You are here

Samsung CW29M66 sasszé K55A , bekapcsolás után nagyfeszültség nem indul , a készülék egyből leáll.

6 posts / 0 new
Last post
krausztomi
krausztomi picture

Tisztelt Szakemberek !

A fenti típusú tv javításában kérném a segítségeteket! A jelenség egyszerűnek tűnhet , bekapcsoláskor megjön a samsung indulását jelző dallam , majd pár másodperccel később ki is kapcsol . Se a nagyfeszültség ,se a képeltérítő tekercs zúgása nem jön meg egy pillanatra sem.Amíg a kikapcsolás nem történik meg ,addig a sortápot lehet mérni , 80V mérhető rajta. A sorkimenő trafó hibájára gyanakodva kiforrasztottam azt a körből, és a sorvégtranyót is kivettem, így a szekuder táp 100u200V os kondiján már felkúszott a feszültség 107 Voltra . Erre ráforrasztottam egy 60wattos körtét,ezek után a feszültség 57 Voltra esett . Cseréltem az optót ,a mellette lévő ic804 jelű tranzisztort , felújítottam a tápot , a szekunder oldal összes kondiját átmértem , ellenállások jók. a következő lépésnek arra gondoltam hogy bedobom a Dunába de mivel veszélyes hulladéknak minősül , inkább tovább szenvedek vele , remélve hogy valami Tőletek kapott tanáccsal előrébb tudnék haladni..segítségeteket előre is köszönöm!

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

Comments
tvdoktor
tvdoktor picture

Helló

Több olyannal találkoztam IC802 lába gyárilag nincs beforrasztva rendesen.
Még az opto mellett levő R819-821 is csinál az általad említett hibát.

File csatolás: 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Van egy bontott ilyen lapom. Eltérítő tekercs hibás volt a tv, nem tudtam szerezni hozzá.
Ha kell belőle valami, keress magánban.

0

krausztomi
krausztomi picture

Köszönettel : K.Tamás Amennyiben még egy kis szenvedés után nem akar összejönni , lehet érdekelne a lap , privátban megüzenem , köszönöm

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Ajánlom figyelmedbe:
Elektrotanya, Kereső, alsó sor
Írd be: Samsung K55A

Sok érdekes topikot fog kilistázni, amiket olvass végig, és találsz bennük segítséget a problémádra is.

A tápot műterhelésekkel és kényszer indítással kell bevizsgálni. A készülék többi részével csak akkor szabab foglalkozni, ha a táp már tökéletes.
A KA5Q1565RT táp IC meghibásodása sem zárható ki, de ennek eldöntéséhez a szabályozó hurkot fölvágva is meg kell vizsgálni a működését.
(Ha részletek is érdekelnek, hívj telefonon, vagy Skype-on! Elérhetőségeim az adatlapomon.)

Üdv:
Fülesmester

0

krausztomi
krausztomi picture

Köszönettel : K.Tamás,, Magam is a keresővel próbálkoztam , a K55A csatolmányokat megtaláltam korábbi beszélgetésekben de erre a hibára nem találtam megoldást .Ha nem jön össze ,akkor lehet hogy élnék egy telefonon való megkereséssel. Mégegyszer köszönöm a segítséget.

0