). Lehet, hogy valaki ismeri, és tud adni nekem egy tippet. Ideális lenne természetesen a kapcsolási rajz - talán még egy másik hálózati Braun Cordless Rasisier akik esetleg egy hasonló áramkör. Másik kérdés STD616A: Amit nem. Reagál az áramkör érzékeny csere típusok különösen nagyobb teljesítmény? A TO-220 I mindenféle ebbe az irányba. Helyezze elég lenne, hogy az. Talán akkor is kapcsolási tranzisztorok az energiatakarékos lámpák. Vagy Reichelt rendelkezik STD616A vagy csere típus -, de nem néz rá. Köszöntő Thomas
------------------

Bálint

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Már megint fázis késésben vagyol... Egyébként minek fordítottad le?

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: nem kommentálom

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: erre nincs külön recept, először az akkukat kell ellenőrizni, egyáltalán tölthető-e, majd egyenként az alkatrészeket megmérni.
Több készülékben volt már zálatos akku,
valamiért nem működött az áramkorlát.

Bálint

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Kidurranni elsősorban az aksi tud... De egyébként kicsi a remény a javításra...

A leg egyszerűbb átalakítani dugasztáposra. Kell neki kb 1,2-2 volt 1-2 amper. És drótos lészen.

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

hcs
hcs picture

Javítsunk az esélyeken. Braun 2540 sch néven keresd a rendezetlen anyagok között. Pár éve tönkrement és nem akartam kidobni. A tranyók pontos típusáért nem állok jót.

0

sanyika45
sanyika45 picture

Üdv!

Valamikor régen találkoztam egy más tipusú Braun borotvával. Úgy emlékszem, hogy a kapcsolás nagyon hasonló (visszarajzoltam).

Nézem az általad felrakott rajzot, de egyáltalán nem értem hogy működik. (Hogyan készült a rajz? Gyári doksi, vagy visszarajzolás terméke? Azaz mennyire biztos, hogy helyes?)

Az első problémám, hogy a kapcsolótranzisztor emmittere hogy kapcsolódik a hálózati puffer negativ pontjára. Csak C4 kondenzátoron keresztül lehet, de úgy nem működhet. LED-Q1-R27 esetén a kapcsoló nyitásakor a Q1 könnyen átüthet (ha épp zárva van).

A motortól jobbra eső részt egyáltalán nem értem. Mintha a töltőáram szabályozásában lenne szerepe, de nem méri az áramot.

Valaki tudna felvilágositani?

sanyika45

0

hcs
hcs picture

Visszarajzoltam anno. Az egyik smd tranzisztor szállt el emlékeim szerint. A R14-R19 ellenállás sor funkciója szerintem a trimmelés, valószínűleg a pontos töltőfeszültség beállítása a feladata. Ezek a P1110018.JPG képen a motor alatt láthatók, egy sorban. Kinagyítva láthatóak a bevágások amivel a pontos értéket beállították. Létezik olyan akkutöltési megoldás ami pontos feszültségre (1,4-1,45V) tölti a NiMH akkut, és ha lecsökken az áram akkor kilaszik a LED.
A feladt a kiégett SOT23 típusának kitalálása volt, sikerült. Ma is működik. (A rajzban lehetnek hibák.)

0

zsugori
zsugori picture
***

Szia sanyika45
nincs egyedül.

0

sanyika45
sanyika45 picture

Az első (borotva 10), teljesen érthető. Közönséges kapcsoló üzemű táp, a feszültséget a visszacsatoló tekercset figyelő zener letörése határozza meg (ha a dióda letörik, kinyitja a tranzisztort, ami leállitja a kapcsolótranzisztort). A számláló a töltési időt határozza meg, amikor magas lesz a kimenete leáll a táp. Ujraindulni nem tud, mert a bázisfeszültség is megszünik. Elinditani a nyomógomb megnyomásával lehet (berúgja a tápot, a megjelenő szekunder feszültség reseteli a számlálót, a számlálás végéig megy a töltés).

A másik rajz (braun borotva) biztos hibás. A töltőáramot a hálózat egyik ágán lévő zener (feszültsége 6-8V lehet) és a másik ágán lévő pártiz ohm (r2-r3-r11) korlátozza. Ez a "korlátozott" áram közvetlen tölti az akkut. Véleményem szerint gyorsan túltöltődik...
Ha a hálózatot D6 felső végére kötöd át, talán működne. A kimenő feszültséget D8 (talán zener) határozza meg. A rezgést D10-en keresztül vezetik vissza a kapcsolótranzisztorra. Nyilván R4-L1 elemeknek a rajz szerint nincs értelmük.

sanyika45

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: azért egy-két jó kép a panel két oldaláról sokat segítene, Allah növessze hosszúra a szakállatokat.

Bálint

0

Sponsored links